astm de tip viral

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

i-am facut inhalatie - aerosoli, dar asta cam in iarna, cateva zile. saptamana trecuta cand am fost la doctor, i-a facut o singura data, cu 2 ml.

acum a avut o tuse cu secretii, dar care semana mai degraba cu tusea iritativa pentru ca nu se putea opri din tusit, mai ales noaptea in pat, nu reusea nici sa adoarma. tusea a cedat foarte bine la romergan+o singura data i-am dat humex pentru tuse seaca. oricum, diagnosticul prezent este IACRS, infectie acuta a cailor respiratorii superioare, astm viral este diagnostic general.

oricum, eu credeam ca flixotide/pulmicort se recomanda pentru astmul alergic, nu stiu de ce am ramas eu cu impresia asta. atunci de ce se insista sa nu-i dau, ca nu are efect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

uite ce stiu eu:
tuse noaptea la orizontala, tuse la efort, la aer rece, la nervi, tuse lunga dupa o raceala simpla si la orice raceala sunt semne de astm.

parerea mea personala (dar personala ca medic nu sunt si nu am decat experienta cu Laura) e ca nu ati incercat suficient de mult inhalatiile si apoi nu toti copiii raspund bine la aerosoli, noi a trebuit sa schimbam cu puf la un moment dat.

ce facem noi: de cate ori incepe raceala puf sau aerosoli cu ventolin si pulmicort de 3 ori pe zi 5-7 zile si apoi inca de 2 ori pe zi 5-7 zile, depinde de cum trece. daca se lungeste tusea mergem in continuare de 2 ori pe zi. anul asta nu prea a fost cazul.
cu medicamentatie corespunzatoare poate avea o viata perfect normala. laura sare pe trambulina si e una din cei mai activi copii pe care ii stiu. dar si ea tuseste pana vomita din raceli simple.

nu am inteles cati ani are. Laura mea are 3 ani si 4 luni.

eit: ventolin si pulmicort nu trateaza alergiile. ventolin deschide caile respiratorii si pulmicort le "dezirita"

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

scuze, eram convinsa ca am mentionat si varsta: 3 ani si 6 luni.
multumesc mult de sfaturi+sugestii, ma gandesc si vad cum e mai bine.

Mergi la inceput

inca o intrebare, cred ca deja sunt un pic in ceata: doar tusea in sine (tuse prelungita evident) fara wheezing, expir prelungit, raluri sibilante sau alte simptome, poate da diagnostic de astm?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Nu,tusea seaca izolata nu este egal cu astmul bronsic!Este egal cu hiperreactivitate bronsica:caile respiratorii sunt mult mai sensibile decat la alte persoane.Sanatate multa!

Mergi la inceput

eu stiu ca da, daca tuseste des din raceli, la efort, la aer rece, noaptea in pat, la alergeni.

fata mea a avut foarte rar wheezing si haraiala la plamani- nu stiu termenii in romana.

daca zici ca esti in ceata cred ca cel mai bine e sa mergi la un alt doctor. noi aici pe forum ne putem da cu parerea la nesfarsit

Mergi la inceput

asa e. multumesc mult, fetelor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

ary_v deci pana la urma la Flixotide ati ajuns si voi? Citisem candva ca le-ai facut nu stiu ce ciudatenie de vaccin din bucuresti, nu a reactionat la el? Mircea al meu de 6 ani jumate tot asa e diagnosticat cu hiperreactivitate bronsica si mi s-a spus ca in crize sa-i dau Ventolin cu Flixotide de 3 ori pe zi iar dupa ce trece raceala sa-i fac un tratament de mentinere cu Flixotide de 125 inca minimum trei luni un puf seara.Voi cat timp faceti tratamentul de mentinere?
xandra28 ai incercat sa-i dai pufuri de ventolin si flixotide cu babyinhalerul? Poate asa nu se pierde prea mult din medicament si isi face mai bine efectul.
alra tu intri direct cu ventolinul la raceala...si cat timp il administrezi? Daca tusea tine trei saptamani i dai trei saptamani de Ventolin? Am inteles ca ventolinul da tahicardie deci se da cu precautie numai in crize de tuse si impreuna cu el flixotide dupa care se ciontinu numai cu flixotide. Cat timp i-ai dat cel mai mult Ventolin..? Ce durata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

aaa...si era sa uit sa va zic ,am incercat si noi tot ce e pe piatza pentru stimularea imunitatii de la bronhovacsom pana la Luivac sau Ribomunyl cam acelasi lucru la noi efect 0. De curand ni s-a indicat Polimod care se gaseste numai in Italia...ati auzit ceva de el ca ar fi sau nu bun? Voi ce le mai dati de imunitate? Acum o sa urmeze o perioada de liniste ca a luat vacantaza la gradi si rata imbo;lnavirilor va fi mai mika..dar de la toamna ma iau iar cu mainile de cap si ce e mai grav e ca intra in grupa pregatitoare si daca vom merge in ritmul o saptamana la gradi, trei acasa bolnav, e vai de mama ei de grupa pregatitoare de gradinitza si de scoala

Mergi la inceput

alicya, acum in jur de 10 zile maxim. anul trecut insa i-am facut ventolin cu pulmicort toata iarna. la sugestia medicului de familie am scos ventolinul si incepuse sa tuseasca iara rau. pediatra a zis ca trebuiesc amandoua (tratament de mentinere, de 2 ori pe zi)

combinatia o agita rau, da. in ultimul timp nu i-am mai facut insa ventolin seara caci nu o mai puteam culca.

edit: noi i-am dat numai bronchovaxom anul asta si anul trecut. anul asta a fost mult mai bine. nu stiu daca de la sistem imunitar intarit de boli sau de la bronchovaxom.

Mergi la inceput