micoza unghiala
sal'tare!
M-am pricopsit cu o frumusete de micoza la unghia mare de la picior de care nu pot sa scap nicicum 

Problema e ca ma lupt cu ea de prin iarna, am primit 2 tratamente dferite de la 2 medici, dar n-au functionat din pacate; tot ce-am reusit a fost sa elimin partial din unghia atacata, insa cea care a ramas arata ca naiba si parca creste aiurea.
Asa ca m-am trezit in plina vara cu unghia imposibl de expus in sandale. Ce solutie as putea gasi oare ca sa pot purta si eu sandale vara asta? Am intrebat si de unghii false, dar mi s-a spus ca nu se pot pune daca n-am unghia completa. 

Vreo sugestie?
Raspunsuri
Deus spune:
Onicomicoza, in timp se transmite si la alte unghii si la membrii familiei.
Tratament - pastile de Terbinafine - gasesti in Cluj la farmacii. Trebuie sa iei in fiecare zi o pastila pana creste total unghia din nou! Asta poate sa dureze si 4-6-8 luni!
Crede-ma ca nu scapi de ea altfel, poti sa te dai cu toate solutiile si alfiile din lume:)
Succes
poze
blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
bumpi spune:
Amandoi medicii la care am fost mi-au prescris terbinafina, unul mi-a zis sa iau 1 luna, celalalt doua, ca tratament intern pe langa unguentele de aplicat local. Poate n-a fost suficient, ce sa zic...
Am vazut ca esti din cluj, stii cumva vreun dermatolog ok? Poate mai vizitez vreunul. Eu am fost la Orasan si la inca o doamna vis-a-vis de tribunal, nu-mi amintesc acum numele. Mersi
Allure spune:
Fiind vorba de unghia mare de la picior, orice tratament ai face trebuie sa dureze minim un an pentru ca unghia creste greu, cam intr-un an de zile creste de la A la Z. Asadar RABDARE cu carul!
Ai facut bine ca ai taiat partea moarta. Daca ai o pila, slefuieste bine unghia pina se subtiaza (ce-a mai ramas din ea) si aplica de doua ori pe zi (dim si seara) unul din remediile naturiste care cica ar da rezultate: tea tree oil (100% essential oil), otet de mere, usturoi pisat, tinctura de propolis. Prima mi se pare cea mai de efect. Daca dai cautare pe google vei vedea ca sint multe discutii, forumuri intregi pe aceasta tema (in engleza, daca stii). Multa lume sufera de aceasta neplacere. Sint informatii pretioase pe net dar trebuie sa stii engleza musai.
Nu incerca sa-ti pui unghii false ca ciuperca iti va cuprinde toata unghia si apoi nu mai ai nici o sansa de a o trata. Umezeala si intunericul sint factori favorizanti. Nu taia celelalte unghii cu aceeasi unghiera. Se raspindeste foarte repede microbul.
Cit despre medicamentele pe cale orala, pe linga ca nu sint garantate (cica e numai 30% rata de succes) iti fac ficatul pate. O luna doua de antibiotice nu rezolva decit temporar problema, iar un an de antibiotice...sa ne fereasca dumnezeu, numai sanatos nu mai esti dupa asa ceva! Trebuie rabdare si perseverenta. Eu am invins-o de citeva ori dar mereu s-a intors pentru ca mi-a fost lene sa continui tratamentul suficient de lung (un an si mai bine cum am spus) cu fiecare din ingredinetele mentionate de mine. Toate lucreaza dar cere timp. Si cind s-a refacut unghia tot mai trebuie sa aplici citeva luni, ca sa fii sigura.
Sosetele si pantofii sint o alta sursa de reinfectare, asa ca atentie.
Aici http://www.thursdayplantation.com/cmsv1/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=32
gasesti produse bune. Nu stiu daca livreaza in romania.
Am zis ca si daca e sa trebuiasca sa ma ung zilnic pina la sfirsitul vietii mele cu tea tree oil, tot se merita decit sa iau antibiotice.
Eu actualmente mi-am recuperat unghia aproape integral dupa ce fusese distrusa jumatate.
Daca mai ai intrebari, feel free to ask.
Bafta!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel. ![]()
bumpi spune:
Allure, multumesc de informatii.
Sunt intru totul de acord cu tine in ce priveste ingerarea medicamentelor. Dintre produsele mentionate de tine am incercat tinctura de propolis (eu l-am combinat si cu tinctura de rostopasca si tataneasa, am citit eu pe undeva despre proprietatile anti-fungice ale mixului)si tinctura de cimbru. Din pacate n-am avut rabdare si nu-mi placea ca se colora zona in galben.
Produsele pe care le-ai mentionat nu se gasesc in Ro din pacate, dar cu siguranta trebuie sa fie pe undeva tea tree oil. Sunt hotarata sa merg doar pe produse naturiste, chiar daca va dura foarte mult.
Deus spune:
Minim 6-8 luni trebuie sa te tratezi cu terbinafine si sa sti ca revine din cand in cand asa ca o sa-ti mai cumperi cate o cutie si sa le bei:)
Si eu am incercat toate tratamentele naturiste din lume inclusiv tea tree oil cu carul si din pacate doar cu terbinafine m-am vindecat.
Se vindeca dar ai nevoie de rabdare multa.
Eu la derma am fost la mai multi medici si dupa ani de chin am scapat de bataia asta de cap. Sincer nu stiu care este bun! Poate toti dar nu ma pricep:)
Sanatate multa!
Apropo terbinafine este toxic pt ficat asa ca sa bei ceaiuri bune la ficat eventual sa ai grija ce mananci si sa iei esentiale pt ficat.
poze
blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
oradeanca spune:
Buna,
si eu am studiat problema onicomicozelor si am aflat urmatoarele:
- ulei de ti tree se gaseste la magazinele naturiste, produs de Fares - cca. 6 lei o sticlutza, nu coloreaza unghia dar din ce am citit eu pe internet nici nu e tare eficient in acest domeniu. Eu il adaug in sapunul lichid pentru mirosul placut si pentru ca e un bun dezinfectant
- exista mai multe topicuri chiar aici pe forum si cel mai important mi s-a parut sfatul de a merge la un laborator care sa faca o recoltare din unghie (zgarie unghia infectata) si la un dermatolog care sa puna diagnosticul pentru ca sunt multe ciuperci/levuri care o pot cauza.
Sanatate multa!
puisorul spune:
Ai incercat la prof. dr. Cosgarea? Este foarte buna dermatoloaga si are si cabinet particular. Cu un search pe google cred ca gasesti si o adresa. Chiar am discutat aspectul asta cu manichiurista mea si a zis ca se poate face constructie cu gel. Acuma nu stiu cat rau sau bine face micozei, dar aspectul estetic se poate rezolva astfel.
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Allure spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oradeanca Buna, si eu am studiat problema onicomicozelor si am aflat urmatoarele: - ulei de ti tree se gaseste la magazinele naturiste, produs de Fares - cca. 6 lei o sticlutza, nu coloreaza unghia dar din ce am citit eu pe internet nici nu e tare eficient in acest domeniu. Eu il adaug in sapunul lichid pentru mirosul placut si pentru ca e un bun dezinfectant - exista mai multe topicuri chiar aici pe forum si cel mai important mi s-a parut sfatul de a merge la un laborator care sa faca o recoltare din unghie (zgarie unghia infectata) si la un dermatolog care sa puna diagnosticul pentru ca sunt multe ciuperci/levuri care o pot cauza. Sanatate multa! |
"Mirosul placut" de tea tree oil??? C'mon! Asta pute de te trazneste...eu abia m-am putut obisnui cu el. Vedeti ca astea nu sint 100% pure, multe din uleiurile esentiale de pe piata sint combinate cu alte "carrier oils". TTO este binecunoscut ca antifungic si da rezultate daca urmezi tratament corespunzator pe timp suficient. Acum sint branduri si branduri...am folosit si eu unul la un moment dat care nu prea mi-a placut si dupa ce l-am schimbat cu unul australian cica "original" imediat am vazut rezultatele.
La laborator te duci daca vrei sa iei antibiotice. Intradevar ele se prescriu in functie de natura ciupercii.
Dance, sing, floss and travel.
Allure spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui puisorul Ai incercat la prof. dr. Cosgarea? Este foarte buna dermatoloaga si are si cabinet particular. Cu un search pe google cred ca gasesti si o adresa. Chiar am discutat aspectul asta cu manichiurista mea si a zis ca se poate face constructie cu gel. Acuma nu stiu cat rau sau bine face micozei, dar aspectul estetic se poate rezolva astfel. Ani de Stefana (23.01.2008)Stefi ![]() Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery Cum se topesc kilogramele |
Unghiile false, reconstructia cu gel sau mai stiu eu ce le faci in momentul in care nu mai ai unghie DELOC si nici nu mai speri sa ai vreodata.
In momentul in care ai acoperit unghia ramasa cu ceva ermetic, s-a terminat...ciuperca va face pui fericita. Nici daca faci tratament cu pastile nu se recomanda asa ceva, darmite daca vrei s-o tratezi local

Vara asta va fi una de sacrificiu, din pacate, daca vrei ca verile viitoare sa mai ai unghie proprie.
Daca chiar vrei sa porti sandale, poti sa-ti bandajezi degetul cu tifon si sa pretinzi ca te-ai lovit. Desi expunerea la soare si aer ajuta la vindecare...just so you know.
Dance, sing, floss and travel.
puisorul spune:
Allure, bine ca ai lamurit lucrurile
. Am precizat ca nu stiu daca ii face bine micozei.
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele