Burtici fericite de septembrie-octombrie (68)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Lutoniana, nici eu nu am cumparat inca nimic...am primit cadou un body si niste incaltari (dar cred ca nu sunt de nou nascut), si a mai luat soacra-mea cate ceva, dar noi mai nimic....a, ba da, mobila si un prosop cu colt de la ikea, parca mai zicea cineva ca a luat de acolo...
ideea e ca n-am luat nimic din cele absolut necesare, gen bibe, tetine, body-uri, etc.....

Santorini am vazut in cap 66 ca ziceai ca te duci la euromaterna sa vezi clinica....cum ti s-a parut? povesteste si mie ce ai aflat de pe acolo si ce ai vazut...ca ma intereseaza si pe mine sa nasc acolo...oricum vom face si noi o vizita, dar nu stiu exact cand vom ajunge.....

26+ cu Ebru PRIMA POZA!

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna fetelor.
Si eu am o singura vergetura pe sanul drept care mi-a aparut la inceputul sarcinii si atat. Se simpte la atingere dar nu se vede asa de tare.
Mama a avut sani mici cand ne-a nascut si pe mine si pe sora mea. Ne-a nascut pe amandoua cu cezariana, dar a avut lapte de la inceput. Pe sora mea a alaptat-o pana la 3 ani.
Apropo de bani si eu stiu pe cineva care a nascut in noiembrie anul trecut si inca nu a luat nici un leu de la stat.
Fetelor care va sarbatoriti ziua va doresc LA MULTI ANI, si sa vi se indeplineasca toate dorintele.

20+ cu Eduard Thomas
Evolutia noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

intru si eu rpd sa ma plang...tata are o vorba mare...m-am dus boua si am venit vaca. Am avut a doua intalnire cu moasa. care nu a facut mare lucru decat sa-mi ia sange pt testele la tiroida. a ascultat inima copilului 10 secunde, nu mi-a zis nici unde e capu' nici unde-i sunt picioarele. inima ii batea cam pe mijlocul burtii, dar in partea de jos. Apoi am intrebat-o de ajutor social, beneficii si din astea. mi-o tot dadea cu maternity grant care e 190 de lire pe care ii ceri dupa sp 25 de sarcina. Eu ii tot dadeam ca eu am nevoie de housing benefit, ca iubitul e student, ea ...pauza...mi-a spus sa ma duc la jobcentre sa ma interesez. m-a lamurit cu alte cuvinte.

si cam atat a fost tot. cica m-am inscris la antenatal classes dupa sp 30-32 si cica urmatoarea programare la moasa o fac la mine la doctor...care e un dobitoc cu diploma pe care scrie mare si clar: FACUT MEDICINA LA COADA VACII!

mai intru pe dupa amiaza sa vedem cu ce va mai laudati si sa va vad poze. Dupa discutiile din dimineata asta, se pare ca azi am avut contractii. m-am trezit cu burta intarita si cam dureroasa. suportabil, dar inca ma doare. Sa speram ca nu en nimik. eu nu prea ma menajez de felul meu si cam fac curat cu ridicat aspirator pe scari, aplecat la cada, etc. Trebuie s-o las mai moale, dar am zis ca sa nu fac mofturi, ca doar nu-s bolnava.

v-am pupat. Ah, si am gasit si la avent sticle fara BPA, asa ca sunt f fericita. Fetele cu copilasi, cate bibe ar trebui sa-mi iau la inceput si de cati ml? sau sa iau tot intr-o tura, sau cum? Pentru mine treaba cu biberoanele este o mare nebuloasa si nu inteleg de ce. Matematica asta nu se aduna. Eu vreau sa alaptez, dar vreau sa ma asigur ca in caz de disperare, am o sticla, doua la indemana.

v-am pupat

MangaGirl :-) 22+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Ieri am fost la eco morfofetal, dar m-a lasat dezamagita. Ma asteptam la mai mult, dar dupa parerea mea a fost o ecografie normala. Ia masurat cutia craniana si ceva osute si atat. Nu mi-a spus nimic alceva. Nu trebuia sa dea mai multe detalii? Dar daca de fiecare data cand ma duc la doctor imi spune ca este normal atunci presupun ca nu prea sunt sanse sa se intample nimic. Am facut eco la 3 doctori si toti au spus ca este bine. Sper sa fie asa.

20+ cu Eduard Thomas
Evolutia noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Asta cu indemnizatia sa stiti ca poate fi asa. daca cineva a nascut in decembrie si si-a pastrat majoritatea de prenatal+postnatal (adica 126 zile, 4 luni) dupa nastere (cum am facut eu la prima sarcina, mi-am luat aproape totul dupa nastere) atunci te plateste locul de munca inca 3-4 luni. Adica pana prin martie-aprilie.
Numai dupa ce se termina postnatalul poti depune pt indemnizatie si mai dureaza si acolo cateva luni. Numai ca e cam nasol daca deja 3 luni...dar nu imposibil. La mine tot 3 luni a durat si nici nu a venit din urma. Asa ca am anuntat si eu revenirea la birou cu 3 luni mai tarziu. Bineinteles ca s-au sesizat, dar o explicatie prin email a fost suficienta ca sa ne consideram chit.

Clau 24+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Maria sa stii ca nu este un adevar universal valabil cu biberoanele. Unele mame nu au nevoie de niciunul si alapteaza si atat, altele au nevoie. Oricum, pentru inceput, ai nevoie de cele mici - pentru ca dureaza pana creste cantitatea peste 125 cat au cele mici. Si au si gradatii pentru 30-50 ml de ex, la cele mari nu mai ai gradatii atat de mici. Daca ii dai numai cu biberonul si nu vrei sa speli mult, iti iei cam 3-4. Si le sterilizezi de 2 ori pe zi. Eu am avut sterilizator cu aburi, 15 min si sunt gata, dar trebuie pus imediat cand nu mai ai - pentru noapte la fel: cele 3 sau 4 curate de seara ca nu te apuci sa sterilizezi noaptea.
Daca alaptezi, nu mai ai treaba. Nu iti trebuie decat in cazul in care pleci si eventual lasi laptic sa i-l dea altcineva, si atunci iti trebuie numai ocazional.
Daca alaptezi si ii dai si completare dupa, iti trebuie tot asa, bibi la fiecare 2 mese eventual sau cum ii dai tu. ORicum, sa stiti ca bebe mic mananca la cel putin 3 ore, daca nu din ora in ora la san - si nu face pauza noaptea. Deci activitatea o sa cam fie intensa la inceput cel putin.

varsta bb2

Mergi la inceput

Am uitat sa spun despre tetina: cea mai mica si tot e mare pt bebe la inceput. Eu nu am respectat chiar cum scria acolo, dupa o luna sau 3, nu mai tin minte sa ii schimb tetina cu una mai mare - i-am dat cu o masura mai mica mereu si le-am marit mai lent. ca nu are nici un fel de influenta negativa.
Noi am avut suzi de la Nuk, ortodontica de silicon. A acceptat-o ff bine, ulterior a ramas cu ea noaptea si cam la 1 an am scos-o de tot. Nimic traumatizant si nici daunator nici aici pentru ca nu a fost greu nici de pus nici de scos. Si da, spunea cineva, bb in primele luni are o nevoie reala si adevarata sa suga, este primul instinct si e nefericit daca nu o face. Asa ca nu e chiar rea suzi, mai ales ca unii o recomanda ca sa evite in parte sindromul mortii subite, ca sa nu suga degetelul mai tarziu - obicei mult mai greu de scos si destul de daunator peste 2 anisori pentru dantura etc.

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andraiulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui aleesicoo

lutoniana am parola multam, dar cu ce nume esti u , k nu te am gasit

Vreau si eu poze cu vooi...:D Dar nu am parola..si nici nush unde sunt webshoturile...imi spuneti?

Andrutza 24+ bebelusa mea iubita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andraiulia

Citat:
citat din mesajul lui aleesicoo

lutoniana am parola multam, dar cu ce nume esti u , k nu te am gasit

Vreau si eu poze cu vooi...:D Dar nu am parola..si nici nush unde sunt webshoturile...imi spuneti?

Andrutza 24+ bebelusa mea iubita

andra, ti-am trimis parola si userul si websiteul.

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

Mergi la inceput

claucia multumesc mult pentru informatii. Ma simt neajutorata cand vine vorba de dat mancare copilului cu biberonul. ma panichez ca proasta ca nu o sa stiu cat lapte sa-i fac, daca va fi nevoie de biberon.

intr-o alta ordine de idei...vad ca nu-mi trece durerea de burta jos. Si ma cam indispune chestia asta si nu stiu ce sa fac. Aici nu exista no-spa si alte chestiuni. oare se mai mareste uterul si din cauza asta doare asa? bb a miscat de cateva ori azi dim, dar vad ca nu in ultima vreme.

lutoniana pe cand aventurile de la mare. ai fost cam zgarcita la detalii in dim asta. ti-a placut la brighton? e plina plaja de bolovani, ca eu inca nu am ajuns.

Mergi la inceput