Sezatoarea canadiana (145)
Raspunsuri - Pagina 20
oanagabriela spune:
Nelia, condoleante si Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul in pace
mQQm, ce mai fac sotul si fata ta? Cum se simt? Sper ca si-au revenit dupa accident.
Sanatate la copilasii bolnaviori
Ica 1975 spune:
Nelia, condoleante si Dumnezeu sa-l ierte.
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Mona_B spune:
Pucku, sigur ca postez reteta "albinitei", e si una din dulciurile mele favorite inca din copilarie; asta e cea pe care o facea mama mereu si cu ea m-am obisnuit, o fac fara sa mai citesc reteta:
Foile: 1 ou, 150 gr zahar, 2 linguri miere, 50 gr unt ( circa o lingura cu varf)sau margarina, eu prefer untul, ies mai gustoase foile
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie, faina cat cuprinde.
Crema de gris: 6 linguri lapte, 2 linguri gris, 2 linguri zahar, 100 gr unt
Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), ½ ciocolata menaj ( facultativ)
Preparare: Se fierb mierea, oul, zaharul si untul pe aburi, pana se ingroasa. Se adauga faina si se formeaza un aluat usor de modelat, care se imparte in patru bucati. Se intinde fiecare foaie cu multa atentie sa fie destul de subtire; asta ia ceva timp, ca trebuie avut grija sa nu se rupa foaia, dar sa fie suficient de subtire. Se coc 4 foi pe dosul unei tavi dreptunghiulare, unse cu unt/ulei.
Dupa ce se racesc foile se ung doua cate doua cu gem de caise(e cel mai bun pentru prajitura asta)iar la mijloc se pune crema de gris, preparata astfel:
Se fierb cele 6 linguri de lapte cu cele 2 de gris, se adauga zaharul, cand incepe sa se ingroase se adauga putin cate putin untul, cand grisul este cald inca. Optional, se adauga vanilie- eu am tocat o pastaie de vanilie si am adaugat-o in timpul fierberii, e cea mai aromata. Se freaca bine si se pune intre foi cand inca e calduta.
Pentru glazura, se fierbe apa cu zaharul si se adauga incet cacaua si untul apoi ciocolata menaj rupta bucatele. Se intinde deasupra prajiturii inainte de a se raci. Pentru un plus de estetica, se presara nuca de cocos rasa peste glazura, dar eu nu suport cocosul, asa ca ma limitez la glazura.
Este mai buna servita a doua zi, cand se moaie foile, dar cine poate astepta atat??
Bon appetit!
OlgaTarziu spune:
Nelia condoleante. Incerc sa te sun.
Ktrinel am primit. Acum ramane sa-mi spui cum preferi sa-ti trimit banii. Cec, ai cumva cont paypal? Ca asa ar fi super usor. Trimite-mi Pm.
A trecut si party-ul lui Tony. A fost absolut nebunie. In special un cupil m-a terminat, iar parintii lui stateau relaxati la o poveste in timp ce asta demola casa. Pt botez voi trimite invitatiile si cu rules pt copii care sunt prezenti.Adica fiecare parinte isi supravegheaza cupilu, jucariile de afara stau afara, alea din casa stau in casa, se inchide usa ca sa nu intre soarecii sa ne manance de vii.
Acum ma pregatesc pt marti pt plecarea lui tata.
Va pup.
Ktrinel spune:
nelia, condoleante
olga..aa...nu stiu ce e ala paypal..deci cred ca n-am.las ca vedem noi cum ne reglam. daca tii mortis, trimite-mi un cec prin posta. daca nu , poate astepta...ca nu m-ai debalansat prea grav