astm de tip viral

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu pisi spune:

Fetita mea de 3 ani are exact aceeasi problema ca si baiatul tau. A inceput pe la 11 luni cand a inceput sa mearga la cresa. Am incercat si noi inhalatoare, teste de alregie ... cam tot ce ai facu si tu. Pana acum 3-4 luni era si ea pe Ventolin (salbutamol) si Pulmicort. Ii dadeam doze destul de mari (Ventolin 4-6 pufuri de 4 ori pe zi si Pulmicort 2 pufuri de doua ori pe zi). Am mers cu tratamentul asta mult timp. Am inceput bine-inteles cu doze mai mici dar din Noiembrie anul trecut pana prin martie am tinut-o aproape constant pe doza asta. Mi s-a parut destul de mult, mai ales ca nu facea mare lucru, asa ca am cerut sa vad un pediatru. In Martie i-au dat si ei Singulair Pediatric (prafuri). Mai incercasem acume ceva timp Singulair, dar pastile, si nu a avut nici un efect; asa ca medicul de familie a oprit tratamentul.
Acum, medicul cara a vazut-o in martie, a spus ca Singulair incepe sa aiba efect numai dupa o perioada de approx 2-4 saptamani. Este foarte important sa il ia in fiecare zi (fara exceptii!), inainte de somn cu cateva ore. Acum am renuntat la tratamentul cu Ventolin (nu a mai fost nevoie decat o data cand a facut o viroza foarte urata) iar Pulmicort ii mai dau un puf/zi inainte de culcare. A mai avut viroze, dar ina fara de faptul ca-I curge nasul nu mai are nimic. Copilul meu nu a mai tusit de cateva luni! Am avut si noi multe nopti nedormite in care tusea pana vomita!

Te-as sfatui sa nu renunti la Singulair, incearca mai multe saptamani pana iti dai seama daca functioneaza sau nu. Pulmicortul este de asemenea foarte important. Este folosit (ca si Singulair) ca tratament de lunga durata. Daca nu functioneaza foarte bine pot sa-ti suplimenteze si cu pastile cu steroizi (fiica-mea a avut la un moment dat Prednison). Ventolinul nu este tratament de lunga durata dar este esential atunci cand baietelul tau tuseste. Actioneaza prin deschiderea cailor respiratorii, in asa fel incat mucusul care se acumuleaza (si care de fapt provoaca tusea) sa poata fi eliminat. Dozele pe care i le dai sunt in functie de intensitatea tusei. Mi s-a spus de catre doctori, ca ei in spital dau copiilor in criza max 8 pufuri la nu mai putin de 4 ore distanta.

Inteleg prin ce treci, am pierdut cu totii mult somn din cauza asta, mi-am vazut de multe ori copilul atat de epuizat ca tusea in somn! Daca vrei sa vorbim mai mult, da-mi un PM. Da-mi numarul tau de tel si te pot suna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ralu_pisi, tu de ce concentratii de ventolin si pulmicort vorbesti? ce scrie pe cutii? eu am 100µg ventolin si 200µg pulmicort si la 2-3 pufuri de ventolin pe zi (un puf dat o data) devine TNT fi-mea.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Hmmm...nu stiu. Trebuie sa ma uit pe cutii. Oricum eu ii dau dozele astea la sfatul medicilor. Si am vorbit cu destul de multi! Cand am cate o problema cu ea si sun la clinica nu neaparat mi-o vede medicul meu de familie. Sunt vreo 10 pe acolo. Plus cati medici de garda la spital am vazut de-a lungul timpului! Vreo 2 medici de familie mi-au spus sa nu-i dau mai mult de 2 pufuri de 2 ori pe zi. Dar dupa ce le-am spus ca pediatrul mi-a recomandat(la 11 luni) max 4 pufuri de 4 ori pe zi, spre stupefactia mea mi-au spus: aaa doar voiam sa fim siguri ca nu treci cu vederea o posibila infectie ce ar putea avea nevoie de antibiotice. Inteleg bunele lor intentii dar eu eram cu cupchilu' la doctor la cel putin 2 saptamani.

In concluzie (iar aberez) o sa ma uit diseara acasa pe cutii si raportez. Pe cuvantul me de pionier ca nu-mi maltratez plodul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

stai mai ca nu am zis asta a mea la 4 doze de ventolin pe zi cred ca ne maltrateaza ea pe noi

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Stiu, nici o problema! La fiica-mea nu am observat nici o legatura. Am vazut doar ca atunci cand este racita este mai irascibila. Am pus insa asta pe seama faptului ca toti copii bolnavi/obositi sunt mai agitati. O sa fiu mai atenta de acum incolo sa vad daca este o legatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

din pacate la noi singulairul nu a avut nici un efect, a luat un an jumate si tot degeaba...nu am cunoscut nimik..asa ca l-am intrerupt.Sunt curioasa cum va merge cu Flixotide 1 puf de intretinere seara timp de 3 luni...abia la urmatoarea raceala imi voi da seama daca are sau nu efect...sper sa fie cat mai incolo sa avem un moment de respiro si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui alycia

ary_v deci pana la urma la Flixotide ati ajuns si voi? Citisem candva ca le-ai facut nu stiu ce ciudatenie de vaccin din bucuresti, nu a reactionat la el? Mircea al meu de 6 ani jumate tot asa e diagnosticat cu hiperreactivitate bronsica si mi s-a spus ca in crize sa-i dau Ventolin cu Flixotide de 3 ori pe zi iar dupa ce trece raceala sa-i fac un tratament de mentinere cu Flixotide de 125 inca minimum trei luni un puf seara.Voi cat timp faceti tratamentul de mentinere?
Alycia si cei doi flacaiasi!

Alycia cred ca ma confunzi cu altcineva. Eu am probleme de genul asta numai cu cel mare, pana in prezent. Cred ca te referi la beriglobin, nu? Am fost tentata sa ii fac dar am renuntat cand am ajuns la medicul alergolog, care mi-a zis ca nu e cazul sa apelez la asa masuri extreme in cazul lui. Eu ventolin ii dau f rar, doar in criza, intradevar il agita f tare.

Flixotide folosim zilnic de mai bine de jumatate de an, un puf dimineata si unul seara (noi folosim de 50). In rest ii mai dau un vaccin sub forma de picaturi pt desensibilizare, am scris si mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui alycia

aaa...si era sa uit sa va zic ,am incercat si noi tot ce e pe piatza pentru stimularea imunitatii de la bronhovacsom pana la Luivac sau Ribomunyl cam acelasi lucru la noi efect 0. De curand ni s-a indicat Polimod care se gaseste numai in Italia...ati auzit ceva de el ca ar fi sau nu bun? Voi ce le mai dati de imunitate? Acum o sa urmeze o perioada de liniste ca a luat vacantaza la gradi si rata imbo;lnavirilor va fi mai mika..dar de la toamna ma iau iar cu mainile de cap si ce e mai grav e ca intra in grupa pregatitoare si daca vom merge in ritmul o saptamana la gradi, trei acasa bolnav, e vai de mama ei de grupa pregatitoare de gradinitza si de scoala

Alycia si cei doi flacaiasi!

Eu nu ii mai dau nimic pentru imunitate. Mi se pare inutil. Atat timp cat e sub flixotide se comporta ca un copil normal in fata unei raceli. Chiar acum a fost racit bine, a facut un pic de febra, a ragusit un pic si cam atat. Nici la medic nu m-am dus cu el. II mai dau vitamina C, uneori si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Si baiatului meu de 4 ani i s-a pus aceeasi diagnoza si eu tot sper ca e o greseala, caci nimeni la noi in familie nu are astm.
Vedeti ceva info utile aici http://www.facebook.com/home.php?ref=home

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Atentie si ventolinul pufuri este de o anumira concentratie adica de ex.100micrograme/puf.Apoi in criza se da o anumita doza,de ex.2 pufuri o data si dupa ce depaseste criza un singur puf o data ,insa nu se depasesc maxim nu stiu cite pufuri pe zi.Deci ii dai numai dupa recomandarea medicului.Eu ii dau pufuri pt ca aerosoli n-are rabdare sa ia.De ce e bun ventolinul inspirat ,pt ca-l ajuta sa inspire cantitatea necesara de aer ,fiind asa cum s-a spus bronhodilatator,ca sa nu se sufoce din cauza secretiilor din bronsii.Singulair nu lasa sa se contracte bronsiile si iarasi e util,dar noi si la asta avem interdictie.Scuzati daca explic asa pe intelesul nostru.In acelasi timp trebuie date si fluidificatoarele de scretii, ca sa-l ajuti sa le elimine,pina poate sa respire bine.Nu trebuie intrerupt pina nu-l auzi respirind corect.Noaptea tuseste deoarece in pozitia orizontala il ineaca secretiile.E bine sa-l culci pe o perna inaltata putin,asa incit secretiile sa stea in plamini si copilul sa se odihneasca,chiar daca tu stai si-l pazesti.Imi pare sincer rau ca ai intrat in club si te anunt ca ,din pacate, e operatiune de durata.
Eu nu-i dau flixotide,becotide si ale cortizonice,desi e un lucru foarte clar ca ajuta enorm,pt ca noi sintem pe tratament homeopat.Rares are acum 5 ani si 3 luni.Noi ne chinuim de mult timp cu asta si acum percep o usoara imbunatatire in starea lui generala,foarte mult cred ca din cauza virstei si a faptului ca nu i-am mai dat antibiotice de 1 an si 2 luni,fapt ce a condus la un mai bun raspuns a organismului in fata bolii.Eu am mai scris pe la subiectele de acest gen:cind ne-am apucat de homeopatie luase in 4 luni ,de 7 ori antibiotic.Era varza ca reactie la raceala.Asta inseamna ca ne luptam cu raceala simptomatic: la febra -antitermice,secretiile cu fluidificatoare,la tuse- siropuri de tuse,la secretii nazale- spray de apa de mare si picaturi si doar ventolin pufuri.
Sa nu uit de mers la mare si la salina.

Mergi la inceput