Sarcina si bolile autoimune (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Goldi
intr-adevar , foarte interesant articolul tau , eu daca am anticorpii antitiroidieni pozitivi inseamna ca am TH1 dominant daca am inteles bine nu ?
Si cum reusesti sa-ti cresti TH2?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui goldi

Mihaele, tu avand auto-anticorpi, ai raspunsul Th2 crescut, deci nu trebuie sa consumi plantele care cresc Th2 (ceai verde, pycnogenol, etc) ci pe celalalte : echinaceea, etc , pt echilibrarea balantei.
Eu am NK crescute, adica raspunsul Th1 crescut in detrimentul Th2, deci trebuie sa-mi cresc Th2 .

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

interesant!

si eu am NK crescute... fara sa stiu de studiul asta, am luat din septembrie de cand m-am lasat de fumat pana in februarie cand m-am apucat de tratamentul fiv Pycnogenol, antioxidanti forte si am baut zilnic ceai verde! asa m-a sfatuit dr.Soare la care mergeam cu sotul meu sa iau dupa ce m-am lasat de fumat...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Avalon,
cine este dr. Soare si cu ce se ocupa? E cumva homeopat? Mai multe detalii, pls!!!!!!!

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Ce am postat este dintr-o carte a dr Alan Bere, unul din putinii ginecolodi-imunologi de peste ocean, unul din pionierii tratamentelor cu IvIg, intralipid, LIT, etc.
Ideea era ca nu toate plantele pot fi la fel de bune pt toata lumea, ele pot actiona pe diverse componente ale raspunsului imun.
Concret, noi toate nu ramanem gravide sau pierdem sarcina dintr-o cauza probabil imuna, dar la fiecare actiunea este diferita.
Iepumic si Mihaele au o componenta de limfocite B marcata (deci boli datorate auto-ancorpilor tiroidita, FAN ) iar eu am limfocitele T , mai precis NK crescute.
De aceea am fost sceptica de la inceput in a lua imunomodulatoare - a fost o discutie acum catva timp - fara sa stii exact CUM anume moduleaza, pt ca termenul este generic, creste ceva, scade altceva, dar la prima vedere nu se precizeaza ce, iar pentru suplimenti si plante, situatia este si mai vaga.
Sunt spicuite cateva din plantele mai uzuale, fiecare pe ce componenta actioneaza.
Fetele de la enometrioza - deci limfocite T ridicate - descoperisera de mult actiunea benefica a izoflavonoidelor, a fructelor rosii, a produselor din soia nemodificate genetic si a ... vinului rosu .
Un alt aspect care mi-a confirmat ca ce am postat mai sus este documentat este faptul ca echinaceea sau ginsengul, de ex, este contraindicat la bolnavii de cancer (limfocite T si NK reduse) si acum aflu motivul: le deprima si mai tare, adica scade si mai mult capacitatea organismului de a anihila celula maligna.

Avalon, ti-am trimis un e-mail acu' vreo 2 zile

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Dr. Soare are specializarea de baza homeopatia, dar este si un foarte bun androlog, la el s-a tratat sotul meu 2 ani (oligospermie) si mie imi dadea tratament homeopat pentru diverse probleme pe care i le semnalam (am avut niste stari mai naspa dupa ce m-am lasat de fumat, sau insomnii, etc). Dr.Soare-tatal a fost cel mai bun pe endocrinologie masculina (Institutul Parhon).

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena74 spune:

Goldi mi-ai dat o mare tema de studiu.

Sotul meu se incadreaza din nefericire cu 2 afectiuni la tiparul Th2 dominant: alergie severa la polen primavara (cam 2 luni) si cancer.
Iar eu citind cat de bun antioxidant este pycnogenolul , i-l dau de vre-o 3 luni.
De fapt am incercat sa gasesc un produs care sa fie oarecum verficat, si am gasit mai multe studii medicale despre efectele lui in ceea ce priveste : inima, colesterolul,endometrioza, azoospermia, chiar si antitumaoral; si eram convinsa ca-i va face bine.

O sa incerc sa ma documente si in domeniul asta.

Elena

Mergi la inceput

goldi, acu l-am vazut si ti-am raspuns.

Avalon 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Elena, imi pare sincer rau
Cancerul este o boala grea, dar slava Domnului medicina a facut si face progrese continuu.
Si varsta tanara este un atu puternic .

Parerea mea personala este ca in cazul cancerelor, lucrurile sunt mai complicate si pe multe componente: imunologic, hormonal, genetic.
Ca dovada, mai sus povesteam despre echinaceea si ginseng, dar recitind plantele de la stimulatoare Th1, vad ca ele se incadreaza exact invers de ce stiam (empiric).
La fel si reishi, o ciuperca folosita mult in tratamente naturiste anti-boli grave, undeva am gasit ca scade NK, in alte studii, le creste .
Un alt exemplu, vitamina B12 .Oncologii spun NU, nutritionistii spun, DA ...
Concluzia : la plante si suplimenti, totul este relativ, ele contin substante care pot scade sau creste diverse lucruri, dar insuficient studiate.
Trebuie sa studiem bine-bine, cat ne tine gugalu' tot ce folosim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena74 spune:

goldi

Saptamana viitoare trebuie sa faca CT, are 1 an si jumatate de la chimio si 1 an de la limfadenectomie, acum santem oprimisti , tipul lui de boala are cel mai bun prognostic dintre toate, si in plus a raspuns bine la tratament asa ca santem optimisti, dar optimisti moderati
Insa efectele chimio asupra fertilitatii sant prezente si medicii nu spun altecva decat sa asteptam, la unii revine spermatogeneza la unii nu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Goldi iubita cred ca la mine este Th1
Th1 dominant: : celulele T în sus; celule B jos
Am T putin peste limita normala si limfocite B mici

Puisori dragalasi

Mergi la inceput