Sarcina si bolile autoimune (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Unii dr spun ca dupa tratament, pe site-ul Synevo, la pregatirea pacientilor pt analize, se spune ca se ia doza corespunzatoare zilei precedente, adica nu se ia doza zilei cu analiza si sincer, mi se pare asa mai concludent, pt ca dupa administrarea medicamentelor, F3, F4 si TSH sunt influentate mai mult in primele ore, maximul de absorbtie inregistrandu-se dupa 1-3 ore (iar efectul dureaza 12-36 ore) adica exact la analiza.
Probabil ca ideea dr este ca totusi TSH sa nu scada prea mult, sa nu ajunga la 0, chiar si pentru cateva ore , cat este maximul de absorbtie si de aceea se prefera dupa medicament.
Eu am facut in ambele moduri.

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

goldi
eu am facut ieri dar dupa ce am luat eutyroxul si am inteles (la telefon) ca tsh=2.66 , destul de mult zic eu sub eutyrox , ft3=in jur de 3 deci sub limita si ft4 un pic peste limita suparioara , deci super naspa analize
Maine dimineata merg din noua si le fac fara sa iau eutyroxul.

Mergi la inceput

Nu cred ca are vreo relevanta, poate doar F4 sa iasa mai bine. Anticorpii AAT i-ai facut ? Scuza-ma, dar nu stiu care e problema cu tiroida ta.

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

danny, se vede endometrul la ecografie transvag. dar ca sa fie relevant rezultatul trebuie facut intr-o anumita zi din CM a.i. sa arate daca endometrul e pregatit sau nu pt sustinerea sarcinii. De ex., la un CM de 28 zile cu ovulatia in z14, se face ecografia asta in z21. Este importanta aceasta investigatie corelata cu masurarea progesteronului in sange in z21 pentru a determina posibilitatea mentinerii sarcinii si/sau necesitatea sustinerii ei prin medicamente. Se stie ca Hashimoto si hipotiroidia se asociaza cu prolactina marita si deficit progesteronic. Acesta din urma conduce la un endometru subtire in faza luteala (dupa ovulatie) ceea ce face dificila mentinerea sarcinii, chiar daca ramai. Eu, de exemplu, am progesteronul un pic scazut in z21. Urmeaza sa il repet luna aceasta sa vad cum mai stau.
luck, nu sunt chiar super naspa analizele. TSH e in limitele normale ceea ce e ok. Ia sa vezi cand te trezesti cu un TSH= 7 in timpul tratamentului, cum am patit eu. Eu zic ca esti pe drumul cel bun.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

ptr iepumic
este posibil sa ai dreptate sa pot ramane insarcinata cu hashimoto si sa nu aiba dreptate dr (cred ca s-a referit la o perioada mare de timp ptr ca aveam atunci TSH 35 si oricum cred ca nu era indicat sa am o sarcina la aceasta valoare), dar pana acum nu s-a intamplat nimic.

este vreo fata cu acelasi proleme sau similare care a incercat inseminarea artificiala? ptr ca eu ma gandesc sa trec prin asta dar peste vreo cateva luni dupa ce scad TSH care acum e la 9, o sa dureze ceva ptr ca la 6 sapt scade cam 2 pct. daca nu dau rezultate voi trece la FIV ptr ca trece timpul si devine apasator, nu am crezut ca e atat de greu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OneFineDay spune:

hej fetelor!

nu stiu daca mai tineti minte, am mai scris si eu la rubrica asta acu' nu de mult.

Problema nostra era nedefinita, incercam sa avem un bebe din maj 2005, am facut 6 Fiv-uri si nici o reusita. Dupa o investigatie mai seriosa mi s-au descoperit ATPO (anticorpi anti-tiroidieni) , 400 la numar, deci de 13 ori mai mare valoare decat normal. Toate analizele de tiroida in schimb sunt OK, TSH, T3 si T4 au valori normale. Din aceasta cauza nu mi s-a dat nici un tratament aici in Suedia , au spus ca nu este nici un tratament impotriva acestor anticorpi.

Urma sa mergem in austria la vara , ultiima sansa. Inainte de asata am zis totusi hai sa scoatem blastocistii care ii aveam aici sa vedem daca se intampla o minune. Aveam doi blasto congelati din decembrie, dar sperantele eram minime.

Si totusi! Uite ca minuni se intampla, si acum sunt de luni 8 juni intru in sapt 5! E foarte devreme dar nu am fost gravi in viata mea asa ca bucuria e imensa.

Numai sapt viitoare ma duc la gineco care o sa ma trimita la un endo si atunci o sa primesc un tratament, ptr ca asta au spus de la inceput cum se arata o graviditate tre' sa ma vada un endo.

acum sunt putin ingrijorata bineinteles....nu e prea tarziu sapt viitoare, voi ce credeti?

va pup si va doresc multa bafta si sa fiti si voi toate cat mai curand!

Mergi la inceput

Felicitari si sarcina usoara si frumoasa !
Din ce am citit din postarile tale si ale altor fete dein Suedia, dr vostri sunt mai stoici, nu fac risipa
Nu fii ingrijorata, oricum daca nu ai probleme deosebite, nu ai ce face. Poate sa pui No-spa sau un antispastic, preventiv si sa eviti efortul fizic, statul prelungit in picioare, etc.
Pt FIV nu ti-au dat nici macar un cortizon ? Prednison, prednisolon, dexametazona ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui goldi

Felicitari si sarcina usoara si frumoasa !
Din ce am citit din postarile tale si ale altor fete dein Suedia, dr vostri sunt mai stoici, nu fac risipa
Nu fii ingrijorata, oricum daca nu ai probleme deosebite, nu ai ce face. Poate sa pui No-spa sau un antispastic, preventiv si sa eviti efortul fizic, statul prelungit in picioare, etc.
Pt FIV nu ti-au dat nici macar un cortizon ? Prednison, prednisolon, dexametazona ?

Multumesc mult!

am luat doar niste teblete de ostrogen (Progynon) si progesteron. Si niste tablete care se numesc Trombyl care cica sunt bune daca ai TNF-alfa ridicat, si eu am avut putin ridicat la ultimele analize. Cortizon nu se da deloc aici in Suedia, astia sunt total impotriva.

Am uitat sa zic ca am luat seleniu ultimele doua luni!

Si am facut acupunctura inainte si dupa FET (aceeasi zi, de doua ori)

Mergi la inceput

Trombyl = aspirina in doza mica .

In Suedia se face TNF in mod curent ori l-au facut din cauza anticorpilor ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui goldi

Trombyl = aspirina in doza mica .

In Suedia se face TNF in mod curent ori l-au facut din cauza anticorpilor ?

TNF-alfa nu se face in mod curent, a trebuit sa ma rog de ei/sa fac scandal sa mi se faca niste investigatii mai serioase, asa am aflat si de ATPO.

pe instructiuni scrie ca Trombyl-ul se admin. celor care au probleme cu inima...hm...habar nu am!

Mergi la inceput