*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (55)*
Raspunsuri - Pagina 13
BraveGirl spune:
Am intrat sa va zic ca am ajuns cu bine acasa, dar stau EXTREM de prost la capitolul timp. Evident, mama nebuna, am cumparat iar o tona d ehaine si trebie sa spal, calc, curatenie ...
Am vazut ca vb de dive...la noi merge incet treaba. La inceput se stramba, apoi papa pana se plictiseste si incepe sa cante. Apoi plange ca vrea tzitzi. La noi masa de pranz are loc dupa ce a fost alaptata, somn 30 de minute, pregatim masa si apoi papam. DEci papa san, dupa o ora legume si iar san Nu prea ii plac piureurile. Trebuie sa le subtiez. Incepem masa cu consistenta de piure, apoi adaug trptat zeama pana ajungem la o supa crema lichida, ca-i place sa soarba din lingurita. La inceput avem o lingurita mai mica, apoi trec la o lingurita mai mare si mai adanca.
Incerc sa nu ma stresez prea tare. Daca vrea sa manace bine, daca nu , asta e. Cateodata ma enervez si eu, dar imi trece .Luni ii bag si carnita.
Am fost la piata si am gasit fasole pastai. I-am facut o ciorbita si chiar a papat. Nu f mult, ca ea se plictiseste repede. Cd se plictiseste ii dau tzitzi si apoi iar legume, cateva lingurite. Manaca maxim 130-150ml. Cu mazarea inca nu am curajul, mai astept putin. La fel si cu rosia, ca am citit ca e cam acida pt stomacelul lor.
Azi a venit mama sa ma ajute, ca riscam sa nu mai am loc in baie de tonele de haine ...asa ca am timp de stat pe net.
Fug la nain, ca maine dimineata mergem la bazin. Eu am slabit si arat oribil
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
anca_27 spune:
Fetelor... sunt ingrozita, terifiata... Chiar cu riscul de a ma privi de-acum altfel, trebuie sa vorbesc cu cineva, sunt terminata si lacrimile nu se mai opresc. Si nu vreau sa panichez pe nimeni din familie. Nasul mi-l sterg in liniste sa nu ma auda...
Va rog sa nu scrieti nimic despre asta pe mess.
Azi dimineata la 5, am adus-o pe zibe in pat cu noi, la ea in camera sunt storuri care permit luminii sa treaca si se trezeste dimineata cand e ziua. La noi doarme pana mai tarziu.
Am inceput s-o alaptez, I. se ridica sa mearga la baie. Mi s-a parut ciudat, el doarme tun dimineata, niciodata nu merge la baie la ora asta. Dintr-o data aud un zgomot infiorator din baie. Uneori se mai impiedica, mai loveste cate ceva, mai cade jos ceva, dar acum era prea de tot. Zibe incepe sa planga, s-a speriat. Eu il strig pe nume, `esti bine? I. esti bine?`. Nimic. Si-aud gemete.
O las pe zibe si fug la el. Pe jos, cu convulsii. Strig din nou la el, de zeci de ori, el cu privirea fixa, falcile inclestate si geme. Atat de urat face... Doamne, nu-mi pot scoate asta din minte. Ma urc pe el si-ncerc sa-i declestez falcile. Nu pot. Reusesc cumva sa-mi bag degetele sa-i aduc limba inapoi, ma musca tare, privesc in jur, nu vad nimic sa-i pun intre ele. Imi bag iar mana, si-l strig in nestire...
Se trezeste. Il intreb daca e bine, se uita la mine nedumerit, se ridica in picioare, `da, sunt bine, ce ai? `, parca ma cearta, eu sunt ingrozita. Mi-aduc aminte de zibe, fug la ea, o iau in brate si-ncep sa plang. `I., ai avut o criza!`. `Ce criza? Sunt bine!`. Apoi isi da seama ca e ud... Ii zic sa vina sa se-aseze, sa vorbim, sa vad cum se simte.
Isi mai revine si imi cere detalii. Ii povestesc tot, nu-mi pot reveni din soc, imi curg lacrimile si el isi cere iertare ca ne-a speriat. Stiu ca nu e nimic constient si-i spun sa se intinda, nu-i nici o problema, imi tb si mie putin timp sa-mi revin.
Aseara a mancat o groaza de dulciuri, aveam chec facut de mine, a mancat insa ciocolata o gramada, sugus, bomboane cu rom, uitandu-se la tv, fara sa-si dea seama. El zice ca e o criza de la dulciuri. L-am sunat pe fratele lui, medic, sa-l intreb ce sa fac, sa mergem la spital, el vroia sa mearga sa-si faca analize, ca sigur are diabet... Mi-a zis sa se odihneasca si-atat, si vine el pe la 12-1 pe la noi, are programari la cabinet. L-am intrebat daca se mai poate intampla acum ceva, mi-a spus sa stau linistita ca nu, doar sa-l las sa se odihneasca.
