Gradinita zilelor noastre
A inceput sezonul inscrierilor la gradinita...evident si cel al nervilor si frustrarilor.
Mi-am incercat norocul
la 3 gradinite pana acum si la toate am primit acelasi raspuns: "inscrierile s-au terminat (inainte de a incepe) locurile au fost ocupate de fratii celor din gradinita".
La una dintre ele,dezarmata de acest raspuns am zis si eu a deznadejde si mai mult sperand a fi o intrebare retorica
"si eu ce fac cu copilul meu?" Iar directoarea mi-a raspuns: "dar cand l-ati facut ati venit la mine sa ma intrebati ce veti face cu el?" 
Sincer va spun,m-am socat de un asa raspuns.Cu greu m-am abtinut sa nu-i spun ceva de "sponsorizarile" ce le-a primit de la "fratii celor din gradinita"
. Dar m-am gandit ca oricum nu ajuta la nimic,pentru ca "gradinita nu e obligatorie" (tot de la doamna citire).
Se va rezolva vreodata problema locurilor din gradinita? Noi astia mai "mici",fara pile si piloante,ce facem?Ne lasam de serviciu pana intra copilul la scoala?
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Raspunsuri
ionica spune:
aici in germania, se inscrie copilul la gradfinita "nenascut" adica esti inca gestanta
,pe prima am inscris-o cand avea 11 luni ,in septembrie face 3 ani si va incepe gradinitza.
A doua pitica e deja inscrisa dar are si dreptul de inscriere automat dearece are o sora deja inscrisa.
Ma rog, astia aici creeaza locuri pentru gradi in functie de natalitate,adica totul este monitorizat si transmis la primarie dupa care se ia masuri.
Curaj nu dispera ,gasesti tu un loc bun pentru puiutul tau
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
anka1 spune:
Sa stii ca asa am patit si eu. Cand m-am dus in martie-aprilie (nu mai tin minte exact in ce luna, oricum devreme mi se parea mie) sa-l inscriu, mi s-a raspuns ca "Acum v-ati trezit? Nu mai sunt locuri!". Eu am vrut la o gradinita in limba germana si in Brasov sunt vreo 4-5 de stat in aceasta limba.
A trebuit sa aleg o gradinita particulara si sincer nu mi-a parut rau.
Poate te poti orienta si tu sprea astea, bineinteles daca iti permite bugetul.
O zi faina,
Anca
sorana spune:
Particulara cred ca e raspunsul corect.
Nu stiu cum sunt in Iasi (cat de multe, la ce preturi, etc).
Dar in Bucuresti ... sunt multe-multe, preturi accesibile la cele "de cartier", fara cadouri si alte atentii, una peste alta cred ca nu te scoate cu mult peste una de stat si sunt mai putini in grupa, se ocupa de ei, au locuri, etc.
Ca exemplu la noi (particulara) masa este 10 ron/zi. La stat am auzit de 9 ron/zi. Deci pentru masa dai cu 20 ron mai mult pe luna. Mi se pare rezonabil .... (Masa inseamna dimineata pranz si 2 gustari, una la 10 una la 16)
Taxa este 500-650 ron pe luna (in functie de lungimea programului). In taxa sunt incluse toate rechizitele si cateva chestii (engleza, pictura, muzica) deci nu dai bani suplimentari pe "optionale".
Sorana si Monica (6 ani)
Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
mariussimiuc spune:
Ionica,multumesc de incurajare! 
Probabil ca la noi va mai trece mult timp pana vor avea toti copilasii locul asigurat.
Anka,eu chestia asta n-am inteles-o nicicum...
Cum adica sa se termine inscrierile inainte de a incepe? 
Sorana,asa este.Particulara e cea mai buna varianta,nu si cea mai ieftina din pacate.
Anul asta ar mai fi cum ar mai fi,dar de la anul...sa tin 2 copilasi la particulara e deja prea mult pentru bugetul familiei. 
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
miflore spune:
Sorana, pretul de 4-5 milioane minim se refera strict la programul scurt la gradinitele particulare. Pentru programul lung sub 7-8 milioane (si repet, asta-i minim), n-am vazut nicaieri.