Sarcina si bolile autoimune (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Luck eu nu stiu sa ti le interpretez dar am intrat sa-ti spun ca esti deosebita

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

miki
dar eu stiu asta
Acum am alt stres , m-am uitat pe analize si am vazut ca in mai toate am limfocitele ,ca si procent,un pic mai mare decat cel normal , ce zici de asta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Luck nu ma pricep, dar banuiesc ca nu e f bine, Goldi e profa la imuno

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Draga mea, nu sunt medic, nici imunolog, asa ca tot ce discutam trebuie luat cu rezerva ca o simpla cautare pe net nu poate suplimenta 6 ani de facultate .

Exista peste 40 de tipuri de limfocite care alcatuiesc sistemul imunitar si care sunt clasificate in functie de antigenele prezente la suprafata lor membranara, denumite CD (Cluster Determinant). Buna si echilibrata lor functionare permite unei persoane sa ramana sanatoasa indiferent de agresiunile la care este supusa de catre factorii din mediu. Dintre aceste tipuri doua sunt extrem de importante in aparitia problemelor de infertilitate si avort spontan: CD 19+5+ si CD 56+. Fiecare femeie se naste cu un anumit tip de astfel de celule limfocitare. Daca o femeie are unul dintre aceste tipuri agresive, ea va avea sanse foarte mari sa aiba avorturi spontane recurente.

CD 19+5+ sunt limfocite din categoria B, adica cele ce produc anticorpi. Din pacate anticorpii produsi de aceste celule B sunt anticorpi antifosfolipidici, FAN sau anticorpi anti-sperma, astfel ca femeile cu aceasta populatie celulara sufera de afectiuni precum cele descrise la bolile respective. In mod normal procentul acestor limfocite tip B este de maxim 10%, asa ca o crestere in numar a populatiei acestea de celule B este insotita de probleme de infertilitate, implantatie si dezvoltare eficienta a sarcinii. Aceste celule mai produc si anticorpi impotriva hormonilor necesari sarcinii sa se dezvolte (estradiol, progesteron si hCG) astfel ca mucoasa uterina este prea subtire pentru a putea sustine o implantare eficienta a embrionului si pentru a-I asigura hrana, corpul luteal nu este sustinut eficient de doze adecvate de hCG astfel ca va secreta insuficient progesteron, etc.

CD 56+ sunt limfocite de tipul NK (Natural Killer), adica celule care nu au nevoie de cooperare cu alte tipuri de limfocite si pot ataca direct structurile considerate non-self. Daca cresc in numar (peste 12% din totalul de limfocite) celulele NK pot determina avorturi spontane. De asemenea si o crestere a citotoxicitatii lor poate avea aceleasi consecinte dezastruoase. Celulele NK de acest tip pot sa previna implantarea embrionului, pot leza celulele trofoblastice sau structurile embrionare, pot duce la aparitia de necroze deciduale (a mucoasei uterine unde se implanteaza embrionul) sau pot afecta circulatia placentara, toate acestea putand conduce la avort spontan.

Ghid pentru interpretarea rezultatelor de reproducere
Fiecare om are 30 de tipuri diferite de globule albe (limfocite); cu
toate acestea, tulbur#259;ri în procente din aceste opt tipuri de celule pot anticipa o viitoare pierdere a sarcinii
CD-3 63-86%
Aceste celule sunt cele mai importante în sistemul nostru imunitar.
Ele sunt reduse atunci când sistemul imunitar este slab
(suprimate) #351;i normal, atunci când sistemul imunitar este s#259;n#259;tos.
Pacien#355;i nefertili #351;i pacien#355;i cu recurente pierderi de sarcina au valori de la normal la crescute.
Aceste persoane au sisteme imunitare, care sunt puternic - chiar ... "prea" .
Un sistem imunitar excesiv este asociat cu o inciden#355;#259; de 5% din bolile autoimune, de exemplu,thyroidita, lupus, artrita reumatoida.

CD-4 31-53%
Limfocitele nu pot func#355;iona f#259;r#259; harta rutiera oferite de CD-4.
La femeile cu infertilitate sau avort aceste celule sunt, de asemenea, de mare, deoarece acestea sunt in valoare suficienta pt a ajuta CD3 .
Dac#259; acestea sunt mici, pacientul are nevoie de o nou#259; evaluare imunologice pentru a studia etiologia acestui deficit.

CD-8 17-35%
Aceste celule sunt arbitrii a limfocitelor T #351;i T Helper.
La femeile cu avort spontan sau cu infertilitate #351;i aceste
celule sunt de multe ori pe sc#259;zute, rareori ridicate.

