Termen executare hotarare definit. si irev.

Termen executare hotarare definit. si irev. | Autor: eveline

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, care ar fi termenul de punere in aplicare al unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, si de cand curge acest termen. Noi am primit hotararea in ianuarie, iar in februarie am solicitat celeilalte parti drepturile castigate in instanta. Iata ca e aproape iunie si nu am primit nimic. Exista vreun termen? Este cazul sa apelam la un executor judecatoresc? Noi stiam ceva de un termen de 6 luni, dar nu stim in ce "lege" este precizat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cod Procedura Civila, art. 389.
Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei. In caz de suspendarea executarii, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii. Daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai, o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.
Atentie, nu este suficienta hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, ea trebuie investita cu titlu executoriu.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Vezi daca nu ma pricep, ca spuneam din prima...
Hotararea este investita cu titlu executoriu...deci?

Mergi la inceput