Burtici fericite de septembrie-octombrie (68)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

GATAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Am venit de la eco, bbelina e tot bebelina, mi-a scris pe eco mare de tot labii, ca sa nu avem vreun dubiu!

Masuratorile sunt ok, din ce a dictat acolo totul e normal, am vazut-o si in 4d sunt tare fericita! Are 475 gr, cica e ok.

Poate ma ajuta cineva care se pricepe, asta pana ajung saptamana viitoare la dr mea, ce inseamna: VALORI CRESCUTE ALE IR BILATERAL (IR a uterina dr=0.68 si IR a uterina stg=0.7)?

Cica sa nu ma mai stresez, sa o las mai moale ca se transmite cam rau, si sa beau mai multe lichide.

Placenta gradul II....oooofff, oare o fi rau?

Am avut niste emotii de am zic ca mor, dar bine ca a trecut. Multumesc pentru gandurile bune.

----------------------------------------------
22+ se pare ca fluturasul va fi Alessia ...
Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui MariaI

Citat:
citat din mesajul lui MangaGirl
v-am pupat. Ah, si am gasit si la avent sticle fara BPA, asa ca sunt f fericita. Fetele cu copilasi, cate bibe ar trebui sa-mi iau la inceput si de cati ml? sau sa iau tot intr-o tura, sau cum? Pentru mine treaba cu biberoanele este o mare nebuloasa si nu inteleg de ce. Matematica asta nu se aduna. Eu vreau sa alaptez, dar vreau sa ma asigur ca in caz de disperare, am o sticla, doua la indemana.

v-am pupat

MangaGirl :-) 22+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

- exact atatea iti trebuie: una-doua mici sa le ai la indemana.
- cat despre cum se prepara laptele praf: scrie pe cutie (la cat de zombie eram, de fiecare data citeam cum se face de pe cutie pentru ca nu reuseam sa tin minte si nici nu mai aveam incredere in memoria mea)
- iar despre dureri: incearca sa iti faci un ceai cald, sa te calmezi si sa respiri adanc si rar. Mie asa mi se relaxeaza burtica (de intarit se intareste de cateva ori pe zi). (ceaiul e doar pentru relaxarea ta proprie si personala - poate sa fie din care iti place tie cel mai tare) Si vorbeste cu bb sa nu se sperie si sa se faca mare si sanatos .
Stiu ca sun cam aiurea (un soi de mambo-jambo), dar pe mine ma linisteste incercarea de a linisti puiutul. Ma gandesc ca atunci cand se strange burtica asa il inghesuie si pe el si probabil se sperie. Si stiu de la Alex ca se linisteste mult mai repede daca ma simte pe mine linistita.

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 18+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Maria, multumesc mult. bune sfaturi. Nu am stiut dk contractiile sunt de la el...saracutul, poate de aia nu se mai misca. s-o fi speriat. Oricum m-as duce pana la spital ca ma tot doare burta de azi dimineata. de fapt m-am trezit cu ea intarita si poate o fi durerea de la contractii, dar mai bine ma asigur. cred ca e prima oara cand m-am panicat de-adevaratelea. Mai ales ca au fost 2 cotnractii destul de puternice si total neasteptate.

iar acum s-a inmuiat, dar durerea continua e tot acolo si nu prea ar fi motive, ca nu am ridicat nimik. anyway, m-am panicat pt prima data serios.

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

alex25 sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andraiulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

GATAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Am venit de la eco, bbelina e tot bebelina, mi-a scris pe eco mare de tot labii, ca sa nu avem vreun dubiu!

Masuratorile sunt ok, din ce a dictat acolo totul e normal, am vazut-o si in 4d sunt tare fericita! Are 475 gr, cica e ok.

Poate ma ajuta cineva care se pricepe, asta pana ajung saptamana viitoare la dr mea, ce inseamna: VALORI CRESCUTE ALE IR BILATERAL (IR a uterina dr=0.68 si IR a uterina stg=0.7)?

Cica sa nu ma mai stresez, sa o las mai moale ca se transmite cam rau, si sa beau mai multe lichide.

Placenta gradul II....oooofff, oare o fi rau?

Am avut niste emotii de am zic ca mor, dar bine ca a trecut. Multumesc pentru gandurile bune.

----------------------------------------------
22+ se pare ca fluturasul va fi Alessia ...
Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Felicitari pentru bebitza!!

Apropo de valorile crescute ale IR bilateral...uite ce am gasit pe forum
Valori normale IR artere uterine:

sapt 20: intre 0.36-0.71 (media 0.53)
sapt 28: intre 0.35-0.63 (media 0.49)
sapt 34: intre 0.31-0.59 (media 0.45)

Valori normale artera ombilicala:

sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)

Cred ca nu e cazul sa te stresezi....

