Inhalosedarea cu protoxid de azot

Inhalosedarea cu protoxid de azot | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

Mara are o carie (are aproape 4 ani). Vineri ne-am programat la stomatolog. Inainte, trebuie sa facem o radiografie...si apoi urmeaza "repararea" maselutei bolnave. Anestezia este una costisitoare dar am preferat-o ca alternativa la clasica injectie. Sper ca am ales bine. Am citit ca nu este dauntoare organismului.

Ati trecut prin asa ceva? Multumesc!

Mara si Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Nu am trecut prin experiente cu inhalosedarea, dar ceea ce vroiam sa-ti spun este ca si fetita mea (are acum 4 ani si 2 luni) a ajuns la stomatolog in apropierea varstei de 4 ani. A avut 3 carii punctiforme (eu nu le observasem) si una mai marisoara (pe care am amanat s-o tratez din frica pentru ca nu va putea colabora cu ea, Eva avand oroare, la momentul respectiv si de banalul consult in gat). Dr a folosit si freza pentru tratarea maselutei. Si a colaborat excelent....pur si simplu nu ma asteptam. Nu a plans deloc, a tinut gura deschisa si a devenit buna prietena cu dr. (care are toate meritele pentru ca a stiut cum sa se comporte cu ea-discutii, diplome de copil cuminte, povesti cu zana maseluta, jucarii de ales din sertar...). A avut nevoie de mai multe sedinte si abia astepta sa mearga la dentist...chiar nu mi-a venit sa cred. Poate ar fi bine sa incerci sa vezi daca merge si fara inhalosedare (era varianta pe care o luasem si eu in calcul daca nu colabora). Daca vrei iti pot recomanda stomatologul copiilor mei (care are si experienta in pediatrie).

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Am trecut eu prin asa ceva cu Luca. Cred ca am mers la acelasi medic la care vei merge si tu.

Pai...a fost totul excelent! Desi a trebuit sa stea pe scaun aproape o ora, timp in care medicul a facut doua lucrari destul de serioase (una din carii era de profunzime si a trebuit sa-i si imbrace dintele) Luca a colaborat absolut minunat. Ba chiar avea limbarita si il tot intrerupea pe medic. S-a uitat la desene animate si a tinut gurita deschisa. Asta a fost cel mai dificil, sa stea asa de mult cu gurita deschisa. Dar a reusit si a fost premiat la sfarsit cu doua cadouri in loc de unul, cat se da de obicei copiilor la plecare.

Partea mai urata a venit insa dupa ce am iesit din cabinet. Unul din efectele adverse ale acestei anestezii este starea de nervozitate. Doamne!!! Nu l-am mai vazut niciodata asa pe Luca. Plangea cu disperare ca il jeneaza maseaua, ca de ce bate vantul, ca de ce merg asa incet, ca el vrea acasa, ca...ca....ca... Si a durat cca 30 de minute. Dar a fost groaznic!!! La un moment dat mititelul plangea ca nu-i place sa planga...si nu vrea sa mai planga, dar nu se poate abtine. A fost o experienta pe care nu o voi uita niciodata.

Si cu toate astea, la nevoie i-as face tratament dentar tot prin aceiasi metoda.

Clau, nu trebuie neaparat sa fie la fel si la voi. La noi Luca a stat si mult timp sub anestezic. Am vrut doar sa stii si sa fii pregatita sufleteste si pt asa ceva.

Pup si astept sa ne povestesti cum a fost.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ana, Alina, va multumesc!

Ana, cred ca merge fara anestezie atunci cand e caria superficiala, in cazul Marei cred ca e destul de profunda. Noi am mai fost acum 6 luni cu ea la medicul nostru stomatolog, s-a uitat in gurita ei si a declarat ca e nu stiu ce...am uitat cum i-a zis...si ca nu avem ce face, sa stam linistiti. Si am stat pana s-a vazut cu ochiul liber ca s-a extins. Si iata ca e carie. Plus inca una sus, pe care noi nu am vazut-o.

Alina, da, cred voi merge la acelasi medic. Mi se pare dificil sa tina gurita deschisa mult timp, sper sa reusim, e un copil docil si ascultator spre deosebire de frate-sau. Multumesc ca mi-ai spus de starea de nervozitate, e extraordinar sa stiu la ce sa ma astept. Ei nu au pomenit nimic de asa ceva...dar vom vedea. Oricum, 30 minute trec repede si daca ii lucreaza bine si nu ramane cu frica de dentist pot suporta o jumatate de ora de nervozitate accentuata.

Maine mergem la ORL sa elimin vreo suspiciune de otita si sa-i verifice nasul...ne-a mentionat ca tb sa nu fie infundata pt a trage aerul anesteziant pe nasuc.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Clau, nu va ramane cu nici un fel de frica de dentist.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Cred ca renuntam. Am fost astazi si au descoperit in loc de 2, 8 carii, adica toate maselutele...mi s-a parut tras de par, probabil ca or fi dar prima doctorita, tot de la ei, ne-a spus ca sunt 2, una vizibila jos si una sus pe care eu nu o vad.. Cine are dreptate dintre angajatii lor?! Dar 8!!!! Cost final 2050 roni (20 milioane). M-a deranjat si contractul pe care tb sa-l semnam, ca ei nu ofera garantii, nu sunt raspunzatori de nimic..etc.

Mara si Matei

Mergi la inceput