Sarcina si bolile autoimune (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

iepumic,n-am facut nimic.nu se leaga la cap cu problemele mele.pt trombo m-a trimis la hematolog,pt anticorpi la endo sau imuolog.preventiv,nimic.el-nimic.varza.se pare ca voi veni in buc la uscatescu.i-am trimis un mail si mi-a rasp.tre sa trec pt o schema de tratament.mi-e groaza,dar asta e.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Of, greu! Eu o sa incerc sa ajung la Tutunaru, dupa cum am zis. Si m-am hotarat sa merg la Sovata 1 saptamana.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Salutare! Ce mai faceti?
Ia uitati ce informatii am gasit despre mult laudata sare iodata:

"Iodul din sare: are urmatoarele efecte negative :
- hipertiroidii induse la eutiroidieni;
- cresterea ratei cancerelor tiroidiene (într-un studiu din Tasmania, rata cancerului a crescut de 3 ori la persoanele peste 49 de ani);
- cresterea volumului glandei tiroide, de la 4, 8 ml la 8, 6 ml
- cresterea constanta a Basedow-ului autoimun;
- hipotiroidie indusa prin iod;
- tiroidita Hashimoto;
- inducerea fenomenului “Tiroid cell necrosis” (necroza celulelor tiroidiene);
- cresterea printre scolarii “iodati” a numarului de cazuri cu hipotiroidism subclinic."

Eu nu prea consum asa ceva din cauza ca am tendinta de a retine apa, consum inlocuitor de sare care contine doar 1/3 saruri de Na si 2/3 saruri de potasiu. Nu stiu insa cat de buna si sanatoasa este si varianta aceasta.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

si ce fel de sare cumperi?eu am folosit sare de mare.dar de 2 luni tot uit sa cumpar si folosesc din cea obisnuita.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OneFineDay spune:

Hello fetelor dragele mele !

Am trecut pe la voi sa vad ce faceti, nu apuc sa citesc toate paginile doar asa " pe sarite".

M-am gandit sa trec sa va povestesc de anticorpii mei antitiroidieni si sarcina, poate va intereseaza. Sunt in sapt 14, imediat intru in a-15-a sapt, si medicul endocrinolog m-a tinut sub observatie in perioada asta. Mi s-a luat sange cam la 3-4 sapt si pana acuma analizele arata ca tiroida nu este inca afectata de acesti anticorpi, ceea ce este foarte bine. Ba mai mult, anticorpii au scazut intre timp. Valorile tiroidei sunt perfecte zice doctorul.

Cu asta vreau sa va dau un pic de speranta ca se poate sa se intample minunea chiar si cu acesti anticorpi. Mi-a fost tare frica sa nu pierd sarcina in primele 3 luni, am avut o sangerare mica in sapt 9 dar dupa aia totul ok.

Va pup si va imbratisez si trimit niste bacili de graviditate spre voi

cu drag

Maja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

OneFineDay
super bune vestile tale , ma bucur ca esti bine si mai scrii cate o data sa ne dai sperante !!!
Iti doresc o sarcina usoara , sa ne mai scrii ce faci si sa stai pe aproape ca maine , poimaine incep si eu stimularea si ce stii ce vreau sa te intreb avand in vedere ca si la mine sunt prezenti antitiroidienii
Aaaa , si sa nu uiti sa trimiti si spre mine niste bacili de graviditate bineeeeee ?????

Mergi la inceput

OneFineDay
am uitat sa intreb , deh , batranetile , ce tratament urmezi acum in general si pt antitiroidieni daca iei ceva special ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OneFineDay spune:

Merci mult Luck

Iti stau la dispozitie si sper sa pot sa te/va ajut si eu cu ceva.

Eu nu am luat nici un tratament ptr antitiroidieni. Endocrinologii aici in Suedia nu prescriu tratament atata timp cat valorile tiroidei sunt ok, si la mine au fost tot timpul.

Dupa cum stiti eu am ramas dupa un transfer cu blastocisti congelati, la al 6-lea FIV (daca tin bine minte ...) . Tratamentul a fost progesteron 3 vaginale pe zi si pastile de esterogen. si acid folic, normal. A! si am mai luat Trombyl, care cica e ca o aspirina sau ca si asptenter dupa cate am inteles. Cam atat.

va pup inca o data si va doresc la toate burtici rotunde si delicioase!!!

Mergi la inceput

OneFineDay, asta da veste buna! Ma bucur iti merge bine!!!! Si iti doresc s-o tii tot asa.
Cum zicea si luck, tine aproape...

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

Mergi la inceput

OneFineDay

Mergi la inceput