Sezatoarea canadiana (145)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

prajitura cu fructe:
6 oua, 1 1/2 cani zahar, 2 cani faina, 10-12 linguri de ulei, coaja de lamaie, praf de copt
se freaca cu mixerul intai ouale cu zaharul (10-12 min), se pune praf de copt (eu nu pun), apoi treptat uleiul, coaja de lamaie si la sf faina
se pune in tava; deasupra se pun visinele
se coace 40 min la foc mic

visine sunt la borcane mari in magazinele poloneze sau nemtesti (unele au samburi, altele nu)

edit: reteta e pentru tavile din ro, eu o fac la 2/3 din cantitati

revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Cge, sintem in aceeasi oala, adica febra multa si la noi. Ieri, de exemplu, a fost de cosmar. Am luat-o cu mine la servici, avea 39 febra, la prinz am fugit cu ea la spital, la Montreal Children, in mai putin de jumatate de ora ne-a vazut un doctor (amazing!), si i-a luat un swab din git, ne-a dat o reteta de antibiotic si ne-a zis ca ne suna daca-i bacterie, sa luam antibio. Nu ne-a sunat inca asa ca nu am luat. Ii dam cu Advil de copii inainte (saru' maina Simonna, Advilul recomandat chiar e meseriash pe linga oboseala de Tempra). Acum e inc ala 38- 39. Deja isi ia febra singura, isi baga termometrul in ureche si numai ma anunta cit are

Ina, stiam eu ca Mazda3 e buna nu numai frumoasa! O sa-i spun sotului. Azi am dat Sentra, am plins un pic, deja aveam o relatie de "love-hate" cu masina asta! Taare mi-a fost draga si de folos, dar taaare m-a stors de bani de la un timp incoace, asa ca am rupt pisica-n doua!

Mamaana aceeasi reteta de praji cu visine am si eu, se pare ca-i "made in Buzau" Da-i buna, ce sa zic.

Fetelor cu slabitul, eu nu mai maninc seara dupa sase nimic, dar absolut nimic, beau un ceai si-atit si am slabit 9 kg. din ianuarie si pina acum. Primele trei zile te urci pe pereti, dar dupa aia e ok, chiar nu mai poti minca. Azi mi-am luat o rochie de la winners marimea 6 si mi-e larga! Adevarul e ca eu slabesc repede dar ma si ingras la fel de repede!

Va pup, tot la gradina sint, pun flori ca sa aiba fiul meu ce uda cit vom fi in Rom.

Ktrinel, sa nu uit, Marco chiar daca nu e bizi, el face pe bizi-ul ca asa sta bine unui "macho italiano vero" Sun-o pe Maria si te rezolva ea cum stie ea mai bine
Pupam fetitz mic si fetitz mare!
Cu masina iti dau de stire ce si cum, inca privesc, admir si ...merg pe jos ca face bine la silueta!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

am revenit: tudor are febra de aseara si tuseste; la pranz nu a mancat, s-a culcat si acum cand s-a tezit curgea apa de pe el si ma lua sus sa-mi arate oamenii care se razboiau. 38.6 dupa ce s-a linistit si a mancat un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui inacanada2005

merci Donia . Dar...acuma spune-mi altceva. De unde ai luat compotul de visine?
Anca, si noi luam compot de visine ori cirese tot de la polonezi.
Mie mi-e ciuda ca pot face praji cu fructe doar in sezonul cireselor, ca visine proaspete n-am gasit inca. Cu fructele proaspete iese mult mai bine.
Ca sa nu lase lichid fructele, presari putin gris pe foaie apoi adaugi ciresele/visinele de asemenea presarate cu gris; eu la fel procedez cu prajitura cu branza dulce.
Eu am facut azi "albinita": patru foi coapte pe dosul tavii se ung doua cate doua cu gem de caise si la mijloc se pune crema de gris. Deasupra se toarna glazura de ciocolata. Un deliciu!si destul de usor de facut.
Sanatate copilasilor bolnaviori!

Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

eu gasesc visine congelate (fara samburi ) la magazinele arabesti ...s-ar putea chiar si la Mourelatos sa fie , asta in Montreal. sunt excelente, nu sunt prea zemoase fata de cele din compot.

Donia, deci reintrii in randul oamenilor...cu job !Cum faci cu Cristinel ?

Simi, asa deci ....sa ma mai eliberez un pic si sun sa ma programeze. eu tot o Mazda3 imi iau .

dar ce-i cu atatia copilasi bolnavi...chiar acum cand a venit vara?? azi nu mai la pantaloni scurti si tricou am stat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

nelia, deja intru la idei, ce-i cu voi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mona_B

Citat:
citat din mesajul lui inacanada2005

merci Donia . Dar...acuma spune-mi altceva. De unde ai luat compotul de visine?
Anca, si noi luam compot de visine ori cirese tot de la polonezi.
Mie mi-e ciuda ca pot face praji cu fructe doar in sezonul cireselor, ca visine proaspete n-am gasit inca. Cu fructele proaspete iese mult mai bine.
Ca sa nu lase lichid fructele, presari putin gris pe foaie apoi adaugi ciresele/visinele de asemenea presarate cu gris; eu la fel procedez cu prajitura cu branza dulce.
Eu am facut azi "albinita": patru foi coapte pe dosul tavii se ung doua cate doua cu gem de caise si la mijloc se pune crema de gris. Deasupra se toarna glazura de ciocolata. Un deliciu!si destul de usor de facut.
Sanatate copilasilor bolnaviori!

Mona

Mona B eu gaseam visine cand stateam in Toronto la magazinele alea de legume si fructe de pe Roncesvales, strada aia plina de magazine poloneze, care coboara de la Bloor cu dundas st west. Erau delicioase

Nu pui reteta exacta la albinita? era una din prajiturile mele preferate fiind copil

Eu am fost ieri sa vad gargaritza din burtica, are 8 saptamani maine....samburelu, ce-i batea inimioara

Am intrat in Csst de vineri, dar la noi la Universitate ne replaceaza, sa vedem acum cum o sa fie, o sa ma sune de la resurce humane la un moment dat

eu iar ma lupt cu al meu torticolis de ma innebuneste, asa ca maine ma duc sa-mi i-au reteta dee antiinflamatoare

sanatate la copii bolnaviori
si pupici pe burtici

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna seara si de la noi! Nu am mai intrat deloc de ceva vreme din lipsa de timp, iar acum am citit doar ultima pagina. Am vazut ca sint copilasi bolnaviori, le doresc sanatate multa. Si noi sintem, toti, in afara de tati, am luat eu de data asta ceva nasol, tusesc si ma doare pieptul, nu e cu febra, dar toti patru tusim. Sint ingrijorata pentru ca e ceva atipic si seamana a gripa... Sper sa ne treaca repede. Pe linga asta, sintem ocupati pina peste cap, cu ultimele activitati (sint spectacole de final la toate - am niste poze si filmulete de la spectacolul de gimnastica, poate reusesc sa le pun si trimit adresa si parola pe contul comun), teste la Agata, examene, lucrari si teste la mine...

Dar cu astea sintem obisnuiti, motivul pentru care nu prea am avut chef si timp sa mai fac si altceva pe linga cele de mai sus este tragedia din familia mea si starea psihica pe care o am din cauza asta, fiind tare-tare departe de ei! Chiar daca am vorbit la telefon de citeva ore pe zi cu ei si am ajutat si eu cum am putut, tot nu ma simt bine! A murit cumnatul meu, sotul surorii mele mai mici! A avut cancer in git si stiam din septembrie ca va muri... dar of, doamne, atitea luni de suferinta! Cel putin sfirsitul a fost groaznic, ultimele saptamini mai ales... A suferit prea mult, inuman de mult, nimeni nu merita sa sufere atit, nu ar trebui lasati oamenii muribunzi sa se chinuie atit! Si fetele, au doua fetite... Of! Mi se rupe sufletul de mila pentru el si pentru cei lasati in urma, fetele chiar l-au iubit si sint sfirsite de tristete! Sora mea a fost prea prinsa de evenimente, abia acum se linisteste si ea... A ingrijit doi bolnavi in faze terminale in ultimul an, mama lui si sotul! Acum stau cu frica sa nu se imbolnaveasca si ea, ca nu se simte prea bine, sper ca doar de la oboseala si griji sa i se traga!

Va las acum si va doresc sanatate multa la toata lumea, pentru mine de citeva saptamini chiar nimic nu mai conteaza in afara de acest lucru. Dar totusi, trebuie sa ma apuc de lucru, abia am adormit casa si am teme de facut si examene de pregatit. Va pup si recuperez eu in vacanta...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacanada2005 spune:

Vai, Nelia, condoleante pentru cumnatul tau. Si multa, multa putere pentru sora ta ca sa poata trece peste asa mare durere....Si eu ma gandesc de multe ori ca ar trebui sa fim printre cei mai fericiti oameni numai pentru motivul ca suntem sanatosi...dar uitam, fir-ar sa fie....Oricum te imbratisez de la distanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Nelia condoleante!!!
Sanatate Alicia de simi si Anca de CGE si tuturor.

Diana2007 ti-am scris pe PM si e un mesaj pe contul comun.

Mergi la inceput