Ce mult e pana la 12.... Ma credeam mai tare, mai puternica, insa dupa, am clacat. Termuram toata, i-am zis sa ma lase sa plang sa ma descarc cumva, zibe se uita doar cu ochii mari.
Nu pot sa zic ca habar n-am despre asta.... inainte sa ne casatorim, mi-a zis ca are ceva important sa-mi spuna, si ca ma intelege daca nu mai vreau. Ca a mai facut crize in copilarie, si ca nu stie daca, cand si cum revin. Mi-am zis `ei, sigur, nu ma sperie pe mine asa ceva, trecem peste toate`, undeva sperand ca n-o sa revina niciodata.
Si uite...
Of, povestindu-va mi-am mai revenit. Nu-mi mai curg lacrimile, nu-mi mai sterg nasul ... el sforaie. Pana acum ma mai deranja sforaitul, acum asa ma bucur ca-l aud. Doamne da sa sforaie inca 50 de ani langa mine, o sa-l iau in brate si-o s-adorm pe sforaitul lui, bucuroasa ca-l am.
www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor
Mami de Sara (8 dec 2008)
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
lauramiron spune:
Anca, n-am cuvinte destule ca sa te imbarbatez. Imi pare foarte rau ca ai avut o asemenea experienta, bine ca s-a terminat cu bine. Sa nu ma intelegi gresit, dar intr-un fel e bine ca stii de acuma la ce sa te astepti, te poti informa ce si cum sa reactionezi, ce sa faci ca sa-l ajuti.
Doamne, ce sperietura trebuie sa fi tras!!
Sanatate multa sotului! Iar tu descarca-te aici, te ascultam si cu bune, si cu rele, nu-ti fa probleme
Ce bine ar fi daca s-ar intampla numai lucruri bune si fericite in vietile noastre....
anca_27 spune:
Multumesc Laura, , stai linistita, inteleg ce zici. Sunt mai bine acum, tot citesc. Si ma gandesc si la zibe. Din ce-am citit se poate transmite si la copii daca e ereditar - si la ei e, un alt frate de-al lui are si el insa e pe medicatie permanenta, nu are crize - insa mai mult la baieti. El are deja un baietel dintr-o casnicie anterioara insa e ok. Cand am mai vb despre asta, atunci... demult ... (de 2 ani jumate doar) l-am intrebat si despre D., daca el e ok.
Acum sunt cat de cat pregatita, ma autoimbarbatez si eu, citesc ce tb sa fac, si cu Dzeu inainte. Sunt altele mult mai rele pe lumea asta.
In acelasi timp, sunt om si mama, si nu pot sa nu ma gandesc cu frica ca el ramane de multe ori singur cu ea, ca mai vrem un copil.... oare sa mai vrem? E varza in capul meu... Sa mai conduca? Mi-e frica....M-as intinde putin dar mi-e frica. Imi dau seama si c-o sa-mi fie frica tot timpul cand o sa mearga dimineata devreme la baie... Se pare ca va trebui sa lupt cu asta, FRICA.
www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor
Mami de Sara (8 dec 2008)
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
oceanborn spune:
Neata!
Anca, mi s-au inmuiat picioarele si stomacul cand am citit, asta pt ca mi se pare cunoscut ce scrii tu aici, cunosc bine senzatiile pe care le-ai trait.... convinge-l sa faca cu tomograf sau rmn!!!!printre altele.
mama , in copilarie a avut cateva crize ... pe vremea respectiva medicii ii spusesera la buna-mea ca nu e nimic , bla bla... mai ales ca dupa o perioada disparusera crizele...
in urma cu ceva ani i s-a depistat o tumora pe cerebel, a fost operata, acum e bine dar din pacate sunt anumite pasaje din copilaria noastra pe care nu si le aminteste(ceea ce pt ea e f deranjant, sufera mult din cauza asta ea fiind un computer pe picioare). mare noroc a fost ca tumora a fost benigna si operatia a fost una reusita. mi-e greu si sa imi amintesc prin ce am trecut...am crezut c-o pierdem...
Crizele au reaparut..dupa ce ea a intrat in menopauza...ramanea uitandu-se fix intr-un punct cateva secunde ca si cineva ingandurat...ne-am dat seama dupa o perioada , dar ea refuza sa creada ca i se intampla asa ceva...pur si simplu se deconecta... nu i se oxigena creierul cateva secunde... am facut programare la euromedics in arad, pe vremea respectiva nu era mai aproape si i s-a depistat tumora.... intre timp a facut o criza urata, la fel a cazut etc... am chemat salvarea iar la spital pe cand isi revenise si nu intelegea de ce e acolo pt ca ea se simte f bine, dr a intrebat-o ce a baut?!... am crezut ca-l strang de gat...ii explicasem care e banuiala med de fam...in fine, am trecut prin mom de groaza...
oricum mama a ajuns la timp la spital, daca nu se manifesta nicicum ar fi fost tragic, ca tumora era deja de 3cm pe 2...si crestea........
Trebuie sa fii tare!!!chiar daca mai ales acum ti-e greu si tie , oboseala, colocvii etc
chiar daca acea criza a facut-o din alta cauza, sa faca un tomo, rmn, sa fiti siguri ca excludeti posibilitatea asta.
mami de Thomas
Ramo2007 spune:
Anca, draga mea prin ce ai trecut si te-ai descurcat de minune.Sanatate multa si convinge-l sa mergeti sa-si faca toate investigatiile medicale.
Eu sunt foarte slaba de inger si nu stiu cum m-as descurca in situatii din astea.
Sa ne fereasca Dumnezeu pe toti de necazuri si inca o data sanatate multa!
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
Mada spune:
off Anca ce experienta...
mi s-au taiat mie picioarelec and citeam daramite tie care ai fost acolo.
Ai grija de zibe si de el si ar trebui sa o luati pe la dr pt controale si analize.
Noi mai bine cu raceala, inca mai mucim asta e
Papa extrem de bine, eu sunt tare fericita, Ilinca deja la varsta lui era in dureri cu dintii si mai mult de titi era greu sa-i bag ceva in gurita
va pup ca's singura cu amandoi, e liber la gradi pana marti
Ilinca si Rares
babyzapi spune:
Anca bine ca l-ai auzit ca are probleme si ca ai intervenit cu succes. Multa sanatate sotului si sa treceti cu bine si peste asta. E greu intr-adevar sa traiesti cu frica unei urmatoare crize si mai ales sa nu se produca in circumstanta periculoase (de ex la volan).Offf! dulce si sper sa faceti cat mai curand niste analize
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL ISABELA
Povestea nasterii
elilov3 spune:
neata fetele
aleinad ba da cu muls si masaj au trecut
spridush off te inteleg perfect lui je i sa luat de lapte
ancaiubita cum sa nu te sperii si sa plangi cand simti si vezi ca cel pe care il iubesti a patit ceva iubita si eu tind sa il convingi sa faca un tomograf...sti tu de la cap merg toate...te imbratisez, te inteleg perfect ...am retrait un episod cu tatal meu in descrierile cu sotul tau, la tata a fost de la cap....si ionu a lesinat si si-a dat ochii peste cap si era ca o carpa..da el de teama cand i-au luat analzele nu o sa uit toata viata mea..brr cand ma gandesc...revin neaparat sa mearga sa isi faca analize complete si insist un neurolog, un tomograf si optional rmn...vb aia mai bine preveniti decat sa tratati....
sa evite soarele direct, orice tip de bautura alcolica chiar bere de ar fi , sa nu se mai enerveze...a si o vacanta maaaaaaaaarrrrreee
hai curaj trebuie sa fi tare pt zibe, pt tine si pt el.
te imbratisez
Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 poze
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski
alra spune:
anca, brrr. dar nu maximiza si nu generaliza. trebuie sa investigheze bine de tot ce are, sa stie care sunt triggerii si apoi sa in functie de ce decid doctorii sa faca tratament sau sa evite ceea ce ii poate declansa crizele. stiu o fata autista cu epilepsie care face crize de genul asta, cu convulsii. ultima data a facut in autobuz. ea face deoarece fiind autista nu vede sensul medicatiei permanente si nu ia medicamentele decat daca e controlata (are 23 de ani)
eu sunt acasa. nicolimea dumneaei si-a tras 38.8° aseara si de dim 38.5°. are muci de 3 zile si abia acu febra, tind sa cred ca e o infectie pe undeva. ieri era cam aciupaita. acu e ok, se joaca in tarc.
bertha, coana mare, sa imi aduci aminte sa nu iti mai dau sfaturi ca faci deja mai bine ca mine auzi, (ca nu ma pot abtine ) da' sa te ungi cu piure de legume pe tz ai incercat? daca merge da PM ca o brevetez
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania