IN BANAT LA NOI ACASA (10)
Raspunsuri - Pagina 5
monica-elizabet spune:
salutare fetelor
gabirus, eu nu sunt in rio...sunt in capitala in brasilia...prin rio trecem doar cand mergem acasa si stam acolo in vacanta la ocean(sunt mai bine de 1000 de km intre noi si rio) dar da...este superb acolo si super exotic ![]()
de ajuns aici...am ajuns fiindca sotul meu are contract aici...
Oamenii sunt extraordinari de blanzi, buni, iubitori iti sar in ajutor, copii sunt minunati...nu ca la noi acasa unde multi sunt invidiosi...
nu sunt ei super "culturalizati" ca sa ma exprim asa dar le ierti lucrurile astea...pentru bunatatea lor...
oamenii sunt educati cam astfel... cuvinte magice "te rog frumos, multumesc, da-ti-mi voie, etc "
si de cand sunt mici, mici li se spune...problemele se rezolva cu iubire, cu amicitzie, cu dragoste....
nu cred ca v-am povestit cum am vazut un accident pe strada, tipul care lovise masina celuilalt se da jos isi pune mainile in cap si cel lovit...il ia in brate si-i spune...lasa nu-ti strica ziua...si-au dat cartile de vizita, s-au urcat in masina si au plecat...
asa sunt si la scoala...la alex cand au fost ceva probleme noi...ca romanii ![]()
reclamatie, etc...ei hai sa ne intalnim, sa ne vizitam sa se imprieteneasca copii si uite ca au avut dreptate...acum alex si fetita cu care se tot ciondanea sunt cei mai buni prieteni ![]()
desi se spune ca au sange latin ca sunt focosi, etc...e doar o poveste...oamenii de aici nu se enerveaza...nu-i scoti din calmul lor cu nimik....
daca te bagi in fatza lor la semafor..iti fac loc...iti zic...poftiti...poate va grabiti ![]()
stiu sa se distreze, din orice fac o sarbatoare...au 150-160 de sarbatori pe an...(ziua profesorului, ziua elevului, ziua tatalui, ziua cafelei, ziua soacrei, ziua pamantului, ziua...si tot asa) o tin numa' intr-o sarbatoare...
sunt si f multi oameni saraci, care traiesc in corturi dar nu astia-s periculosi...astia nu-s chiar delok agresivi...
aici in capitala unde suntem noi e destul de linsite si pace...in rio, sao paolo si alte orashe sunt hoti, criminali...mai ales cei din favele...acolo daca intri e f periculos...trebuie sa te feresti de banci(ca acolo se dau mereu atacuri) si sa nu intri in favele(locuintele acelea construite pe munte unde traiesc toti saracii si banditii)
sunt oameni de toate "culorile" cum zice ruxi a mea...de cand sunt mici li se spune chiar daca esti si albastru...nu conteaza decat sufletul tau...si asa este...
cu toata bunatatea asta si flora asta superba uneori mi-e atat de dor pana si de praful din Rahova mea
de ai mei...stiti voi cum este cand esti departe de casa...
in perioada carnavalului de la rio atentie este destul de periculos, lucru care nu se spune de catre agentii...trebuie avut maaare grija...multi romani au ramas fara bani/acte/etc pe-aici...
o alta mare nebunie aparuta in ultima vreme...este traficul de droguri...de aceea este controlul atat de strict(de-asta te intrebam claudia daca se poate trece cu alimente) fiindca aici...nu se mai poate trece cu nimik...
tarishoara asta este fff mare, e cam cat toata Europa...ei brazilienii circula fff mult cu avionul...de fapt mai mult cu asta se circula aici
distantele intre orashe sunt fff mari..(intre orashele principale)
clima este destul de pacatoasa...ei zic ca au 4 anotimpuri
dar de fpt sunt 2 mari si late...secetos si ploios
acum zice-se ca e iarna, sunt 11 gr dimineata dar la pranz se fac 35...si seara 9-10 gr...diferente fff mari de temp....multi pe-aici sunt bolnavi de astm din cauza climei....si asa am reusit sa o "potcovim" si pe ruxi cu asta...dar speram noi sa treaca odata ce ne restabilim in ro....
CAFEAUA...e f neagra, arsa, prajita
la inceput am avut un shoc
eu nu o pot bea fara lapte...dar lor asa le place...
le dau afea copiilor inca din scoala...pana si pe cutia de cereale cu ciocolata scrie ca se pot servi cu cafea de dimineata ![]()
beau coca cola in prostie si n-au nici pe naiba...se tot minuneaza astia mici de ce acasa nu luam ca la scoala/gradi le dau...
sunt tot felul de mancarici traditionale, se mananca f bine si sanatos...multe legume, carne, multe, multe fructe(cele din amazon sunt totusi scumpicele) mango si avocado cresc pe drum
banane la fel, lamai verzi, mandarine...
religia...sunt multi catolici...dar si multi atei ![]()
cam asta e pe-aici...sper ca am satisfacut nitelush din curiozitatile voastre...
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
claudia74 spune:
dau io un ceai pai da negru cu lamaie am facut ptr goscii africani ce i-am avut azi ![]()
mai eu cu Raiul hmmmmm mie mi-e frica de durerea cauzata celor de pe pamant odata cu trecerea acolo, eu vad bariera asta dureroasa inainte.
INGERASUL EMMA AIDA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'
claudia74 spune:
Monicooooooooooooo si io vreau acolo,m-am saturat de nemtalaii astia 

INGERASUL EMMA AIDA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'
claudia74 spune:
m-au emotionat tare relatarile tale Monico zau, daca incep eu cu povesti nemtesti fugiti toate de aici, inclusiv azi mi-a plans copilul la telefon ca nu a vrut un baietel sa se joace cu el,parca a simtit minciuna lui ma-sa si Deni numai vorbesc ca nu se poate imprietenii cu nimeni pe aici, la temperamentul ei, nici nu are cum.
INGERASUL EMMA AIDA
Timisoara Impreuna
monica-elizabet spune:
claudia, imi pare tare rau, poate incet, incet incearca copilashii tai sa-i schimbe pe colegii lor..sa-ti zic o faza de-am ramas eu masca...
ruxi a plans mult de tot in primul an de gradi, era si mai mica cu 1 an decat ceilalti(aici se incepe gradinita de stat la 4 ani...cea particulara e scumpa si n-am dus-o acolo ci la stat... dar nu asta vroiam sa zic...)
nu stia nici limba...ii era greu...ce sa mai...ea vroia cu mine acasa...si educatoarea tot incerca sa o atraga cumva...la un moment dat intreaba...copii (erau 25 de copilashi+ruxi 26 in clasa) cine e prietenul/prietena ruxandrei sa se ridice si sa o ia de manuta...haideti sa o aducem in clasa...va jur ca unul nu a ramas jos...toti s-au ridicat...toti erau/vroiau sa fie prietenii ei...au luat-o si practic intr-o luna ruxi stia sa se descurce, mergea cu placere acolo...vb frumos de toti...toti incercau sa o ajute, nu o respingeau...ma gandeam situatia inversa...daca venea un negru sau hai nu negru...un strain la noi acasa...oare tot asa era primit?
la fel si la alex la scoala el a ajuns sa fie liderul lor de clasa...il respecta si-l felicita colegii lui sincer...se bucura pentru el
dar sa va mai zic ceva...aici la o serbare nimeni nu "iese in fatza" toti canta in cor, toti danseaza...cand ii premiaza la o olimpiada le da la toti medalii...tu ca parinte vezi ca al tau sa zicem e mai bun sau mai putin bun decat altul dar de ce sa sufere ei? ei sunt toti premiati....
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
claudia74 spune:
o cafa sau un ceai :

Monica m-a emotionat tot ce ai povestit si exact ai contrariat ceea ce stiam noi despre latinii aia focosi si fara maniere si mai ales cum se comportat in colectivitate si nu numai copiii,jos palaria sincer,astia is cu nasul pe sus si cel mai rau e ca nu iasa afara, locurile de joaca sunt goale de pe aici,poate in orasele mari e altfel, dar aici la sat nu e tipenie de copil afara, nu ii vezi sa bata mingea, sa se joace nimic, toti stau in casa la pc,nintendo,playstation &co, tin minte cand ne-am mutat aici,Deni mergea si suna la usa la colege de la ea din clasa si le chema afara sa se joace, nici una nu a venit, cica ce sa faca afara, apoi Deni in fata blocului era obisnuita cu scunsa, cu joaca cu papusile, sarit coarda, etc, cand a ajuns aici a fost un soc ptr ea sa vada ca nu are cu cine sa se joace, venea plangand de la scoala ca radeau copii de ea, te miri de ce, ca doar limba o stia foarte bine, apoi am inceput sa dau telefoane la parinti, mi.a fost tare greu si nici acu nu mi-e usor ca vad cu Andi saracul ca se repeta istoria.
INGERASUL EMMA AIDA
Timisoara Impreuna
monica-elizabet spune:
am furat o cafea clau 
cam ce povestesti tu am patit noi la praga...nu reuseam sa ne facem prieteni printre "bastinasi"
asa erau educati...singuratici si egoisti...in prc nu vedeai sa-ti dea unul o jucarioara...
dar noroc ca acolo erau romani si ne vedeam cu ei
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
claudia74 spune:
aloooooooooo nima pr-aschi, io las o cafa si pliec cu treaba :

INGERASUL EMMA AIDA
Timisoara Impreuna
L5845 spune:
Buna dzaua la fiece banatanshe!
Am lipsit ulcimele doaua-tri dzale, dar am fost tarie ocupata cu tat fielul da treburi...

..
Am luat si io o cafa draga claudia, nu shciu she pui in ie, da' tarie buna ii
, multzam fain.
Adz poace mai apuc spra sara sa intru, sa pun retzapta da tort da bezea, asa cum am promis, ca iar ma pregacesc sa strac bani, ca am ge facut cumparaturi
...asta vieata, she sa fashi...
O dza faina s'avetz drajelor ! 

www.onetruemedia.com/shared?p=88028d9eaeae0f93a00846&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Povestea licuriciului EMMA !
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE! Cu DD inainte!
si 
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!" - G. Funakoshi
" Un copil este o iubire devenita vizibila" - Novalis
Spre tzel!
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!
Himmelsduft spune:
Salutari si de la mine!
Si noi ocupati cu treburile. Azi merg prin magazine sa imi iau ceva toale de nunta, ca saptamana viitoare sintem invitati la nunta unui coleg. Nu ca nu as avea toale de gala, dar imi place la nebunie o rochie ce am vazut-o si pe care trebuie neaparat sa o iau. Bineinteles ca imi trebuie si pantofi si poseta adecvata.
Joi ne vom pendula la Neuschwanstein 
Claudia, imi pare rau de copii tai, voi de cind ati venit in D stati acolo? Si eu simt citeodata ca sint unii f reci, dar nu imi pasa de asta, nu trebuie sa fiu "everybody´s darling". Eu am prieteni noi, vechi si incredere si "unii buni cunoscuti". Important e sa ma simt eu bine, sa il am pe sot alaturi si restul neimportant. Sint integrata, asta si pentru ca sint in multe organizatii, undeva chiar si voluntara. Pentru copii cred ca e mai greu, iar daca stati intr-un sat e si mai greu. Aici de mici mergi la Mutterkindgruppe si asa se fac legaturile intre mamici si copii.
Stiu de la o cunostinta, ea originara din Dresden, ca nici cu baiatul ei nu vroia sa se joace nimeni. Iar daca ea mergea la vreao sedinta, auzea mamele vorbind iar cind ea intra in sala, era liniste deplina. Asta ca sa vezi ca nu tine cont de unde esti, ca si cu ai lor din ost fac asa ceva. Important e sa fiti voi deschisi, cu timpul se vor acomoda. Nu trebuie sa asteptam ca numai ei sa fie deschisi, ci si noi sa fim la fel. Eu nu stiu situatia la voi, dar va doresc sa fie tot bine.
Na ca m-am intins, defapt vroiam numai sa va urez Weekend placut.
Va tzuc pe toate,
Him
P.S. Am primit de la ai mei Eugenia, cu toate ca nu mai am acelasi gust ca inainte, tot mananc si ma gandesc la copilaria fericita din Banat