Aceste trei tipuri de celule cuprind "motorul" sistemului imunitar.
SIDA #351;i imunologice deficien#355;ele afecteaz#259; aceste celule #351;i, ca urmare, acestea sunt în num#259;r redus.
La pacien#355;ii cu infertilitate #351;i pierderi de sarcina recurente, CD3 de celule CD4 sunt, de obicei, mari

CD-19 limfocite B 3-8%
CD-19 celule B sunt aproape întotdeauna foarte ridicate la femeile cu o cauza autoimuna pentru infertilitate sau recurente pierderi de sarcin#259;.
Adesea exist#259; o valoare mai mare de 12% .
Acesta este unul dintre cei mai importanti indicatori ai unei probleme imunitare #351;i c#259; sistemul imunitar este afectat datorita unor boli autoimune sistemice : alergii severe, astm, cancer, hepatite b, c, lupus, parazitoze, etc

CD56+ Natural Killer 3-12%
Natural Killer celulele de acest tip sunt produse în m#259;duva
osoas#259; #351;i aceste celule produc o molecul#259; chimioterapica numita TNF
(factor de necroz#259; tumorala).
Aceasta molecula este implicata în eliminarea celulelor canceroase. TNF in exces pot dauna insa, de ex, la femeile cu artrita reumatoida.
Natural Killer -aceste celule sunt adesea crescute la
femeile cu infertilitate si avort spontan recurent.
Factorul de necroz#259; tumoarala produs de aceste celule ucid rapid multiplicarea celulelor embrionare din placenta #351;i de multe ori ca rezultat,FIV esueaza sau apare sarcina chimica, cand bHCG creste
u#351;or #351;i rapid, apoi revine la non-gravide niveluri.
Nivelul normal pentru aceast#259; popula#355;ie de celule este 3-12%.
Natura este f desteapta, NK are un "lipici" special pt celule canceroase, dar placentare #351;i celule embrionare, dupa ce s-au "lipit" incep sa produca TNF ... si distrug celula respectiva.

NK pot fi simple CD56+ sau plus o molecula CD 16+.
Natural Killer sunt activate de o sarcin#259; care nu reu#351;e#351;te sau un embrion fecundat c#259; degenereaza.
CD56 + / 16 + Natural Killer celule sunt produse în decidua #351;i sunt orientate în sus,ele produc cantit#259;#355;i mari de TNF care ucide celulele placentare #351;i celulele fetale.
Niveluri de 18% sau mai mare, este corelat cu rezultatul slab de reproducere.

CD3/IL-2R
Acestea sunt limfocite T (CD3)care devin agresive la femeile cu o boal#259; auto. Ele se pot ridica rar la femeile cu infertilitate #351;i avort spontan.
Dac#259; se ridica peste 5%, atunci procesul de recunoa#351;tere a celulelor T este activat.
Aceste celule sunt mereu crescute la pacien#355;ii cu respingere de rinichi sau gref#259; de m#259;duv#259; osoas#259;.

CD 19 + / 5 + limfocite normal 2-10%
Atuncicând aceast#259; popula#355;ie de celule este activata, care produc anticorpi pentru hormoni polyclonali, receptori hormonali #351;i neurotransmitatori.
Hormonii, de obicei, cel mai atacati de ace#351;ti anticorpi sunt hormonii
tiroidieni, estrogeni, progesteron, gonadotropine #351;i de hormonul de
cre#351;tere.
Femeile cu, cresteri a acestor celule ar putea avea risc pentru thyroidita #351;i menopauz#259; prematur#259;.
Pacien#355;ii a c#259;ror niveluri sunt 80-90% sunt adesea greu de stimulat cu gonadotropine. Femeile cu un nivel ridicat, de multe ori se plâng de simptome imunologice atunci cand sunt stimulate cu gonadotropine.
Aceste simptome includ durere, rigiditatea degetelor, dureri de cap, letargie, indispozi#355;ie, febr#259;,depresie #351;i, ocazional, urticarie .
Aceste celule, cum ar fi CD-ul 3/IL-2R + sunt crescute în
tulbur#259;ri autoimune #351;i în situa#355;iile în care o persoan#259; respinge transplantul de m#259;duv#259; osoas#259; de la un donator compatibil.
Nu se stie daca sunt implicate în pierderea embrionar#259; precoce .

Ce am redat mai sus sunt spicuiri din materialele pe care le-am gasit pe net, transpuse intr-o maniera mai ... inteligibila pt noi.
Concret : anumite limfocite sunt afectate de stimulari imunologice punctuale (de ex o gripa) sau generale (boli autoimune, populatii NK anormale, innascute). Daca primele poti spera ca scad dupa ce este inlaturat alergenul, celelalte insa raman in general neschimbate de-a lungul vietii, crescand mai mult spre menopauza - una din posibile cauze ale scaderii ferilitatii spre menopauza cand dincolo de rezerva ovocitara diminuata si sansa conceptiei redusa, scade si implantarea datorita rejectarii embrionului .
Pt NK, ele se pot scadea cu imunoglobuline sau, mult mai ieftin, cu intralipid. Unele populatii sunt insa f agresive si nu se pot scadea cu nimic ... doar organismul insusi poate dicta modificarea acestor factori.

Mai revin sa discutam concret.

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luck

miki
dar eu stiu asta
Acum am alt stres , m-am uitat pe analize si am vazut ca in mai toate am limfocitele ,ca si procent,un pic mai mare decat cel normal , ce zici de asta!!!

Luck, intra pe site-ul de care ti-am spus si vei gasi cu lux de amanunte toate valorile care te intereseaza .
O interpretare in ansamblu, cum vrei tu, trebuie facuta de un imunolog ... sau de tine, daca accepti riscul unor erori .

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

goldi

sar’mana !!!
Esti beton si nu glumesc deloc , uauuu !!!!
Pana acum. am muncit sa “invat” ceva si iti prezint o concluzie , sa vezi daca am “invatat “bine tot ceea ce mi-ai scris :
- limfocitele din categoría B la mine sunt 9.3% , deci mai mici decat 10% si asta inseamna ca sunt relativ ok;
- limfocitele de tip NK sunt 8.2% , mai mici de 12%,deci m-as incadra si aici;
- CD4 sau T ajutatoare sunt mari 57.3%;CD8 sau T supresoare sunt foarte scazute .... deci ma incadrez cu success la infertilitate
De CD 19 nu stiu nk pt ca nu am detaliat in analiza , am doar limfocitele B care am inteles ca le cuprinde pe amandoua , adica si astea si CD 5 , dar eu zic ca nu sunt cu valoarea ... in ceruri la aceasta analiza, m-as cam incadra , gresesc?
In legatura cu NK-urile si celulele produse de ele si anume TNF-urile , despre care m-am intrebat cam de 100 ori ce reprezinta , vad ca valoarea mea nu depaseste 12% , inseamna ca e ok?Inseamna ca organismul meu reuseste sa elimine eventualele celule canceroase?
TNF „produs de aceste celule ucid rapid multiplicarea celulelor embrionare din placenta si de multe ori ca rezultat,FIV esueaza sau apare sarcina chimica” asta in cazul in care depaseste ca si procent 12% nu?
CD3 am inteles ca sunt limfocitele T , care , zici tu ,devin agresive la persoanele cu boala autoimuna.Numai ca ale mele sunt destul de apropiate de partea de jos a intervalului si totusi am ATPO pozitivi.
CD 19 + / 5 + care sunt limfocitele B , daca sunt crescute exista risc de tiroidita , la mine nu sunt foarte crescute , adica m-as incadra in intervalul 8-10% si totusi am Hashimoto.

Te rog din suflet vino cu o parere personala , am incredere in ea,vis-a-vis de analizele mele , iar referitor la un medic care sa mi le interpreteze , sunt sigura ca le-ai da clasa la cei mai multi pe care eu i-as putea intreba !!!
Iti multumesc din suflet inca o data si sa-ti dea Dumnezeu sanatate !!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Iubito, intr-o lume ideala ti-as pune ca rezultatele imunologice arata ca nu ai ATPO crescuti si nici tiroidita ...
Ghidul l-am gasit si prelucrat de pe un site a lui Alan Bere, "taticul" infertilitatii imunologice, primul care a incercat sa explice prin imunologie infertilitatea sau pierderile de sarcina inexplicabile. Poti da o cautare pe google si o sa gasesti multe materiale.
Tot ce spune el (si altii) pare logic, numai ca uneori viata bate filmul si analizele tale spun ca teoretic, ori organismul nu reactioneaza la ATPO, ori compenseaza.
Adica, nu aici este cauza pe care o cauti.

CD8 nu este crescut ? Nu am vazut bine ?

Te pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

hello ...

vin si io cu o intrebare ...astept pareri si impresii
citeam ca terapia cu gammaglobuline se incepe inainte si apoi si in timpul sarcinii (asta daca apare sarcina ).. am inteles ca acest tratament este preventiv si curativ .. si atunci daca nu luam asa ceva , care este tratamentul prevenitv , caci cel curativ inteleg ca e cu clexane ...dar inainte ce luam ..aspirina si b-uri ?.. oare se potrivesc cu tipul de problema autoimuna ...????caci ma roade de nu mai pot aceasta intrebare

goldi
, astept o opinie

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Multumita lui Dumnezeu si voua Alex traieste www.alexiatoma.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

ca sa ma fac mai bine inteleasa .. tratamentul asta cu clexane , vad ca se da in caz de trombofilii.. sau alte "nebuneli"..dar la noi , cele care , avem probleme imunologice , mai mari sau mai mici ..cum ne tratam pt a ajuta implantarea oului???????

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Multumita lui Dumnezeu si voua Alex traieste www.alexiatoma.ro

Mergi la inceput

goldi
MULTAM FAIN !!! SA TRAIESTI !!!
Tare mult m-ai ajutat.
CD8 este crescut numai ca valoare absoluta , ca si procent este mult sub limita minima.

Mergi la inceput