*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (55)*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Anca , Alra , Bertha , Laura , Spiridush , Elli [/b] fetelor multumesc mult pt. sustinere si sugestii. Astazi a fost ok. A mincat aproape tot castronelul de supa , castronel in care incap 2 polonice de marime medie mai putin 4-5 lingurite.

Ce sa va spun : m-am simtit ca la cross , de parca am alergat 1000 km si am febra musculara. In bucatarie e vraiste .....nu mai povestesc. Singura camera relativ omeneasca este sufrageria. In rest este haos complet , desarvarsit si nu am starea necesara sa fac ordine.

Spiridush se pare ca ai dreptate. Problema este , probabil , textura alimentelor. M-am lasat furata de cele citeva prinzuri in care a acceptat fara nazuri supa clasica , cu legume maruntite si...nu a fost ok pe termen lung. Banana a mincat-o in schimb cu boluri mari , azi la ora 10. Dar textura bananei este una , textura mocovului este alta. Spun se pare pt. ca inca nu sunt convinsa ca am depasit problema. Oricum va tin la curent.

Bertha in alte circumstante as fi sugerat borcanelul. E mai omogenizat fata de ce obtinem noi prin blenduire , e mai bine proportionat sub aspectul cobinatiilor de alimente , legumele se pare ca sunt bio etc. Dar acum am rezerve. Nu spun ca nu ii voi mai da borcanel dar cel putin o perioada voi spune pas. O perioada destul de lunga cit sa ma conving asupra cauzelor refuzului. Cu Ioana cred ca cea mai buna solutie este sa insisti. Nu cu agresivitate ci cu trucuri a la Alra. Adica sa nu renunti usor chiar daca uneori te simti dezarmata de refuzul ei constant. Pasiunea pt. tatzss...imi este atit de familiara. Din amebele sensuri.

Eli despre pastile , daca te decizi in directia asta , am inteles ca cel mai bine tolerat a fost Dostinex.Oricum cel mai bine este sa te consulti cu un medic. Fie MF , fie un ginec , fie chiar un pediatru.

[b]Laura
multa sanatate Caterinei !

[b]Malinas[/b] noi am mincat cartof copt in coaja la cuptor , frecat cu unt si amestecat cu morcov la abur. A fost ok.

Fetelor am inteles ca pe piata a aparut mazarea. Zilele astea voi incerca o micarica la cuptor dupa ce aburesc boabele in prealabil.
Sa aveti pofta si voi si puii vostri !!!

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS

Mergi la inceput

Multumesc. Scuze dar nu sitiu cum am sarit peste mesajul tau.
Acum inteleg mai bine cum sta treaba cu refuzul alimentar. Nu sunt nite senzatii pe care sa le poti stapani usor.
Imi pare rau sa aud despre asa probleme cu Teodora. Sper sa se regleze cit mai repede .Ma gandesc ca poate incet-incet se acomodeaza totusi cu mincarea solida . Nu are un aliment solid preferat? Eventual care sa poata fi blenduit cu diverse alte alimente ?
Si da ..sotul era de aceeasi parere .Daca si astazi refuza supa urma sa mergem doar pe alimente agreeate , cca.2 zile , apoi sa revenim la alimentatie gatita.
Oricum nu cred ca am scapat definitiv. Inca sunt circumspecta.
Multa bafta !

Citat:
citat din mesajul lui aleinad.g

Eu zic s-o lasi 2-3 zile sa uite de suparare. Incearca sa-i dai doar ceea ce doreste cu adevarat si mai ales tzitzi ca ii face placere. Incet, incet isi va reveni.
Noi am avut zile in care n-a vrut absolut nimic, nici mancare solida, nici lapte, nici macar ceai sau apa credeam ca ma arunc de la etaj. Deabia adunam cate 2-3 sute de lichide cat sa nu se deshidrateze total. Si am ajuns la concluzia ca n-am ce-i face, am lasat-o in pace si usor, usor a inceput sa manance.
Acum sunt ingrozita ca toate seriile de refuz au inceput cu sughituri lungi si dese si asta face de 2 zile. Sper ca de data asta sa depasim criza mai elegant.

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Sunt usor suparata zilele astea pt. ca Eva refuza in mod constant mincarea gatita. Nu sunt sigura dar cred ca refuzul ei este generat de faptul ca am incercat sa ii dau alimentele fara sa mai pasez. Am vazut ca o accepta si am continuat. Numai ca ultima data cind a mincat serios - cca. 220 g de micare gatita a fost duminica in parc. Am facut dovlecel cu morcov la abur apoi l-am frecat cu 1/2 lingurita de unt si un pic de marar si l-am dat la cuptor (preincalzit cit a mers steamerul).De atunci am probleme cu ea la supe si chiar la legume maruntite. Incerc sa revin la vechiul obicei de a pasa micarea pt. ca refuza dupa 2-3 lingurite orice si indiferent cum este preparat.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)

Teodora

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Mirtha, nici eu nu stiu ce sa zic despre borcanele. I-am luat Ioanei unul cu pere, doar-doar...ieri am convins-o sa ia vreo 5 lingurite, azi vreo 3 si restul l-a savurat Darius. Eu insist, insist, ca ce se fac, doar n-o s-o las nemancata total. Din pacate,de multe ori cum vede barbetica, incepe sa planga si atunci chiar nu pot face nimic cu ea. Si treaba cu insistatul la masa e cu dus si-ntors ca poate capata o aversiune fata de momentul "masa" si asta trece f greu. Probabil am gresit undeva, dar nu stiu unde...ma gandeam ca poate am inceput prea tarziu diversifcarea (5 luni si jumatate), dar vad ca alti bebelusi accepta usor alte alimente si peste 6 luni, deci nu neaparat varsta poate fi cauza, in fine, sunt atat de diferiti copiii, ca nimic nu mai pare sigur uneori. Visez si eu la ziua cand va deschide gurita cand va vedea lingurita.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

bertha, aceeasi sugestie ca si mirthei: da-i mancare, nu mananca nu ii dai nimic intre timp si mai incerci in juma de ora, nu mananca,ii dai un pic de lapte, putin numai sa ii potolesti istericalele, si mai incerci inca o data.
asa am facut cu nicole cu fructele. in o sapt si ceva a inceput sa manance.

alta solutie e sa amesteci terciul din borcan cu lapte praf si un pic de apa si sa i-l dai in biberon. scuipa, o tot incerci. asa am facut cu laura.

daca prinzi ca mananca un chelcashoza, pune chelcashoza-u ala in ceea ce ii dai nou - de ex da-i mar cu morcov daca mananca mar si nu ii plac morcovii. n'are ce sa ii faca. ideea e sa amesteci gustu necunoscut cu unu cunoscut si sa ii pacalesti.

si pune-o cu voi la masa seara. mie mi se pare foarte important. asa am facut cu laura si pe nicole o paste asta in curand.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Fetelor am achizitionat revista Super Bebe Culinaria. Mi se pare utila. Contine meniuri pentru intreaga saptamana , pe zile si pe varste. Si diverse alte info despre alimente , despre vitaminele si mineralele pe care le contin. Mi-a placut.Costa 5 lei si cred ca isi merita din plin pretul.

Bertha incearca fara bavetica. Si Eva a avut uneori manifestari similare Ioanei. Ba citeodata aveam impresia ca ii stricam toata pofta cind ii puneam bavetica . Practic incepea sa tipe cind i-o montam. Am scos bavetica si am ales citeva hainute de sacrificiu in care am alimentat-o. Dupa un timp nu a mai protestat la bavetica. Acum chiar se joaca un pic cu ea dupa ce i-o pun la gat. Uneori manifesta aversiune fata de scaunul de masa. Am luat-o din scaun si am pus-o pe picioare. Dar tot la masa din camera de zi la care mincam toti. Dupa ce maninca ea , imi pun si eu. Ea ramine in scun si priveste sau se joaca. Nu am alimentat-o in camera. Mama mai face uneori exceptii. Dar exceptiile intaresc regula.. Poate reusesti sa il convingi pe Darius sa manince la unele mese cu ea , pe cit permite si programul lui si al tau. Trucuri de-astea poate cine stie , tin si la Ioana.

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Preferintele ei sunt total haotice.
A refuzat sanul la 3,2 luni desi nu pusese gura pe bibe decat in primele 5 zile de viata, dar a baut laptele muls cu placere din biberon.
La 5,3 luni a refuzat biberonul cu lapte dar a mancat 3 zile lapte cu lingurita. Acum a revenit la sentimente mai bune ca altfel era chin. De o saptamana bea cam 500-600 ml de lapte/zi si ma declar multumita din punctul asta de vedere.
I-a placut la nebunie marul si-l foloseam ca baza pentru banana, piersica, para dar acum 10 zile l-a vomitat si a spus adio. Asa ca ne chinuim cu cate putin din fiecare fruct.
A reusit pana la urma sa mancance bine cartof+dovlecel+morcov in care este suspendata branzica sau carnita (o portie cam cat a voastra, avem castronel la fel ). Azi l-a rasolit si pe asta, sper sa nu devina obicei.
Una peste alta daca merge in ritmul ultimelor zile e foarte bine. Dar mai sunt o gramada de alimente de introdus. Asa ca trebuie sa iau o portie zdravana de rabdare.

Ma bucur ca Eva a papat astazi.

Citat:

Imi pare rau sa aud despre asa probleme cu Teodora. Sper sa se regleze cit mai repede .Ma gandesc ca poate incet-incet se acomodeaza totusi cu mincarea solida . Nu are un aliment solid preferat? Eventual care sa poata fi blenduit cu diverse alte alimente ?

Teodora

Mergi la inceput

Ma bucur ca si la voi sunt semne invioratoare. Totusi se pare ca lucrurile merg spre mai bine , nu regreseaza. Chair daca nu a mincat toata portia...a mincat...Decit nimic .Sunt convinsa ca pina la urma , pe vreme ce veti gusta mai multe alimente , citeva se vor distinge ca preferate. Si poate reusesti ceva jonglerii.
Totusi cereale cu lapte ai incercat ? In general sunt extrem de bine tolerate de bebei.

Daa....o rabdare infinita.

Cit o iubesc pe fie-mea , vb. ceea sunt indragostita lulea de ea , dar cind stringea din buze si intorcea capul....ah mama....imi venea sa ma dau cu fruntea de masa asa ca intr-un episod de nebuneala subita.
Cind imi dadeam seama ca nu am nicio sansa sa o conving sa mai manince o lingurita , sincer , o palmuiam in gand.

Dupa ce ma racoream cu ceva imaginatie bolnavicioasa o luam de la capat.

Aaa.....si in paralel cu plamuirea imaginativa a Evei o voce , nu stiu de unde , ca in ultima perioada se pare ca traiesc tot soiul de fenomene din astea alambicate si care depasesc logica bunului simt , imi soptea categoric : "Lasa copilul , nu-l stresa mama nebuna , dusa cu pluta. Nu te enerva ca nu obtii nimic bun , agravezi lucrurile si copilul tot nu va minca. "

Anca mai ceva ca in povestea cu Zibe si bunicul.

Citat:
citat din mesajul lui aleinad.g

Preferintele ei sunt total haotice.
A refuzat sanul la 3,2 luni desi nu pusese gura pe bibe decat in primele 5 zile de viata, dar a baut laptele muls cu placere din biberon.
La 5,3 luni a refuzat biberonul cu lapte dar a mancat 3 zile lapte cu lingurita. Acum a revenit la sentimente mai bune ca altfel era chin. De o saptamana bea cam 500-600 ml de lapte/zi si ma declar multumita din punctul asta de vedere.
I-a placut la nebunie marul si-l foloseam ca baza pentru banana, piersica, para dar acum 10 zile l-a vomitat si a spus adio. Asa ca ne chinuim cu cate putin din fiecare fruct.
A reusit pana la urma sa mancance bine cartof+dovlecel+morcov in care este suspendata branzica sau carnita (o portie cam cat a voastra, avem castronel la fel ). Azi l-a rasolit si pe asta, sper sa nu devina obicei.
Una peste alta daca merge in ritmul ultimelor zile e foarte bine. Dar mai sunt o gramada de alimente de introdus. Asa ca trebuie sa iau o portie zdravana de rabdare.

Ma bucur ca Eva a papat astazi.

Citat:

Teodora

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Da, ii plac unele bio orez+porumb+tapioca de la Milupa. In perioada in care ii dadeam lapte cu lingurita, ii puneam si cereale ca altfel ar fi fost tot laptele pe langa
Acum una din mesele de lapte este cu cereale.
Am mai incercat si cateva tipuri de cereale cu fructe, ma gandeam sa le folosesc in completarea mesei de fructe, dar merg cam greu, cateva lingurite. Nu-i displac, dar nici nu se da in vant dupa ele.
Si am incercat si iaurt de la humana si l-a mancat ... tati.

Prima faza de refuz a Teodorei este tot inchisul guritei si intorsul capului. Dupa care, daca insist, imi da cu mainile peste lingurita si tot ce e in ea ajunge pe pereti Acelasi gest il practica cu lingurita cu fier. De unde stie ca urmeaza sa-i dau, nu stiu ca mereu incerc sa-i schimb ora si modul de administrare. Am facut greseala sa-l dau si-n patut si a ajuns si pe peretii din dormitor.

Iar gandurile ... la fel si la noi. Ca sa nu mai zic de perioadele de depresie. Dar ma uit la cel mare care a avut si el perioada lui ( era mai mare ce-i drept) si imi zic ca pana la urma pustii au un al n-lea simt si mananca atat cat au nevoie.

Citat:

Totusi cereale cu lapte ai incercat ? In general sunt extrem de bine tolerate de bebei.

Daa....o rabdare infinita.

Cit o iubesc pe fie-mea , vb. ceea sunt indragostita lulea de ea , dar cind stringea din buze si intorcea capul....ah mama....imi venea sa ma dau cu fruntea de masa asa ca intr-un episod de nebuneala subita.
Cind imi dadeam seama ca nu am nicio sansa sa o conving sa mai manince o lingurita , sincer , o palmuiam in gand.

Dupa ce ma racoream cu ceva imaginatie bolnavicioasa o luam de la capat.

Aaa.....si in paralel cu plamuirea imaginativa a Evei o voce , nu stiu de unde , ca in ultima perioada se pare ca traiesc tot soiul de fenomene din astea alambicate si care depasesc logica bunului simt , imi soptea categoric : "Lasa copilul , nu-l stresa mama nebuna , dusa cu pluta. Nu te enerva ca nu obtii nimic bun , agravezi lucrurile si copilul tot nu va minca. "

Anca mai ceva ca in povestea cu Zibe si bunicul.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Alra si Mirtha, multumesc pt sugestii![pu] Am omis sa spun ca ea sta in 95% din cazuri cu noi la masa inca de cand era bb. Avem coltar in bucatarie si are ceva gen bouncer pus exact in colt, nu poate cadea si e cu mine mai mereu. Noi stam mereu la masa toti 3, seara toti 4, mancam la aceeasi ora mereu. Numai daca doarme lipseste de la masa. Am incercat si am reusit in mare masura s-o fac sa adopte prog lui Darius, sa-mi fie usor si sa facem toti aceasi lucru. Astfel, Darius are mese la 8-8.30, 13.00, 20.00 si ea cam la fel. De la 14-16 dormim toti 3.
Alra, inca mai caut acel chelcasoz Lapte praf + piure in biberon nu se pune pb ca ca nu bea NIMIC din biberon. Nu bea apa/ceai/lapte din biberon sau cana, nu vrea cu lingurita, pe scurt vrea doar la san si gata. Nu ma las insa, aplic metoda picatura chinezeasca, o pun la masa repetat, nu-i dau daca plange, o iau, o pun iar, vad eu, ma transform in indianul talpa-iute, daca stiti poezia aia porcoasa.
Mirtha, Ioana strange buzele la fiecare masa, deci te inteleg perfect. Bine ca sunteti pe cale sa depasiti faza asta neplacuta. Am retinut sugestia cu barbetica, de maine uit de ea o vreme, vedem ce iese.

Va tin la curent!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Aleinad.g dar stiu ca are personalitate Teodora ! Pai cred ca as fi albit pina acum dca Eva s-ar fi manifestat asa de la inceputul dive. Dar trebuie sa speram ca lucrurile vor merge spre bine. Nu neaparat fara sincope dar...constant spre bine. Nu ma pot vizualiza in cealalta ipostaza.

Bertha chiar sunt curioasa daca tine figura ! Astept vesti bune sau macar imbucuratoare .

Sa va mai spun ca mama m-a anuntat ca pe la 7-8 luni copii tin sa isi exprime ...gusturile ??? Si refuza alimentele al caror gust sau textura nu le place. Si ma intreba contrariata : ceeee nuuuu aaaai citit ??? Uite scrie aici la pagina cutare....si tzup cu cartea sub nasul meu....Pai cind sa mai citesc ....cind daca Eva ma tine in corzi ??Si uite asa ma facu muma de kko. Mai scria ceva despopre curiozitatea lor la reactii de refuz la orice : la a da o jucarie , la accepta schimbarea hainutei etc....nu mai stiu clar ...va spun maine.

Seara buna mamici ! Sa aveti o noapte cit mai linistita .

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput