Mamici de fulgusori de Nov.Dec.2009 (35)
Raspunsuri - Pagina 19
elenic spune:
dana n. nu, nu sunt suparata, nu am avut timp sa intru 
camy foarte frumoasa camera, va doresc sa va bucurati de ea 
monis sarutmana de incurajari, am vazut ca ai scris sapt trecuta cand spuneam ca merg la test
Am fost marti pt DT, a masurat translucenta nucala care e 0,5 (e oare buna, a mai avut cineva asa mica?), a constatat prezenta osului nazal si atat, astept acum analizele de sange. De alte organe nu a fost vorba, asta a propos de morfofetala.
Sunt insa putin contrariata, tocmai am citit ca translucenta nucala se masoara intre 11+0 si 13+6 la un SSL al fatului nu mai mic de 45 mm si nu mai mare de 84 mm. Eu aveam 10+6 iar bb-u' 43 mm ...
Ce parere aveti?
11+
www.flickr.com/photos/37479346@N02/" target="_blank">poze
Miramar spune:
) Noi zi am implinit 16 saptamani dam de baut la toat lumea. DIseara merg la eco am emotii. Intre timp stau acasa si supravechez muncitorii cum imi schimba usa e la intrare. Deocamdata 3 ore au muncit sa-mi scoata tocaria zidita ufff. Bine ca au rueist sa nu-mi sparga gresia si nici caramida aparenta de la intrarea in casa. Acum sa-i vad cu usa noua cum se potriveste la fix ca altfel ma bate barbati-miu (noroc ca sutn gravida si n-o sa dea prea tare
). Glumesc desigur dar oricum ma uraste ca i-am facut deranj ca mi-a trebuit ie usa noua.
Elenic ma bucur de rezultatele bune la eco - ai vazut ca ai avut atatea emotii degeaba. O sa vezi o sa fie bine si DT.
16+ 
Miramar spune:
Elenic - pe raportul de la eco morfologica a mea la nota de subsol scrie printre altele ca "ecografia este cea mai fidela modalitate de depistare a anomaliilor cromozomiale atunci cand este efectuata in primul trimestru in asociere cu testarea serologica intre 10-13 saptamani." Iar translucenta nucala trebuie sa fie sub 3 mm, cu cat mai mica cu atat mai bine. So, esti ok in grafic. Si by the way parca imi amintesc ca ti-am spus sa ai incredere in medic mai ales ca pana acum din ce-ai scris cel putin nu pare sa fi facut nimic prost sau in minus. Vad insa ca tu continui sa fii circumspecta. Vrei sa scot bata din nou? De ce te stresezi pe tine si implicit pe bb aiurea?
16+ 
elenic spune:
Miramar ![]()
stiu ca ma panichez 1-2 si de multe ori degeaba, i can't help it! am pierdut 2 sarcini si am 35 ani...
11+
dana n. spune:
Elenic, eu am aflat de curand un lucru interesant. Tu poate stii. Se pare ca indiferent de asigurare (privata sau de stat), avem dreptul la o moasa care vine acasa pana bebelul implineste 2 luni. Ne indruma, ne ajuta, cantareste bebeul si multe altele...
------------------------
18+ 
Albume foto
monis5 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramonika monis - nu mai ai de asteptat o sapt. pana in luna a 5-a? conform tabelului, asa ar fi. insa sarbatorim si saptamanile, nici o problema ![]() Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki![]() |
Pai conform tabelului ma uitasem si eram cat pe ce sa raspund, doar ca am facut o eroare: am un calendar de birou (in birou

. Dar tortul ramane valabil, intru in saptamana 18 Daca e babeste, cum am avut UM pe 30 ian, luna iunie e aVa luna. Asa, de dragul discutiei
Merci de aducerea cu picioarele pe pamant
monis
17+
monis5 spune:
Mira, lasa ca te aperi tu cu facaletul
. Oricum se poarta pe aici 
Sa ne zici ce mai afli la echo
monis
17+
elenic spune:
Iar neincrederea asta in ea cred ca provine de altundeva, comunic greu cu ea, ii pun intrebari (cred ca oricare dintre voi, mai ales la prima sarcina are multe intrebari la care asteapta un raspuns de la medic) si imi raspunde de multe ori ironic si asta ma deranjeaza, sincer. Ex concret de acum de marti: am intrebat-o daca e ok ca eu nu iau deloc in greutate, ba chiar am slabit putin, insa burta am ca de sarcina mult mai mare, eu deja port pantaloni speciali, iar raspunsul a fost "si o sa fie si mai mare (burta), asa se intampla in sarcina". Sau, marti dimineata aveam iar o sangerare usoara, de 3 ori am intrebat-o in timp ce ma consulta ce e cu sangerarea, abia intr-un final mi-a raspuns si mi-a aratat ca am un rest de hematom si de acolo provine (asta dupa ce la un alt control mi-a zis ca nu stie de unde/de ce am avut sangerare cu 2 zile inainte, ca la mom controlului nu mai aveam)...samd, exemple ar mai fi, dar nu vreau sa enervez iar.
Ma gandesc sa o schimb...
11+
elenic spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dana n. Elenic, eu am aflat de curand un lucru interesant. Tu poate stii. Se pare ca indiferent de asigurare (privata sau de stat), avem dreptul la o moasa care vine acasa pana bebelul implineste 2 luni. Ne indruma, ne ajuta, cantareste bebeul si multe altele... ------------------------ 18+ ![]() Albume foto |
dana n. nu stiam! E platita de casa?
Sunt multe lucruri pe care nu le stiu, sunt convinsa!
11+www.flickr.com/photos/37479346@N02/" target="_blank">poze
RamonaCopot spune:
Buna mamicilor,
am si eu o intrebare. Ati reusit vreuna dintre voi sa lauti vitaminele prenatale, elevit sau centrum materna cu reteta compensata de la medicul de familie? ca am citit pe net ca intra la medicamentele compensate, dar cand am mers la dr de familie si i-am zis sa-mi dea reteta, mi-a zis ca alea tre sa mi le cumpar eu.
ps. Camy ai o camera pentru bebe ca de vis. Ne bucuram pt tine si bebelul tau, dar cred ca sunt si un pic geloasa. Noi trebuie sa na ingramadim cu bebe in aceeasi camera, locuim cu soacra in apartament... e grele. Cel mai ciuda mi-e ca este sufrageria libera ca e ap cu trei camere si noi o sa ne ingramadim trei pers. intr-o camera de 3/3. :((
Ramona
18+ 

si pisicile