Paralizie Cerebrala(tetrapareza,parapareza,etc)*3*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

mdanicoleta am parul maciuca pe mine, te cred ca te-ai speriat, eu am patit asa la ultimul tomograf , ia facut pe fundulet anestezia pana sa plecam spre tomograf , am ajuns acolo si i-am mai facut iar, profesorul s a ingrozit cand a auzit.La primmele doua tomog fara nimic i-am facut le-am pacalit pe alea ca doarme si bafta , eu ii sopteam povesti si a stat cuminte , asta la 12 zile si la 3 luni si ceva, era oricum prea mic ca sa se sperie.Data viitoare am sa le cer la detalii pana o sa inebuneasca....nu vreau sa ii mai fac dar nu stiu.

Andru_m daca o sa ii mai faci RMN te rog eu mult sa astepti pana se trezeste complet, daca are o reactie mai urata la anestezie nu ai cu ce sa il ajuti si pot da vina pe tine ca ai plecat.

pupici

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Buna fetelor
eu i-am facut la adrian de 2 ori RMN fara anestezie generala si ultima data avea 4 ani cand i-am facut,,,nu stiu de ce dar in austria nu fac asa usor anestezie generala la copii ,noua ne-au dat un supozitor cu diazepan care i l-am pus cu vreo jumate de ora inainte iar cand am ajuns la clinica el era destul de somnoros,,,l-au asezat pe patul de tomograf cu casti cu desene sau muzica la urechi( puteai sa aduci tu ce vrea copilul sa asculte) si eu m-am intins peste el acoperindu-l cu corpul meu si am intrat impreuna in tomograf,,
capul meu era pe burtica lui si eu tinand capul sus ma putea privi , il tineam de mana si ii povesteam desi era destul de somoros,,nu prea stia el ce se intampla,,,
in 10 minute a fost gata,,,,mie mi s-a parut mai stresant ca la adrian am crezut ca nu se termina niciodata,,,dar important e ca el a stat cuminte.
dupa am mers acasa si cam in vreo 2 ore dupa un somn bun a fost fresh...
cu anestezie i-au facut cand avea 1 an jumate,dar ne-au internat cu o zi inainte in spital i-au facut analizele si de abea dupa ce au avut rezultatele au spus ca pot face anestezie ,,,cand l-au scos din tomograf la cateva minute a fost treaz,,,am stat ziua aia in spital ptr supraveghere,,ne-a spus sa nu manance si sa nu bea decat picaturi de apa vreo 5 ore dupa ptr ca poate voma de la anestezic si sa se inece si de abea in cealalta zi am mers acasa.
totul a fost ff sigur,,,imi dau seama ca la noi se face anestezia pe banda rulanta si daca copilul pateste ceva sau are probleme cu inima si nu se mai trezeste ,,e vina parintilor ,,medicii se spala pe mana intodeauna,,,
eu zic sa aveti grija inainte de a le face copilasilor anestezie generala,,,sa le faceti analizele ,ecografia la inima e foarte importanta ,,apropo aici intodeauna faceau la analize testul de alergie sa vada daca copilul nu e alergic la vreo substanta din anestezic,,,
noua la inceput ni s-a parut ff complicat,,,prea mult stres ptr un RMN dar dupa ce ni s-a explicat cate pot aparea la anestezierea unui copil si de ce isi iau toate masurile de siguranta am ajuns sa le dam dreptate,,,mai ales ca niciodata nu am stat cu inima stransa ca nu se trezeste copilul...
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

neata!

mai fetelor,am o nelamurire in legatura cu pozitia picioarelor la andrei;deci el daca sta in pat intins tine picioarele ca broasca ceea ce mi s-a spus ca nu ar trebui la cata gimnastica a facut si face;
mdanicoleta-wnimra-copiii vostri cum tin picioarele?
bine nu intotdeauna le tine asa,dar le mai tine si am un stres din cauza asta ca si daca i le intind eu el si le trage la loc ,face o abductie in termeni medicali.imi sa i le leg cand il vad ca sta asa cu ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

A fost superb, am avut o vreme.... cu gheata, furtuna....dar si foarte frumoasa. Alexa din a 2 zi mi-a facut pneumonie....dar am reusit sa o stabilizez si sa nu pun prea mult la suflet si sa depasesc momentul. Am incercat sa fiu tare sa nu stric concediu.
Am vizitat tot ce s-a putut, nu am reusit sa facem nici o croaziera din cauza somnului de la pranz, dar peste 2-3 ani cu siguranta vor rezista pititicii.
Am vazut muntele Athos, insulele din imprejurimi, a fost frumos. Acum am vrea sa plecam putin la munte. Maine merg la un botez.... apoi am musafiri...
Am sa mai intru sa vorbim saptamana viitoare.
Va pupi.

