Licurici de ianuarie-februarie 2009 (24)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micola spune:

fetelor, azi ma declar (iar) NERVOASA!!!!
fi-mi-ar firea sa-mi fie, ca nu pot eu sa dorm daca nu impac pe toata lumea...Asa-mi trebuie daca imi iau soacra dupa mine
Ma dispera suntem la tara, la o bunica de-a mea si m-a disperat cu copilu': "ploua, unde iesi cu el ca ploua cu galeata!" zic:"il infasor in patura, e imbracat gros" ea: "pai ploua cu galeata, nu intelegi?" am luat copilul si am iesit, nu plecam departe, intr-o alta casuta, la 20 de metri distanta...ies eu pe usa...abia picura..ce galeata...ea, care abia venise in casa de unde plecam noi.basti dupa noi. il duc acolo, in defasor din patura si il pun pe un pat. vine repede si inchide usa ca e "flig a baiat" (si ma dispera si faptul ca poceste cuvintele cand vbeste copilu', se proseste,("ti-a facut tu? a dolmit muuut, muut?") desi mai multa lume i-a zis sa nu mai vbeasca asa ca nu trebuie!!!!). i-am zis ca nu e frig, ca are 3 costume pe el...n-ai cu cine, tot a inchis-o!!!
si astea sunt doar 2 exemple din ce mi-a facut azi...si de luni e in concediu 1 luna cu mine acasa zi de zi...
m-a gasit pe mine fraiera ca nu-i zic nimic, cel putin nu direct....

ma duc ca am lasat-o singura cu copilu si daca incepe si el sa gangireasca i se pare ca plange si incepe si-i zdrangane sau ii piuie toate jucariile, a zis sotu ca o sa le arunce sa nu aibe ce mai zdrancani ca ne dor capetele

v-am pupat

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

mersi mult dark!
micola, spune-i tot ce te deranjeaza! mai bine sa o doara pe ea capul decat pe tine!

puiutzul meu are 4 luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Ingrid, ma bucur ca ai reusit! Bravo

Delia, parerea mea, fara sa fiu rea, este ca bebelusul prietenei tale este exagerat de gras. Al tau este FFF bine. Stai linistita si nu baga cereale aiurea in copil, vrei sa-l faci obez? Cereale ii dau eu Sabinei care are 6.500 desi nu arata rau deloc, sa vezi ce obraji si bulanase grase are ...fiecare are ritmul lui si mai conteaza si lungimea la care se raporteaza nr. de kg. So, relax!

IRINA, OFFFFF nasol moment. O avea si el alte probleme. Gandeste-te ce ar putea avea...vreun incomfort?! Ii e prea cald, prea cald in camera, ii e prea foame (nu a papat destul), il strange ceva....eu una am invatat ceva acum ca sunt la exemplarul nr.2 ...bebeii nu plang fara motiv, asta e clar. Trebuie sa decoperi motivul si sa iei tot prin eliminare. Gandeste logic asa cum esti tu obisnuita. Dar ia-o incet si cu calm. O sa vezi ce era bine acum o luna si ce s-a sschimbat intretimp. In mod normal ar trebui sa doarma din ce in ce mai mult si nu mai putin...deci ceva are...

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Noua ni s-a spus de catre pediatra ca pana la un an nu trebuie sa ne facem griji in privinta obezitatii. Dupa ce incep copii sa mearga si sa devina mai activ, isi revin. Si mai conteaza si ce greutatea au avut la nastere si cat de armonios pun in greutate, dc la 4 luni si-a dublat greutatea ori ba, etc, etc.
Conteaza si inaltimea copilului foarte mult, si constitutia.
Delia nu iti face griji, eu zica ca greutatea lui e foarte buna. Ce inaltime are?

Aidan avea la 4 luni 8.2 kg si 70 de cm, este pe curba de crestere la 95 percentile cu greutatea si peste 99 percentile cu inaltimea. De altfel se vede ca nu este un copil dolofan, chair dc are peste 8 kg.
Pt ca este foarte lung, nu mai incape pe latimea patutului :))
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/3570291673/

In privinta diversificarii ne-am stabilizat la piure de vegetale dimineata la 10 (cam 70 de g) si o masa de cereale care a inlocuit masa de lapte de la ora 4 (cam 1 masura jumatate de cereale amestecate cu putin lapte si piure de fructe si data cu lingurita, nu cu biberonul).
Deci avem 4 mese de lapte, o gustare la ora zece de piure de vegetale si o masa de cereale. I merge foarte bine cu programul asta si am de gand sa continui pana la 6-7 luni cand vom introduce si altceva. Plus apa data cu canita cu cioc, pe care o luam oriunde cu noi, pt ca aici sunt temperaturi de 35 de grade si exista pericolul dezhidratarii.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Alina nu ma mai speria ...k l-am dus sapt trec la medic dhhh ca nu i gaseam cz plansului.Acum mai maraie dar pt ca vrea mereu atentie, de ex in brate tace.Dar cu somnul nu stiu ce sa mai fac.Dr mei l-au vzt , eco abdomen, cord , transfont. nimic rau!L-am vaccinat vineri.Ideea e ca s-a schimbat brusc, dintr-o data cum zic eusi face Radu misto de mine si nu vrea sa-si revina.E de vreo 10 zile, chiar 2 sapt de acum de cand si-a schimbat rutina fara o cauza cel putin deocamdata identificabila.Chiar nu a mai patit nimeni , ca tare as avea nevoie de un sfat...el baitza+ papa+ nani singurel in patut dp ceva zbateri max la 10 -10.30.Brusc nu a mai mers.Si nu mai merge de 2 sapt.si ...sunt disperata ...recunoscOrice bolesnita ar fi aparut la naibapn acum dc nu o vedeam din prima.Pls am nevoie de idei si sfaturi , recunosc ca ma depaseste practica rau

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Irina imi pare rau sa aud ce lupte acerbe duceti la somnic. Noi n-am patit nimic de genul asta, din fericire, "cea mai minunata fiinta" doarme noaptea bine, exceptand cateva nopti inainte sa incep sa-i dau diversificat, cand se trezea f des, in rest n-am avut probleme. Dar in timpul zilei am obs ca daca nu sesizez la timp cand ii este somn si o mai tin treaza la joaca, sare peste repriza de somn respectiva. Acum alta grija n-am, decat sa observ semnele de oboseala ca sa o pun la dormit in leagan (ziua numai acolo doarme, noaptea doarme in patut) cat mai curand. Daca mananca bine intre reprizele de somn, doarme legat 3 ore ziua in cate 3 reprize. Iar seara la 19,00 facem baita si apoi mancam lapte cu cereale si la max 20,30 este pusa in patut la somnic. Adoarme singurica in cateva minute. Are deja un tipar bine conturat pe care ma stradui sa nu i-l perturb decat daca n-am incotro. Mai bine prefer sa nu o scot afara decat sa-i deranjez somnul, de-asta cu iesitul afara, niciodata nu se stie la noi. Cand ne vom muta la curte, vom sta cat mai mult in aer liber, ca ne va fi mai la indemana si compensam. In mai multe carti am gasit recomandarea de a pune copilul la somn intre 18,00 si 20,00 seara. Si din experienta iti spun ca mai bine doarme daca isi face somnul din plin, decat daca o tin treaza sa oboseasca. Iar marea salvare la noi pt somnul independent de mine in timpul zilei a fost LEAGANUL. O sa vedem ce facem cand s-o mari prea mult si nu-l mai putem folosi. Cred ca ne mutam intr-unul mai mare . Pupici si somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

alina, multumesc! asa mi-a zis si pediatrul, ca celalat bebe era prea grasutz. adev e ca papa lapte praf, mar cu biscuiti, cereale, si multe altele...chiar zicea mamica lui ca si mici i-a trecut pe la gura sa se obisnuiasca cu gustul davidutzul meu papa doar san...deci era normala o oarecare diferenta...dar totusi asa mare?!
mierenu stiu ce inaltime are, chiar nu l-am mai masurat de mult. o sa incerc maine. oricum, nu pare slab deloc, din contra toata lumea ma intreaba ce papa ca e grasut.

puiutzul meu are 4 luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

delia, noi o singura gustare avem, si aia este la ora 4 p.m. Astazi a fost piure de pere, l-a mancat cu mare pofta.

Carmen, de ce te ingrijorezi? Pai mie imi face Daria chestia asta - joaca cu ultimii 50 - 30 de ml de lapte din biberon de o gramada de vreme... Peste noapte si seara este OK, dar in timpul zilei, se joaca cu biberonul, il scoate, vorbeste cu el, il baga la loc, roade tetina pe o parte, rade cu ea in gura... Castronelul, insa, e OK, accepta lingurita fara probleme, numai sa fie cu ceva bun.

miere, nici Daria nu mai incape in patut de-a latul, numai daca sta cu picioarele pe plasa patutului.

Azi, in timp ce incerca (si reusea) sa bea cat mai frumos o gura de socata, i-am vazut dintisorii de jos, "lucind" in gingie... Cum si-a lipit paharul de gingie, s-au vazut clar prin sticla...

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Gata, am reusit sa pun poze cu "cea mai minunata fiinta"!! Intrati pe link-ul de mai jos.

Fetelor, astazi am scapat intr-o prajiturica ca NU MAI PUTEAM de pofta... Nu stiu cat or sa ma tina nervii cu dieta asta, ma obsedeaza toate cele ce nu pot manca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Salutari dragelor,

noi suntem ajunsi cu bine in Romania, unde am nimerit cea mai nasoala perioada, e frig si ploua. Asta e. Suntem la Hunedoara, la tatal lui Cipri, la Bistrita ajungem doar la sfarsitul saptamanii viitoare cand vom face botezul. Am avut o calatorie destul de usoara, desi am schimbat trei avioane, doua masini si-am mai si asteptat prin trei aeropoarte. Carla s-a comportat admirabil, pe zborul lung (8 ore jumate) a dormit mai bine de 7 ore neintrerupt si mai dormea daca n-o trezeam s-o hranesc. M-am bucurat tare de tot ca am reusit sa gasim locuri cu bazinet si n-a trebuit s-o tinem in brate. N-a plans mai mult de 5 minute in tot timpul calatoriei, ba chiar a zambit la toata lumea care a bagat-o in seama. Se pare ca n-a avut nici o problema nici cu fusul orar pana acum, in primele doua nopti a dormit de pe la 10 seara pana pe la 6 dimineata, si apoi inca o tura de vreo doua ore. E tare dulce si vesela si toata lumea se mira cat e de cuminte, sper s-o tina. Drumul de intoarcere imi va da ceva emotii ca vom fi doar noi doua, sper sa ma descurc, o sa fie cam obositor.
Va pupicesc pe toate, imi pare rau ca o sa ratez intalneala de la Cluj

Poze

Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)

Mergi la inceput