Sarcina si bolile autoimune (2)
Raspunsuri - Pagina 17
ella28 spune:
Neata!
Pe scurt istoria mea/noastra: incercam de 2 ani si ceva sa avem bebe, din pacate pana acum nu ne-a iesit.
Problema e la sot dar oricum e un progres fata de acum doi ani.
Eu sunt ok ginecologic, problema si stresul meu legat de mine sunt anticorpii Tg pe care ii posed (de 3 ori peste limita superioara , 300 parca). Celelalte analize sunt OK (TSP, T3, T4, anti-TPO).
Ma pregatesc de inseminare si as vrea sa iau Aspenter si Seleniu pana la test.
Este ok, mai aveti si alte sfaturi?
danny1 spune:
cred ca e ok.ambele te pot ajuta.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
danny1 spune:
unde sunteti "autoimunelor"?ati plecat in concediu sa lucrati la bebe?![]()
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
iepumic spune:
Salutare! Ce vesti mai aveti, cum mai stati cu "autoimunele"? Eu azi mi-am recoltat sange pt TSH si ATPO, ca nu le-am mai facut de haaat- demult. Tot ma simt eu foarte obosita si am inceput sa iau in greutate, parca iau cate 100 g in fiecare zi si nu ma mai opresc...ma gandesc ca iar a sarit TSH din schema. Diseara aflu rezultatele si vi le comunic si voua.
Pupici si succes!
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
All's Well That Ends Well.
iepumic spune:
Salutare.
Azi mi-am facut in sfarsit analizele de tiroida. Mi-a iesit TSH = 0.0439 (VN: 0.35-4.94) si ATPO = 235.5 (VN < 12).
Interesant este ca TSH a scazut pana sub limita si nu prea stiu de ce. Doza pe care o iau acum e de 50 microgr. Euthyrox. Dupa primele 2 luni se oprise TSH pe la 2 si era ok. Acum vad ca a scazut foarte mult. Of...nici nu stiu daca sa ma duc la dr. pt asta sau nu...Din cate stiu nu e bine sa stai cu TSH prea scazut ca poti da in hipertiroidie.
De asemenea sunt surprinsa ca a scazut ATPO....de la 800 la 235. E prima oara cand scade de cand am depistat tiroidita.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
All's Well That Ends Well.
georgia_c spune:
iepumic, orice derivatie a valorii tale normale la analize , iti arata orica iei o doza prea mare ori prea mica
daca tsh-ul <normal atunci iei doza prea mare (cazul tau)
daca tsh-ul >normal atunci iei doza prea mica
spui ca in primele 2 luni tsh-ul era bun ; io stiu asa , mai mult din experienta - cand iei o doza ea isi "arata" efectul dupa 2-3 luni , caz in care e f indicat sa se repete analiza pt a vedea daca acea doza este buna .. daca tu insa dupa primele 2 luni ai avut un tsh normal ,doza tot scazand din valoarea lui in cele 2 luni , tot luand aceeasi doza , se prea poate sa fi mers pe aceeasi panta descrescatoare ajung in afara intervalului (se zice ca e hipertiroidie din cutie , adica dintr-un tratament prost ); marea arta a unui medic bun endocrinolog , nu este sa-ti dea o doza , ci sa stie sa ti-o potriveasca si mai mult sa te tina timp indelungat in intervalul normal...
despre ATPO , daca ai luat seleniu , este o explicatie , daca insa nu ai luat nimik , tot pe acolo esti , ca am inteles ca acesti anticorpi nu au o valoare fixa , pot oscila in sus si jos , dar odata "stricati" , aproape imposibil sa revina la normal
sa va spun ca io desi iau tratament sunt peste val maxima
?, plus ca iau in greutate cu toate eforturile mele .. sunt praf .. niciodata nu am avut asa o valoare mare , dar asta este , cred ca mi-am invatat lectia si la 2 luni , daca nu cumva lunar , voi repeta acest minunat TSH
edit:parerea despre ATPO
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Ajutati-o pe Alexia www.alexiatoma.ro
Multumesc
anabel79 spune:
buna fetelor...nu am mai postat dar nu v am parasit, insa sunt dezamagita ca ati renuntat sa mai comunicati.