Andrutza 24+ bebelusa mea iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andraiulia spune:

Dar la ce doctor ai fost? Ca ce povestesti seamana cu ce citisem si fetele de acolo se plangeau de faptul ca Tutunaru si Iosup le speria in legatura cu aceste valori si cu placenta matura...Hmm. Dar nici una n-a avut probleme. Uite: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80032&whichpage=4

Andrutza 24+ bebelusa mea iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Alex25 ,felicitari pt bebelina sanatoasa
Azi a fost tare pustiu pe aici..la noi a plouat toata ziua asa ca am stat numai in casa
Bia n-a dat azi pe aici...Monica a salutat dimineata si atat...ia sa vedem,pe cine mai trecem absent?
Apropo,sa va zic un pont...cand misca bebe si stati pe spate puneti telecomanda( sau orice altceva..eu mai nou pun o carticica , cartonata de-a lui Alex) si sa vedeti cum se misca la miscarile bebelusului,chiar si la cele f fine care nu se simt cu mana, e

Poze cu noi

http://mely-2007.hi5.com

Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si 26+, cu -Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

La multi ani, Mary!

rodicamaries La multi ani!

x_ggg si eu am placenta anterioara, si de aia nu m-am ingrijorat ca eram in 19 saptamani si nu simteam nimic, chiar daca fetele pe aici au simtit si de pe la 16... Lutoniana, ai avut dreptate ca voi simti curand. Joia trecuta seara am simtit prima data si inauntru, si la mana. Eu stiam ca dupa cateva saptamani de cand il simti inauntru incepi sa-l simti si la mana. Dar uite ca eu nu mi-am dat seama de nici o miscare inauntru, pana cand am avut certitudinea si am simtit cum m-a lovit la mana si cum s-a rostogolit. Si l-am pus si pe sot sa vad daca mi se pare, si a simtit si el cum juca fotbal puiul nostru. Deci mai ai putina rabdare. Eu eram linistita, ca si santorini mi-a spus ca pe la 22 de saptamani a simtit. Nu-l simt in timpul zilei, cand sunt agitata si nu stau undeva linistita. Il simt dimineata, dupa ce ma trezesc, daca stau putin pe spate. Si la fel, seara, daca stau intinsa la tv.

Clujencelor, ati aflat ca s-a descoperit si aici pe la noi un caz de gripa porcina, nu?

Eu am incercat azi sa imi lamuresc doctorita de familie de o chestie si ea sustinea ca nu stiu bine pentru ca s-a schimbat legea recent, nu e ca anul trecut sau cand credea ea ca am citit eu. In legatura cu prenatalul. Ea sustine ca nu are voie sa dea decat cu 63 de zile inainte de DPN. I-am spus de treaba cu minimul de 42 de zile postnatal. Si a spus ca se refera la cei care vor sa intre mai repede in CIC, sa nu isi ia toate cele 63 de zile. Mi-a mai zis ca a avut cateva cazuri care au insistat sa le dea mai repede prenatalul si dupa aceea casa de asigurari nu le-a mai dat deloc CIC acelora. Este prietena cea mai buna a mamei mele, de cand erau mici, deci nu se pune problema sa nu vrea. Dar cum o pot lamuri ca imi pot lua prenatalul cu vreo 80 de zile inainte de DPN?

Lutoniana, ma bucur mult ca ai putut ajunge la ocean! Vad ca ai savurat senzatia si pentru noi.

Ce-mi place cand vad ca va cunoasteti unele de la alte odisei! Deja ma gandesc vesela cu care dintre voi ma voi intalni la urmatoarea odisee! Desi nu imi pot imagina ca as putea sa ma simt din nou "acasa" cu altcineva.

Lutoniana, nici eu nu am cumparat nimic-nimic. Si nici nu am primit, deci nu avem nimic deocamdata. Am vrut sa iau ieri cartea de la Adevarul pentru copii, 101 dalmatieni. Dar nu am mai gasit, desi am mers dimineata devreme. Ar fi fost un frumos prim cadou de 1 iunie... Mai ales ca nu am avut timp sa ies in oras pe la ceva magazine sa-i cumpar altceva de primul lui 1 iunie...

Selen, nu ne pui niste poze cu mobila frumoasa?

Ce ma speriati cu treaba asta cu banii... pai exact cand vom avea atatea cheltuieli? Si mai ales, cum a spus mai demult Danuta, exact de sarbatori??? Pai nici macar cadouri nu voi putea cumpara... Nu zic, ca nu e mult, ca eu dintr-un mare, mare ghinion voi primi suma minima. Dar cand nu-i ai, ti se pare o suma mare.

Si pe mine m-a suparat azi si sotul si o treaba cu banca... asa ca amestecat cu ploaia deprimanta care de miercuri nu se mai opreste, imi da o senzatie continua ca vreau sa plang.

claucia, MangaGirl, si pe mine ma apuca disperarea ca in acele prime ore, prime zile, va trebui sa ne acomodam cu atatea lucruri noi! Sa invatam sa alaptam, sa ne luptam cu furia laptelui, sa ne straduim sa trecem peste dureri... (asta legat doar de alaptarea naturala, nu mai vorbesc de scutece, facut baie, primit oaspeti,...) Si sunt stresata, daca voi avea lapte, sa nu ii dea bebeului lapte praf asistentele inainte sa ma lase sa incerc. Cate ore poate sta bebeul fara lapte? Cat am la dispozitie sa incerc? Si apoi, vorba ta, MangaGirl, sa fiu pregatita daca nu am lapte, sa imi duc in spital biberoane, lapte praf, sterilizatoare??? Daca sunt acum atat de panicata, inseamna ca atunci cand va veni timpul sa alaptez, parca vad ca voi provoca singura furia laptelui din cauza stresului! In loc sa ma acomodez pur si simplu cu faptul ca sunt mamica, si sa-mi admir puiul...

MangaGirl, Doamne ajuta sa fie totul in regula si sa nu te mai doara si sa nu se mai intareasca. Te inteleg cu panica, si eu sunt pierduta cand am impresia ca se intampla ceva rau.

Si fetelor, acuma ca ati explicat cum e o contractie, spuneti-mi cum e o contractie nedureroasa? Iulia, tu parca spuneai ca ai.

Alex, ma bucur ca totul e bine!

Fetelor, ma scuzati ca am scris atata, dar sunt cam la pamant cu nervii si nu mai gandesc bine.

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Raluk,multumesc
Referitor la laptele praf din primele zile...din experienta personala iti spun ca atunci cand copiii nu sunt tinuti in salon cu mamele mai primesc si lapte praf. Cel putin,in cazul meu,in prima si a 2 zi nu am avut lapte (decat putin colostru) dar asistentele mi-l aduceau pe Alex in salon cu o sticluta mica de lapte praf..imi ziceau sa-l pun la san si daca vad ca nu vine nimic,sa-i dau eu laptele praf. Deja a doua zi seara,a inceput sa-mi curga laptele si n-a mai fost nevoie de sticluta

Poze cu noi

http://mely-2007.hi5.com

Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si 26+, cu -Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Buna seara!

Sunt putin cam suparata pt ca azi am gasit pe chilot o mica pata maro deschis-deschis. Daca as fi purtat chilot negru, sigur nu as fi bagat-o de seama. Bineinteles ca imediat m-am panicat, l-am sunat pe dr si mi-a spus ca daca apar sangerari sa vin de urgenta la spital si in cazul in care nu apar sa merg maine dimineata oricum sa ma vada.
Pata am gasit-o pe la ora 12.30 si de atunci nu am mai avut nici un fel de secretie, piciulina misca de zor, contractii nu am avut, dureri nu am avut, efort nu am facut deloc. Voi ce parere aveti? Ce ar putea fi?

Manga, din cate stiu atunci cand ai contractii (ma refer chiar la momentul ala cand se intareste burta) nu ai cum sa-l simti pe bebe. este indicat ca in momentele respective sa stai perfect la orizontala. Ar fi fost ideal daca putea sa-ti trimita cineva niste nos-pa.

Felicitari pt noile carucioare colorate (nu vreau sa nominalizez burticile pt ca sigur uit pe cineva).

Referitor la lapticul praf, mi-aduc aminte ca atunci cand am iesit din maternitate am fost sfatuita sa-i prepar 50 de ml (mie nu-mi venise lapticul). Pt ca se foloseste o masura de lapte praf la 30 de ml de apa, am ales sa-i fac 60 de ml si Matei exact atat papa. Fiecare cutie de lapte contine o masura de plastic si pe cutie gasiti clar instructiunile cum trebuie preparat. trebuie respectate cu sfintenie. daca puneti mai mult lapte decat este indicat poate sa-i afecteze ficatul bebelusului, iar daca folositi mai putin poate da in diaree. O data la 2 zile maream cantitatea de laptic preparata, astfel incat la sfarsitul primei luni faceam 90 de ml.
ESTE ESENTIAL sa retineti ca e f important sa fie o pauza de 2 ore si jumatate intre mese. Daca lapticul de la san poate fi papat de cate ori cere bebelusul, laptele praf se digera mai greu. Eu am respectat aceasta regula (ii dadeam chiar la 3 ore) desi au fost momente cand mi-a fost tare greu pt ca lui i se facea foame mai repede (si in acest caz suzeta a fost o minune). Eu cred ca si faptul ca am respectat aceasta regula a ajutat la prevenirea colicilor.

Referitor la suzeta, sustin intrutotul ceea ce a scris Claucia.

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Mary, Roxxy multumim de sfaturile importante!

Roxxy si eu am avut in primul trimestru de doua ori niste sangerari maro si la eco totul era normal. De atunci sunt foarte stresata de cate ori merg la baie si ma uit si la chilot si la hartie cu emotii. Oricum, bine ca te duci maine la doctor, sa te linistesti. Doamne ajuta sa fie totul in regula

20+

Mergi la inceput