coasta rupta
Cred ca am o coasta rupta (sau cel putin fisurata). M-a apucat vrenicia intr-una din serile trecute si in timp ce spalam faianta de la baie (de dincolo de cada) mi-au alunecat picioarele si am cazut cu coastele pe marginea cazii. Desi mi s-a taiat rasuflarea pe moment, nu am dat importanta pentru ca nu cazusem de sus (mai mult m-am sprijinit in coaste - cu bratele ridicate). A doua zi m-a durut putin, dar m-am gandit ca poate am facut o intindere musculara. Ieri am coborat-o pe fata de pe toaleta si am simtit o arsura in coaste (cam in dreptul sanului, pe dedesupt). De atunci ma doare cumplit, si ma jeneaza si cand respir. O fi vreo coasta rupta? Daca da, ce ar fi de facut? M-am dat cu Fastum-gel, pentru ca de-asta aveam in casa, si parca mai ma calmeaza, insa nu cine stie ce.
Imi puteti da ceva sfaturi? E cazul sa ma programez la medic? Ar trebui sa ma ingrijorez? Orice parere e mai mult decat bine-venita!
Multumesc!
Raspunsuri
laureta spune:
Te rog dute la medic. Exact ca tine a cazut mama mea si i sa descoperit o coasta fisurata si un cheag de sange la plamani. Nu e de gluma. Multa sanatate
de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole
Tisina spune:
laureta, am sunat ieri la medic (adica duminica), in ideea de a-mi face programare pentru consult, insa povestindu-i ce s-a intamplat mi-a zis ca la coasta rupta nu am ce sa ii fac. Trece singura (adica se sudeaza) intr-o luna, cel mult doua, iar eu nu pot decat sa imi tratez durerea cu analgezice (mi-a recomandat paracetamol, ibuprofen sau aspirina), iar daca durerea e insuportabila sa ma duc sa imi prescrie ceva mai puternic.
Ce sa zic, durerea mea nu e tocmai insuportabila, insa eu sunt genul care indura mult. Am cautat apoi si pe net, si am gasit cam acelasi lucru pe care mi l-a zis ea, insa parca totusi mi se pare cam aiurea sa ma multumesc cu un diagnostic prin telefon. Nu prea stiu ce sa fac, mai ales ca stau cam prost si cu timpul liber ca sa ma apuc sa caut alt medic...
delsim spune:
Eu zic totusi sa mergi sa-ti faci o radiografie. Da, e adevarat, nu ai ce sa faci prea mult daca este rupta sau fisurata, nu e grav, se sudeaza singura ; trebuie doar sa iei analgezice . Dar...exista si posibilitatea unui hematom, a unui mic pneumotorax (adica coasta rupta sa fi intepat un pic plamanul) si de aceea e bine sa faci totusi aceasta investigatie. Daca e in regula si nu e nici o complicatie pe acolo, poti sa stai linistita.