Licurici de ianuarie-februarie 2009 (25)
Raspunsuri - Pagina 14
bpaula spune:
La multi ani
Agnes de Szmonic
Bogdan Gabriel de Tuchi
David de Delia
Alice de Veronica
Andrei Cristian de Tutu
Noi ne pregatim de mers la vaccin, sper sa il gasesc ca aud de la voi ca sunt probleme.
La multi ani Cami...sa dea Dumnezeu sa ai parte de bebe 2 cat mai repede.
Ciufik spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui micola
este ca iti vine ba sa cedezi, ba sa fugi undeva sa faci cum crezi tu? ![]() de Alexutzu 21.01.2009 ! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! ! ! |
Nehhhh
in fiecare zi cand iesim afara trebuie sa il aud cum imi spune sa imbracam copilu' ca ii e frig
, e drept ca ma bruiaza, dar tot cum consider eu imbrac copilu'.I-am spus ca atunci cand o sa nasca el, sa imbrace el copilu'
e drept ca iti trebuie nervi de otel si cam greu in perioada asta, dar nu ma las.
Naty spune:
ciufik ce e hipospadias? Imi pare tare rau ca aveti probleme si trebuie operat.
Andreiutului mic.
Ai dreptate ca trebuie sa il pregatesti pentru plecare la serviciu. Eu o alaptez pe Nadia dimineata si seara, uneori si dupa masa, restul meselor papa lapte praf. Dr. Culcer ne-a zis sa nu incepem diversificarea sub nici o forma pana nu face 6 kg, ceea ce probabil se va intampla peste vreo luna.
Te-am intrebat de cereala ca ma gandeam si eu sa incep cu ele sa o mai ingras un pic. Sa vedem ce zice si dr.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
truth spune:
ingrid70
. Galactogil ai incercat? nu te intrista, nu te stresa, da-i mixt pana cand mai ai lapte. si la mine fluctueaza: ba am sanii super plini si tari, ba sunt mai flescaiti si atunci ma gandesc sa-i dau completare (dar fug la farmacie si iau galactogil). ce fel de lapte praf i-ai dat? important e ca l-a acceptat repede si se satura. david nu bea nici lapticul meu muls din biberon...
pentru bebeii agitati si greu de adormit
, v-am trimis pe mailul comun setul nostru de melodii cu care adormim bebelul. nu-s cantece de leagan, dar pe noi ne mai scot din incurcatura.
si apropo de schimbat program, imi dau si eu seama ca de vreo cateva zile (au mai fost si ploioase
)is numai cu david cel "cuminte" in brate. oricum el de obicei nu ma slabeste, nu sta singur in camera, cere atentie, cantecele, dar se mai juca si singur pe paturica, in balansoar, in scoica pe masa in bucatarie. azi cum l-am pus jos, cum mrrr.. mrrr...scartz... scartz...
ciufik si noua ne-au zis doctoritele inca de saptamana trecuta de dinti "uite mugurasii", dar nu-i vad inca... insa dupa maraiala bebel... noi dam cu pansoral pe gingiuta, cand chiar nu mai putem.
si din seria ce jucarii sa-i mai iau, dark, am admirat jucariile lui lachlan (pe langa ochisorii lui albastri, fetisoara dulce, camasuta de ceremonie, nume de unchi si matusi...). ii place in scaunul acela saltaret? m-ar tenta si pe mine, ca lui david ii place sa sara (se impinge din picioare)
Ciufik spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Naty ciufik ce e hipospadias? Imi pare tare rau ca aveti probleme si trebuie operat. Andreiutului mic.Ai dreptate ca trebuie sa il pregatesti pentru plecare la serviciu. Eu o alaptez pe Nadia dimineata si seara, uneori si dupa masa, restul meselor papa lapte praf. Dr. Culcer ne-a zis sa nu incepem diversificarea sub nici o forma pana nu face 6 kg, ceea ce probabil se va intampla peste vreo luna. Te-am intrebat de cereala ca ma gandeam si eu sa incep cu ele sa o mai ingras un pic. Sa vedem ce zice si dr. Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008) NOI |
Hipospadias este o malformatie a putzii, care consta in faptul ca, canalul uretral, nu s-a dezv complet. Mai simplu, gaurica nu e in varful putzii si sub putza. La noi e la jumate. HS are asociat si o curbura a putzii, pielea nu acopera glandul...
