vuitoane

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

si Xio a inteles, uraaa! ah, iubesc limba romana - limpede ca izvoru' de munte. :-))

la faza cu "urla de ieftin ce e", imi amintesti de tati de sonia: ne uitam in galantar la doua produse identice, unul e de marca si mai scump, altul mai ieftin. io citesc ingredientele, vad ca ala ieftin are mai putin zahar, mai putina sare, fara corn starch, dar NU, trebuie sa-l cumparam pe-ala de brand, ca precis pretul asigura calitatea. snobism pur!

nimic

Reversul medaliei este vorba veche: "sint prea sarac sa cumpar lucrul ieftin"...si ma refer strict la calitate.

Culmea la magazin pe tarlaua mea taman alimentul simplu este mai scump decit cel rafinat, etichetat si sclipitor.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Reversul medaliei este vorba veche: "sint prea sarac sa cumpar lucrul ieftin"...si ma refer strict la calitate.

de unde confuzia ca Brandul e calitate in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Ce spui tu, Conchita, suna cam asa: barbatii au impus femeilor sa fie frumoase,ele sufera din cauza asta, nesimtitii de barbati perversi´´.

ba eu nu-s nici o maicuta, is wild.

si cred ca am o problema cu exprimarea, ca nu se intelege deloc ce spun. eu nu sustin antiteza intelectuala/eleganta/cu stil vs LV, ci sclavia ETICHETEI, a brandului! daca esti intelectuala si-ti place LV, indiferent de eticheta, e una. dar daca esti orice, intelectuala sau nu, si tot ce te intereseaza la o sacosa este EXCLUSIV eticheta, atunci esti subiectul maniei mele proletare. ups, am zis proletara. e clar, nu-s milionara, nu am acces la LV, deci e vorba de invidie de clasa - precis asta o sa intelegeti.

recitesc si vad ca am mai scris asta de nush cate ori, deci e clar, nu eu am o problema de exprimare, ci suferim mai multe de indignarea proletara, din vocatie. trebuie sa contrazicem orice, chiar si evidenta.

nimic

Mey, eu ma refeream EXACT la postul in care tu sustineai ideea de sclavie a femeii impusa de barbat, imi pare rau ca nu am dat quote.

Eu n-am treaba cu fanfaradele alea care se tin de o poseta ca de balustrada balconului. Te-am inteles si le consider si eu la fel ca tine: triste maica, triste si nefericite.

Doar ca tu ai mai pus o problema pe tapet: aia cu barbatii care OBLOIGA femeile la imagine, adica sa fie frumoase etc. Eu pe aia o contestam, spunand ca femeia se face (mai) frumoasa prin diferite trucuri nu pt ca barbatul O OBLIGA ci pentru ca EA VREA ASTA.

Mergi la inceput

pai o obliga si barbatul, LadyJ, ori direct, ori subliminal. "doamna in societate" echivaleaza cu "Brandul care este". n-auzi ca tre sa fii eleganta si sa ai stil si numa Brandul iti ofera asa ceva? cel putin in societatile latine, femeia "adevarata" e ca pomul de craciun, numa brizbrizuri marca xulescu. trebuie sa ofere o fatza anume ca sa poata intra in competitie pentru dl. Macho. nush cine zicea pe-aici mai demult ca nu poate uita imaginea tinerelor din ro, intolite ca de circ si plimbandu-se cu tocurile de zgarie nori prin hartoapele si printre blocurile de prefabricate ale patriei dragi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:

pai o obliga si barbatul, LadyJ, ori direct, ori subliminal. "doamna in societate" echivaleaza cu "Brandul care este". n-auzi ca tre sa fii eleganta si sa ai stil si numa Brandul iti ofera asa ceva? cel putin in societatile latine, femeia "adevarata" e ca pomul de craciun, numa brizbrizuri marca xulescu. trebuie sa ofere o fatza anume ca sa poata intra in competitie pentru dl. Macho. nush cine zicea pe-aici mai demult ca nu poate uita imaginea tinerelor din ro, intolite ca de circ si plimbandu-se cu tocurile de zgarie nori prin hartoapele si printre blocurile de prefabricate ale patriei dragi.

nimic

Ai grija cum navigi apele tulburi ale tinerelor cocotate pe tocuri in Romania...mai fuse un topic similar si ne-am trezit cu vuittonu' peste ochi ca sintem nespalate...

Daca vorbim despre unele "doamne de societate" care etaleaza LV...atunci putem aduce in discutie faptul ca nu se intra in competitie PENTRU mascul...o "doamna" impopotonata la bratul unui "domn" arata ca EL isi permite...ea este reclama lui.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Mah, treaba cu brandul sta doar in bani, banii fac jocul, creatorii de moda, stilistii sau ce or mai fi isi pun etichetele pentru ca ii intereseaza consumul, ca o fi LV sau VL tot un drac ii. Daca un barbat isi cumpara pantofi Ferragamo si se simte perfect in ei, musai sa stie firma, ca data viitoare tot de acolo isi cumpara. Conchita, si la un produs alimentar tot firma conteaza, iti cumperi o marca de branza care iti place si tot la aia revii, esti purtatoare de brand de cand te nasti si pana mori, nu e filosofie si nici tragedie antica.
Femeile care isi fac un tel din asumarea unui brand pentru parvenitism, pt epatare, da, sunt de plans, ca nu in asta sta valoarea si nici nu se catara mai repede pe o scara sociala daca au la picioare pantofii X.
Si mai cred ca femeile cu stil (na, c-am zis-o, mai iegzista si din astea) nu pun pret pe eticheta, ba, de multe ori ele fac jocul, ajung sa se zbata creatorii sa le poarte produsele. Dar sunt putine, ce-i drept e drept.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Ingrid, again, daca iti convine marca de branza xulescu pentru ca se potriveste gustului si buzunarului, iarasi spun, este ok. motivatia e diferita. noi aici (cel putin eu) vorbim despre ce spui tu la semnatura. idem si pentru LadyJ: ma refer la fanfarade. btw, ce-s alea? :-)) Ocebine, sa vezi ce ma dor vanataile, poa sa dea pana le sar bilutele si curelusele din brand, ma sacrific pentru o cauza nobila, si anume dezrobirea femeii din superficialitatea criteriilor, a Imaginii impuse. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

[b]LadyJ: ma refer la fanfarade. btw, ce-s alea? :-))

nimic

Pai ce-s alea, sunt alea de care zici tu, le-am botezat ca asa mi-a venit.

Eram la o masa intr-o seara,lume multa. Langa mine, o domnisoara de maxim 23 de ani, habar nu am cu cine a venit si de ce.

Domnisoara avea o geanta LV cacanie.
Faza nasoala e ca, era incaltata cu o pereche de pantofi cu talpa deslipita, iar parul era nespalat.

Asta e tipul femeii fanfarade incepatoare.
Ca mai sunt si cele avansate, care inteleg ca musai musai totul trebuie sa fie nu de buna calitate si in buna stare, ci DE FIRMA. Si uite asa incepe etalarea brandului la modul cel mai agresiv si nepotrivit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Femeile care isi fac un tel din asumarea unui brand pentru parvenitism, pt epatare, da, sunt de plans, ca nu in asta sta valoarea si nici nu se catara mai repede pe o scara sociala daca au la picioare pantofii X.

ba tocmai ca in asta sta valoarea LOR, si probabil (ca n-am testat si n-am intentia) se catara mai repede pe scara LOR sociala, asa cum si pirandele se catara probabil mai repede pe scaricica LOR cu cat fusta e mai inflorata si cu mai mult sclipici. de ce incercam noi sa le intelegem, nush.

"it's nice to be important, but it's more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

FEMEIA, a apelat intotdeauna la trucuri de frumusete, pentru a atrage barbatii. S-a prins femeia ca barbatul VEDE si -i place, asadar a inceput sa se machieze, sa-si puna bijuterii, etc. Si nu de la LV incoace, ci de mii de ani.
Asa e femeia croita, ce sa-i faci?

Eu ma intreb de ce e femeia croita asa? Ca la majoritatea speciilor, nu femela, ci masculul e cel impopotonat, colorat, infoiat.
Ma uitam ieri la o vrabiutia si doi vrabioi, ea micuta, stearsa, ei doi... care mai de care mai infoiat, cu culori accentuate, se invarteau in jurul ei, isi desfaceau aripile, isi etalau penele, se bagau unul peste altul, isi luau fata. Ea... nu stia cum sa scape , se vedea inghesuita intr-un gard de donjuanii aia doi, pana la urma a zburat si i-a lasat sa-si continue competitia, la un moment dat parca si-au revenit si ei si s-ai facut baieti seriosi.
Si ma intreb de ce la specia noastra e altfel? De ce sunt femeile cele care se impopotoneaza sau isi etaleaza nurii in fata barbatilor? E drept ca o fac si barbatii intr-o oarecare masura, dar parca mai putin evident.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput