Sarcina si bolile autoimune (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Am mai auzit candva o astfel de teorie ... ceva de genul ca endometrul nu se dezvolta normal, nu creste, nu devine trilaminar cand trebuie, etc .

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

am facut o echografie generala in noiembrie 2007 si cand a ajuns in jurul gatului...a spus direct hashimoto si sa nu ma gandesc la copii, nu stiu ce a vazut echografistul dar a fost direct.cand a ajuns la ovare a scris micropolichistice si sterilitate primara.mi a interzis sa stau la soare cred ca influenteaza tiroida.se pare ca totusi are dreptate.am citit mult pe forumurile din strainatate si am vazut ca aceasta boala da sterilitate, depinde doar de organism daca prinde sau nu o sarcina iar atunci exista mari sanse sa o pierzi.vom vedea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Goldi iubita am 3 fiv-uri nereusite si 1 ET cu embrioni congelati la fel nereusit acum sunt in drum spre fiv 4 am facut progesteronul in zi 2cm si in zi 10 am fost la eco si mia spus ca endometrul este secretor ceea ce nu trebuie sa fie si ca nu este trilaminar,in zi 10 erea 6.5 mai spus ca deaia nu ma reusit pana acum ca am pierdut faza de implantare si ca endometrul nu trebuie sa screte porgesteron inainte de ovulatie. Sper sa fie asta cauza esecurilor mele dar stau si ma intreb cvei lati medici nu au vazut lucrul asta? ei se uiotau doar la marime edometrului si ata? Of nu stiu ce sa mai zic habar aveam de lucrul asta si d efaza de implantare.
Va pup pe toate

Puisori dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

sal fetele , mi-am repetat si io analizele si ia uitati rezultate

TSH-2.42 (valori normale 0.27 - 4.2)
T4 (FT4 - Tiroxina libera ) -18.4 (valori normale 12 - 22)
FT3 ( Triiodotironina libera) -4.3 (valori normale 3.9 - 6.7)
Anti- tiroglobulina -50 (valori normale <= 115)
Anti TPO -70 (valori normale <34)

a scazut anti-tiroglobulina si a crescut ATPO .. ultima data cand am facut analziele anti-tiroglobulina era sarita din intervalul normal , si ATPO 36 iar acum e 70 (ATPO l -am facut prima data acum vreo 1.5 ani) .. daca reusesc sa-l duc cumva in jos , chiar ma declar multumita

ceva efecte pozitive de la seleniu ?... oana , tu ce ai constatat , prin monitorizare a analizelor ..s-a normalizat vreo analiza ?..cel mai tare , normal , ma intereseaza , ATPO

iepumic , nu ziceai si tu ca repeti analizele .. ai postat cumva rezultatele ?

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

georgia
ai super rezultate cu o mica exceotie si anume ATPO.Dar nici el nu e foarte mare daca ma gandesc la valori de 600 sau 800 de care am auzit.
Ai avut ATPO mai mari si in urma tratamentului cu seleniu ti-a scazut ?
mihaele
din ce imi aduc eu aminte ca spunea Avalon , fereastra de implantare nu este decat ca tu trebuie sa faci analiza progesteronului in Z2 a CM la care vrei sa incepi fiv-ul si daca este sub 1 incepi si daca nu NU pt ca o sa ai un raspuns slab la tratament.
Cat ai avut valoarea progesteronului in z2 de ti-a spus ca ai pierdut fereastra de implantare , cum adica ai pierdut fereastra de implantare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Adica s-au pus embrionii prea tarziu.
Mihaele, cum naiba dr-ii nu vedeau la punctie sau la ET ca endometrul era imbatranit ? Sau mai degraba, in timpul stimularii ?
Deci acum, endometrul nu creste suficient pt implantare si trece in secretor prea rapid .
Poate ca nu reactionezi la fel in toate ciclurile si nu ai pierdut fereastra de implantare la FIV-uri, ci a fost altceva.
Iubita mea, mi se pare atat de absurd ca nu pot crede !
Doar nu sunt atat de idioti si dr astia !

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Goldi ,Luk asta este si parerea mea nu pot sa cred asa ceva dar ce sa mai zic trebuie sa zica si ei ceva asi vrea sa fac o pauza sa nu ma ami gandecs deloc la fiv dar nu merge deloc. Va pup si va imbratisez cu mare drag.

Puisori dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Buna dimineata dragele mele.
georgia, ba da, am repetat analizele dar nu am apucat sa postez analizele din motive de program "ultra mega incarcat".
Iaca aici:
TSH = 2.08 (VN: 0.27-4.2)
Anticorpi antispermatozoizi = 15.995 (VN: < 14 negativ, intre 14-20 echivoc, deci eu ma incadrez la echivoc)
Testosteron liber = 0.0006 (VN: <0.014)
DHEA-S = 86.4 (VN: 98.8-340).

Asadar TSH-ul este in limite normale pt prima data dupa mult timp. Am totusi dubii legate de valoarea lui deoarece exista acea teorie ca pt a ramane gravi tb sa fie in jur de valoarea 1. Cu anticorpii antispermatici nu ma lamuresc deloc. Probabil va trebui sa ii refac. DHEA-S ala nu am inteles ce semnifica. Oricum ma voi duce la un medic pt. interpretare.

Apropo de ATPO-ul tau...eu am 800 si Anti-TG undeva in jur de 70.. Dar sa stii ca nu prea scad anticorpii astia, tot ce pot sa faci e sa tii TSH in limite normale si sa incerci sa iti mentii sistemul imunitar "in forma" astfel incat sa nu te trezesti si cu alti anticorpi.

anabel
, eu sunt de parere ca medicul care ti-a spus asa ceva s-a hazardat. Intr-adevar este mai dificil sa ramai gravi si sa tii sarcnia cu Hashimoto, dar in nici un caz imposibil.
mihaele,intr-adevar in Hashimoto apare aceasta problema, a endometrului subtire in faza luteala si a secretiei insuficiente de progesteron care sa permita fixarea sarcinii. Dar daca asta ar fi singura problema, vestea buna este ca se poate rezolva cu suplimente progesteronice (gen Utrogestan) din data ovulatiei pana in ziua indicata de medic (in functie de caz). Eu de ex. am facut ecografiile in z14 si z21, analizele de sange...si singurul semn de intrebare pana acum acesta este, cu endometrul care pare cam subtire (fiindca parerile sunt impartite, o dr. mi-a zis ca e ok, alta ca ar fi prea subtire).
Curaj, fetelor, le dam noi de capat.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

nu stiu cum e endometrul meu.nimeni nu mi-a spus nimic.la o eco gine normala se vede?as intreba, daca nu uit.de ramas insarcinata, am ramas,de2 ori de cand stiu de tiroida.e adev ca am pierdut, dar avand hashi si MTHFR,fara tratam nu am vreo sansa.cred ca am pierdut din cauza amandorura.acum, voi incerca cu tratam.sa vedem.....

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Fetelor
luminati-ma si pe mine va rog , stiu ca s-a mai discutat asta dar nu imi mai aduc exact aminte , in ziua in care iti faci analizele de tiroida iei dimineata eutyroxul sau nu ?

Mergi la inceput