Mergi la inceput

La Multi Ani , Andru_m !!!!!!!!!!!!!!

Sa fii sanatoasa , fericita cu toti ai tai , sa ai parte de iubire la orice pas , sa traiesti viata cat mai intens

Pupci de la noi toate

Acest mesaj trebuia sa fie pt ziua de ieri la la pranz cand am raams fara net pana azi , imi pare rau , pupici

Mergi la inceput

Adriana iar m-ai lasat masca , tu cu piticul in RMN , asta nu o uit si cu prima ocazie o sa le zic ca vreau si eu cu el acolo . Macar sa le vad fatza cand o sa ramana tablou, suntem o tara din lumea a treia si asa o sa murim.
Sunteti bine sanatosi ? Cum te mai distrezi ? Ce fac copiii?

Andru_m , alex sta cu ele desfacute dar nu chiar ca o broasca , uneori are unul intins si unul il tine ridicat , cu genuchiul in sus , sau amandoua desfacute putin , sau amandoua cu genuchii sus , fel si fel de pozitii de stat la tv si cand il apuca nervii le desface chiar ca o broscuta .

Paula ce bine de voi , relax total si stat cu familia , pacat ca Alexa s a imbolnavit dar copiii sanatosi se imbolnavesc vara .
Pupici la cei mici , am vazut pozele cu cei doi calareti si pe cele din vacanta la greci , frumoasa locatia unde v-ati cazat....mi-au placut tare mult .

Mergi la inceput

Wnimra de ce sa nu te lase sa intri cu copilul?
mie mi se pare foarte normal,,mai ales ca poti calma copilul si nu se simte asa singur,,,dar ptr mama nu e prea placut,,,
Eu nu stiam ce ma asteapta si ajungand la clinica mi-au spus sa ma dezbrac ptr ca aveam blugi si camasa pe mine si nu era voie cu nimic ce continea metal,,
Ca un facut aveam pe mine un compleu negru cumparat cu o zi inainte tot dantela,,,si eu ca si copii daca imi cumpar ceva in urmatoarea ora deja imbrac,, cand m-am vazut in chiloti si sutien sa crap de rusine,,,erau 2 barbati si cred ca au vrut sa ma vada dezbracata si sa ma intimideze
dar mi-am amintit cum am stat cand am nascut baietii si toti se perindau si se uitau intre picioarele mele ca la film sa vada cum si-a scos piciorul adrian,,, si cred ca atunci mi-a perit si ultima farama de rusine,,,asa ca let-s go
pe atunci aratam cam foarte bine si cu capul sus am intrat in sala unde era rmn , in tanga si sutien ma plimbam pe acolo sa ma asez pe pat peste adrian,,,incearca sa iti imaginezi? a fost ca in filmele cu prosti,,,un copil aproape adormit ,un sot gelos la usa care daca nu era asa speriat intra el numai sa nu ma dezbrac eu ,2 dr tineri si o mama in tanga si sutien,,, formula ideala..
totusi cand am fost asezata peste adrian inainte de a intra in RMN am fost acoperita cu un halat sa nu imi fie rece,,,dar de ce nu mi-au oferit halatul inainte?
a fost o experienta ciudata si haioasa in acelasi timp de povestit si ras,,,
vezi tu daca vrei sa intri cu alex,,ori iti iei o lenjerie beton ori haine fara capse si metal,,,

va pup pe toti,,,,

Mergi la inceput

acum am citit si eu articolul
--Speciali#351;tii în terapie intensiv#259; spun c#259; astfel de situa#355;ii pot s#259; apar#259; ca reac#355;ie alergic#259; la una dintre substan#355;ele folosite la anestezie, tocmai de aceea înainte de administrare trebuie f#259;cute teste. --

ce va ziceam inainte nu e de joaca cu copii,,s-a sculat parul pe mine gandindu-ma la adrian ,,si el are tetrapareza spastica si a fost anesteziat general de 3 ori pana acum ,la fiecare operatie iar la cea ptr alungirea tendoanelor 4 ore a durat operatia si anestezia,,
niciodata nu m-am gandit ca poate pati ceva dar si s-au luat ff multe masuri si niciodata anestezistul nu m-a pus sa semnez vreo hartie ca daca pateste copilul ceva e vina mea,,ei au raspuns ptr tot si intodeauna inainte de operatie vb cu noi si ne garantau ca anestezia e sigura sa stam linistiti,,,,
Din pacate santem ff departe de conditiile din europa si pot sa jur ca medicii vor fi doar sanctionati
fetelor cere-ti voi analize la copii si mai ales sa va spuna cu ce ii face anestezia ca sa ii faceti testul de alergie,,,,
Domnul sa ne pazeasca pe toti,,,
va pup

Mergi la inceput

Da ai ce sa povestesti nepotilor nu gluma...eu nu pot defila in tanga din cauza vergeturilor , natura mama invidioasa pe mine care eram bineanteles o superba si-a batut joc de burta si popoul meu , daca defilez in tanga am sanse mari sa fiu data afara si fara halat....mi-am imaginat si rad singura de nebuuuna.Sotul meu care zice el ca nu stie ce este gelozia dar intr-o seara mi-a intrat pe mess unul "varlam" dumnezeu cu mila ca nu stiam cine este si el nervos l-a cautat pe net ca un mare detectiv , eu aveam treaba cu alex si dupa 2-3 ore il gasesc transpirat din cauza amicului varlam, am lesinat de ras, asa ca si fara halat si afara si lasata prin straini de sot.
Ideea este ca la alex s a nimerit sa il imbrac bine dar fara capse, stiam de la tomograf ,iar la RMN eu nu am avut voie inauntru pt ca era sedat complet.Am completat formular ca nu este alergic la nimic dar stiu clar ca am specificat ca nu stiu daca este sau nu pt ca nu l-a testat nimeni, am un prost/bun obicei de a pune oamenii in dificultate.Ca sa nu o mai lungim ........Mare grija , stiti ce zic daca se intampla ceva ? mare paguba un copil cu handicap mai putin, ii doare fix la basca.

Cred ca nu este afta , mai degraba o spuzeala urata, sigur de la apa, inca bea din biberon si tre sa stau muult si bine ca sa se adape complet , eu rabdare am el nu si il alerg toata ziua cu biberonul dar in noaptea aia mi-a scapat, am dormit si eu ca omul neantoarsa, sper sa nu se mai intample.
Azi a stat cel mai mult pe coate , capul sus , trecea de fund ca sa zic asa , a tot vorbit cu mine in tot acest timp, juma de minut, ma uimeste , este ffff putin dar un inceput.Care nu a mai facut vojta la greu le recomand, chiar nu este dureroasa , am invatat sa fac destul de bine , stau la 15 cm de dana , cred ca am terorizat-o , chiar o mai si ajut sa ii tin coloana dreapta , il stergem cu prosopul, il distrez cu vasile, alex parca se afla in ring.
Duminica piticul meu este invitat la ziua unui pusti, se cunosc bine dar mai sunt inca 10 copii , ce ma faaac ????
....tre sa ma anesteziez cu ceva....iar intrebari , povesti, bla bla bla beah beah , este naspa cand nu ii stiu pe toti , cum se face ca de la an la an apar altii "domnle'" noi.o ultima cunostinta mai avea putin si incepea sa planga cand am vb de el , ca m-a intrebat normal, ce sa le mai fac ca ma doare capul si frate atatia copii mici , tre' sa gandesc jocuri si strategii pt ca alex se joaca dar eu sunt papusarul.
L-am atasat si pe vasile la poze.

Noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

si eu ma prapadesc de ras de una singura andreea doarme langa mine si eu butonez calc,,mama denaturata ce sant
barbatii,,cand recunosc ei ca sant gelosi? al meu ar fi intrat el cu adrian dar se temea de numa plus ca copilul vroia doar mama asa ca a acceptat sa ma sacrific eu
problema mare a fost de ce am compleul nou pe mine,,,tocmai asta trebuia sa ti-l iei? de parca eu stiam ca ma dezbrac si defilez pe acolo
in viziunea lui ar fi trebuit sa am chiloti cu manecuta si camasa de corppe care sa le port asa ptr eventualitatea ca ma dezbrac pe undeva...
eu nu prea am multe hobiuri sau pasiuni dar imi plac lenjeriile de corp la nebunie asa ca orice mi-as fi luat pe mine tot eram prea sexy ptr dezbracat in viziunea lui...
nici eu nu sant manechin stai linistita,,cele 2 sarcini si-au pus amprenta pe mine definitiv ,,dar am norocul ca burta si fundul imi sant intacte,,,vergeturi doar pe picioare lateral,,,si aleea ptr ca m-am ingrasat cu fata 25 de kg,,,muncite nu gluma

Distractie placuta la chef,,ma bucur ptr voi,,,
daca vrei sa scapi de pov la toti istoricul lui alex,,,scoate la imprimanta povestea lui si imparte fluturasi ,,,
asa scapi de dat explicatii si de ascultat pareri si sfaturi,,iar ptr sfaturi lasa-le adresa de email sa ti le trimita,,,
mai ce minte odihnita avem la ora asta
ma bucur ca alex face progrese las sa vezi cum la anul vb la telefon cu el
pupici

Mergi la inceput