buna iepumic...poate ai mai multa putere sa aduci fetele inapoi la acest topic...eu dupa cum stiti am hashimoto si dupa tratamentul cu eutyrox 100mg in prezent am adus TSH la 1,33.Am inceput sa iau si seleniu dar ATPO a scazut doar 20 unitati acum e la 520 maree.Iepumic tu iei seleniu ptr ca vad ca ai ATPO spre bine bafta!!!Nu am reusit sa raman insarcinata pana acum...asta e.M am apucat si de acupunctura (cam dureros)dar poate ma ajuta.Pe deasupra de la tiroida sau altceva am si prolactina dubla ....am facut RMN nu am nimic la hipofiza...voi lua tratament si ptr asta.Sper ca nu v am plictisit dar vroiam sa stiti in ce stadiu se afla boala mea autoimuna.va pup tinem legatura!!!!
miki-miki spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luck balanta,miki ![]() ![]() pentru ca m-am speriat de anticorpii anticardiolipinici de care zicea balanta postez aici rezultatul meu si va rog frumos sa-mi spuneti daca e ok. AutoAK Cardiolipin IgMAG negative,4 negativ:<12 RE/ml \SHORT FORM :CARD-MAG Auto Phospholipid IgM/IgG negative,0.3 negativ,COI<1.0 \SHORT FORM :PHO-MAG Natrium 141 135-150 nmol/l Kalium 4.5 3.5-5.5 nmol/l multumesc frumos !!! |
| citat din mesajul lui luck Cautand un laborator la mine in oras unde sa-mi pot face celulele NK , am gasit unul singur care trimite proba de sange in Germania .Le-am facut , am mentionat ca vreau celulele NK (poate era bine daca mentionam CD16 si CD56) , si rezultatul este urmatorul , in limba germana , din care nu inteleg foarte mult. Va rog din suflet poate ma puteti ajuta cu o interpretare !!!!Pleeeaseeee!!! ![]() Monozyten 126/ ul 80-540 / ul \SHORT FORM MONO Granulozyten 819/ul 3000-8000 /ul \SHORT FORM :GRANULO Leukoziten gesamt 6300/ul 4000-10000/ul \SHORT FORM :LEUKO Lymphozyten gesamt 5355/ul 1350-2500/ul \SHORT FORM :LYMPHO B-Lymphozyten 498(9.3%) 70-350/ul (7-17%) \SHORT FORM :B-ZELLEN Naturliche Killerzellen 439(8.2%) 50-300/ul (5-15%) \SHORT FORM :NKC T-Lymphozyten 4247(79.3%) 800-2500/ul (75-93%) \SHORT FORM :T-ZELLEN T-Helferzellen (CD4) 3068(57.3%) 650-1200/ul (35-60%) \SHORT FORM :T4-H T-Suppressorzellen (CD8) 894(16.7%) 500-800/ul (30-38%) \SHORT FORM :T8-S T4/T8 Ouotient 3.4 1.1-2.3 \SHORT FORM :T4/T8 |
| Citat: | ||
citat din mesajul lui balanta_tm
luck , eu zic ca sunt bune valorile. La cardiolipinici eu am 3.276 si tu vad ca ai valoarea 4, deci e ok.Eu nu am scris de cardiolipinici ca sa bag spaima in voi, am scris fiindca din ce am priceput eu de la hematolog, nu toate problemele de coagulare se trateaza cu Clexane 0.4, in anumte cazuri fiind necesara o doza mai mare. MTHFR C677T heterozigot+mutatia protrombinica heterozigot |
| citat din mesajul lui luck balanta ![]() stiu draga mea ca nu asta ai vrut sa faci , bineinteles ca e super ca ne spui o parere avizata !!! Multumesc de raspuns !!! Crezi ca ma poti ajuta si cu urmatorul rezultat , ti-ai facut NK-urile? |
| citat din mesajul lui luck balanta ![]() eu sunt de parere ca doar primele 3 analize sunt in grafic , restul ..... goldi ![]() ![]() ![]() ma ajuti cu o parere , te roooog? |
citat din mesajul lui balanta_tm
Pana apare goldi, continui cu datul parerilor T-Helferzellen (CD4) 3068(57.3%) 650-1200/ul (35-60%) \SHORT FORM :T4-H eu as zice ca e important acel 57.3% care este in limita celor 35-60% dat de ei ca si referinta. Da' iar zic: doar dau si eu cu presupusul. Te .MTHFR C677T heterozigot+mutatia protrombinica heterozigot |
| citat din mesajul lui luck balanta ![]() am citit si eu cate ceva pe net , am inteles ca acel procent este din total limfocite , adica T4 reprezinta 57.3% din total limfocite. Sper ca bine am zis !!! mihaele ![]() |
| citat din mesajul lui tamaryllis Luck, eu zic sa trimiti rezultatul analizelor lui Kovacs sau/si lui Zadori(chiar daca nu vei mai merge la el)- macar o sa ai doua pareri avizate. Cat te-a costat analiza asta? incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!![]() |
| citat din mesajul lui luck tamaryllis ![]() m-au costat 100 lei , nu mi se pare mult!!! Crezi ca drK stie sa le interpreteze? Pe masura ce ma tot uit la ele mi se pare ca nr limfocitelor este foarte mare !!! ![]() |
| citat din mesajul lui luck tamaryllis ![]() m-au costat 100 lei , nu mi se pare mult!!! Crezi ca drK stie sa le interpreteze? Pe masura ce ma tot uit la ele mi se pare ca nr limfocitelor este foarte mare !!! ![]() |
citat din mesajul lui goldi
![]() ![]() Nu ma pot abtine gandindu-ma la figura lui K cand ar incerca sa desluseasca analizele. Nu sunt tendentioasa, nici nu-l cunosc deocamdata pe dl K, dar sunt sigura ce figura ar face.Ca de altfel si alti onorati domni si doamne dr gineco, care le considera niste prostii bune de umplu timpul clinicilor din afara care nu au ce face cu timpul . Luck, iubita, pentru deslusirea intervalelor normale, de fapt ce inseamna cand valorile tale sunt in afara lor, consulta sfatulmedicului punct ro la capitolul analize, este f bun. Sunt in mare fuga, dar in week-end o sa revin. Ce este de retinut este ca, dupa cum observi la unele analize, valoarea in sine poate fi mai mare decat normalul , dar ca procent sa te incadrezi in limite, sau invers. Fractiunile limfocitare pe care ti le-au dat in analize pot sa nu fie toate (desi este muuult mai complet decat la V babes - chiar, UNDE le-ai facut ? ) deci totaul poate sa nu fie 100% . Va pup, ![]() ![]() ![]() Balanta, te-ai hotarat ? ![]() "Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !... In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza |
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
luck spune:
goldi 
am uitat sa-ti raspund ca analizele le-am facut la un laborator in Sibiu care a trimis proba de sange in Germania si de acolo a venit rezultatul.
A fost singurul in oras unde am putut face analiza asta si nici la ei nu se facea , iti dai seama ca nici macar nu au auzit de ea , dar au fost draguti si au sunat in Germania iar cei de acolo le-au spus sa trimita.Nici pret nu aveau pt analiza , au stabilit atunci 100 lei.
Si , vreau sa-ti spun ca raspunsul il am de ceva timp dar am considerat ca nu este analiza buna pana aseara , cand l-am comparat cu niste rezultate pe care le aveam de la Avalon
si am vazut ca este acelasi lucru !!!
Sunt deosebita asa ?????????????? ![]()

fericita!