Din pacate, se nasc f multi baietei cu HS. Nu se stie cauza aparitiei acestei malformatii. Am fost la 3 chirurgi pedi pana acum si niciunul nu a fost in stare sa imi spuna cauza, cica stres-ul mamei. Hmm, nu prea cred. Malformatia apare in sapt 8-9 de sarcina, cand se formeaza org. sexuale; eu nu am luat pana in sapt 20 nici macar no-spa
. Asta e! Bine ca nu avem ceva mai grav si bine ca nu avem malformatii la rinichi sau vezica urinara, care pot insoti HS.Va fi naspa, pt ca e operatie f complexa si apar f multe complicatii, plus ca e f posibil sa fie necesare mai multe operatii
, care nu se pot face mai devreme de 6 luni de la ult interventie din cauza de anestezie generala. va fi f dureros pt el.... in fine, nu vreau sa ma gandesc ca ma deprim de tot.Succes cu D! sa-mi spui si mie schema lui Culcer, pls si ce sfaturi iti mai da ea cu privire la D
.
miereamara spune:
Andreea, multa sanatate lui Andrei!
Citisem un articol legat de HS si spunea acolo ca una din cauzele posibile ar putea fi tratamentele de sustinere ale sarcinii (in special cu progesteron). De aia, unul din motivele pt care aici nu se da nici un fel de progesteron, pt ca s-a observat o crestere alarmanta a cazurilor de HS in tarile unde acest tip de tratament se administreaza. Celelalte motive tin de natura pecuniara, ca e mai scump pt stat sa aiba grija de copii cu posibilele malformatii care s-ar putea naste dintr-o sarcina compromisa dar sustinuta cu tratament, de aceea lasa natura sa-si urmeze cursul, adica nu se sustine in nici un fel sarcina, decat dc se stie exact motivul (gen progesteron mic, etc) dar si asta de- abia numai dupa a doua sau a treia sarcina pierduta pe acelasi pattern.
Dar, desigur este doar o teorie, un stiudiu facut pe un lot de cateva sute de copii (daca mai gasesc studiul ti-l trimit, l-am gasit random o data cand cautam altceva pe net).
Eu il tin pe Aidan in funduletz in patut, adica sta el singur, vrea sa se ridice, nici nu l-am incurajat, dar nici nu l-am oprit. Plus ca se impinge in picioare f tare, i-am luat chestia asta:
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/3580309306/
si ii place f f mult, dar nu il las mai mult de o ora pe zi.
In carut de obicei sta la 45 de grade, dar noi folosim de celemai multe ori car seat-ul care se ataseaza la carut, desi cred ca va trebui sa renuntam la el si sa trecem la convertible-ul care e in masina sotului, pt ca scoica din masina mea merge pana la 10 kg si 74cm si copilul are 9 kg si 73 de cm ( a crescut 3 cm in 2 saptamani:)))
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
dobreclaudia spune:
sare...f. putina mi-a zis, ca daca nu are putin gust mancarea nu le place, si 1-2 stropi de lamaie
Cami la multi anivaccinul l-am gasit la farmaciile Dona, nu stiu cat costa ca l-a luat sotul meu,
si eu sunt tot in gemeni...si fac 35 de ani indata, asa ca nu esti singura...
insa cu al doilea copil ma mai gandesc ca am RH negativ, si am avut o sarcina acum 15 ani pe care am intrerupt-o fara sa fac vaccinul ca nu stiam de RH
poze cu isabella http://www.flickr.com/photos/38104510@N05/
DarkBendis spune:
Claudia
, chestia cu gustul e relativa. Daca e sa o luam asa, unui om ii place mancarea nesarata deloc, la altul doar cu muuulta sare si asa mai departe, nu? Si in plus, totusi... ce inseamna "putina sare"? Ca si asta depinde de mamica. 2-3 firicele pentru una, jumatate sau sfert din cat si-ar pune ea in mancarea ei pentru alta...
Aici nici un pediatru, nutritionist sau orice alt tip de medic nu recomanda sarea si zaharul in alimentatia copiilor sub un an (chiar in cantitati ff mici), si am vazut ca marea majoritate a celor din Romania zic la fel. Ma gandesc ca or sti de ce...

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
jasmi spune:
Naty, iulia mea are 5kg la 4 luni
Deci nu te stresa, ca nu e nadia cea mai mica
Eu nu ma stresez chiar deloc, si ma plang deseori de dureri de spate. Ma-ntreb ce-o sa fac mai incolo
Jasmi -
de Iulia scumpa (10 februarie 2009)
jasmi spune:
ciufik imi pare tare rau ca andreiutzul va trebui sa treaca prin asta
ma doare pe mine numai cand ma gandesc 
aalina, gata bucatareala? ce-ai facut bun? 
Jasmi -
de Iulia scumpa (10 februarie 2009)

).
de
Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi!