Oprire menstruatie

Buna fetelor !
Am o intrebare la voi....
Am o prietena care e nasa peste 2 saptamani, cununa o verisoara.Din pacate, va fi "cu probleme",adica va fi la menstruatie , si nu stie cum sa procedeze ca sa intarzie putin aceasta problema.Eu citisem undeva, ca daca iei anticonceptionale cu cateva zile inainte sa-ti vina menstruatia , ti se opreste.Nu sunt sigura 100% si de aceea va intreb pe voi ..poate vi s-a intamplat si voua. Prietena mea e disperata , nu stie ce sa faca...nu vrea sa intre in biserica asa....intelegeti voi...
Astept raspunsurile voastre ....
Cu mii de multumiri , Ella
Raspunsuri

irinabobe spune:
se opreste daca iei aco si nu faci pauza intre folii. dar daca ea nu foloseste aco nu e de ajuns sa le inceapa cu cateva zile.
eu cand am avut nevoie am luat orgametril, insa sa citeasca si ea prospectul... si am inteles ca si vit k diminueaza fluxul.

CorinaDani spune:
buna,
nu inteleg care e faza cu biserica....
eu cand m-am casatorit eram fix in "acea perioada", ce era sa fac, sa anulez cununia religioasa, sau sa fac casatoria civila + petrecere si peste 1 saptamana sa ma imbrac din nou in mireasa, ca sa finalizez ?!? nici sa fi vrut nu s-ar fi putut varianta asta, ptr. ca am facut nunta in ultima sambata inainte de postul sf. Maria, asa ca daca doream sa respect "regula" asta ar fi trebuit sa astept pana in toamna...
si parca te intreaba cineva daca esti sau nu...la intrarea in biserica...
a, daca ea tine neaparat sa respecte aceasta "interdictie"...atunci da, chiar are o problema...in afara disconfortului fizic, desigur...
haideti mai fetelor, asta e un lucru normal, tine de organismul nostru, se intampla de mii de ani, inainte de aparitia religiilor; in plus, e posibil ca prietena ta, daca apeleaza la diverse medicamente, sa-si deregleze CM o perioada sau definitiv - asa ca pana la urma cred ca normal ar fi sa lasi natura sa-si urmeze cursul.
intr-adevar, vitamina K diminueaza fluxul, nu-l opreste definitiv.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Ramonika spune:
de acord cu Corina.
pentru un moft nu are rost sa-si deregleze organismul cu AC-uri si alte pastile...
Ramonika

Natasa spune:
Sa incerce cu Clorocalcin daca e musai sa faca ceva. Dar mai bine lasa babisemele astea si-si vede de treaba. Cu anticonceptionale trebuia sa inceapa de ceva vreme si sa treaca direct de la o folie la alta.

ella_72 spune:
Da fetelor , multumesc pentru raspunsuri .La fel i-am spus si eu , dar zice ca n-o sa le mearga bine mirilor daca ea e "cu probleme".....ma si enerveaza cu chestia asta.....in fine...
Nici eu nu i-am recomandat sa intrerupa dar e foarte incapatanata.N-am avut de lucru,cum se zice, si i-am zis ca se poate.Si acum ma streseaza ca o sa ia AC.De aceea v-am intrebat pe voi cum se procedeaza , macar sa ii spun despre ce e vorba , sa nu faca vreo prostie...
Multumesc inca o data.....
Ella

ellinia spune:
Eu am facut de doua ori chestia asta. Si nu cred ca e vorba de interdictii religioase, pur si simplu cred ca nu vrea sa fie stresata. Unele femei au fluxul menstrual foarte mare - cum e cazul meu - si ar fi trebuit sa fiu mereu cu ochii in patru si mereu sa merg la baie. O data am facut-o cand trebuia sa plec la mare si eram disperata si cum am sterilet si nu am folosit niciodata pastile, am inceput o folie cu cateva zile inainte de a pleca si am luat pe tot parcursul concediului. Cand am ajuns acasa, m-am oprit si totul a intrat in normal. Si a doua oara cand trebuia sa plec intr-o calatorie lunga, mers foarte mult cu masina si am facut aceeasi chestie, apoi am revenit la normal. Am auzit si eu de orgametril, insa nu l-am incercat si sper sa nu fie nevoie.
Ca e bine sau nu, asta este, pentru mine stresul ar fi fost foarte mare asa ca l-am evitat.

cris-cris spune:
Buna, fetelor.
As avea si eu nevoie de o parere legata de o problemuta relativ apropiata de acest subiect: Eu termin de obicei pastilele miercurea, iar CM imi vine sambata.As vrea sa schimb putin ziua cand imi vine, pe lunea sau martea, ca sa nu mai fiu "pe stop" in weekend.Ma gandeam ca dupa ce termin folia sa mai iau vreo 2-3 pastile dintr-o alta folie in zilele urmatoare( joi, vineri, sambata), ca sa imi vina si mie luni-marti.Apoi, din a opta zi (dupa pauza de 7 zile) sa incep o folie noua si sa continui normal.Credeti ca ar fi vreo problema?

Delidana spune:
Daca prietena ta se teme de un eventual disconfort, citeva tampoane la purtator si eventual un calmant de la farmacie rezolva problema. Daca insa e vorba de religie, mi se pare o timpenie uriasa sa iti dai organismul peste cap din cauza ca nu vrei sa intri in biserica in timpul acela. Ea chiar crede ca asta conteaza? Am fost si eu nasa luna trecuta si cind am scos mirii la biserica, la 2 saptamini de la cununie, si eu si proaspata mireasa eram pe stop si ea isi punea problema ca ce-o sa zica popa, ca nu e bine, etc., la care eu i-am zis ca nu-i nevoie sa stie popa ca esti tu pe stop, ramine intre noi si cu asta basta. Si n-a fost nici o problema. Daca e sa nu le mearga bine mirilor n-o sa fie din cauza aia.
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
www.youtube.com/watch?v=3msaH1ET56s&eurl=http%3A%2F%2Fforum%2Edesprecopii%2Ecom%2Fforum%2Ftopic%2Easp%3FNORED%3D1%26topic%5Fid%3D137464&feature=player_embedded/" target="_blank"> Come Back

XIO spune:
Cris , scrie pe prospectul de la pastile cum sa faci ;)
Degeaba ia prietena ta pastile, ca alea nu opresc menstruatia decat daca iei 2 folii fara intrerupere.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/

lavi02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris-cris Buna, fetelor. As avea si eu nevoie de o parere legata de o problemuta relativ apropiata de acest subiect: Eu termin de obicei pastilele miercurea, iar CM imi vine sambata.As vrea sa schimb putin ziua cand imi vine, pe lunea sau martea, ca sa nu mai fiu "pe stop" in weekend.Ma gandeam ca dupa ce termin folia sa mai iau vreo 2-3 pastile dintr-o alta folie in zilele urmatoare( joi, vineri, sambata), ca sa imi vina si mie luni-marti.Apoi, din a opta zi (dupa pauza de 7 zile) sa incep o folie noua si sa continui normal.Credeti ca ar fi vreo problema? |
Pauza dintre folii in loc s-o faci de 7 zile fa-o de mai putin.
In nici un caz mai mare, ca iti pierd efectul contraceptiv.
Sau cum zici tu, mai iei niste pastile in plus.
Citeste inca o data prospectul!