Paralizie Cerebrala(tetrapareza,parapareza,etc)*3*
Raspunsuri - Pagina 9
wnimra spune:
hello!
Ms de Pm Adriana, e ceva capital dar vb ta se merita, poate reusim si o facem si noi la anul.
Alex a trecut testul cifozei...are scaun improvizat de tata cu unghi de 90 grade si nu are spatar dintr-o placa sunt 3 mai mici, el se impinge ca nelumea si raman urme pe coloana exact unde este putin dinozaur, pun prosop nu las copilul sa se raneasca, dar observ ca nu mai raman urme atat de vizibile, poate scapa de ea , ieri a stat in orteza de la Adriana aproape 2 ore.
Se vad imbunatatiri la maini , nu le mai tine atat de incordate si palmutele chiar sunt relaxate, ieri a sunat pe sotul meu , tel era in pat , a reusit cu degetelele, apasa la intamplare si suna la primul apelat si vb , are 3 tel la activ .
Nu stiu cum fac alti copii de 4 ani dar Alex cand este dezbracat se apuca stiti voi de ce si sta agatat de ea ...il las in pace si ii distrag atentia , dureaza chestia asta si cat?
Ieri am fost fericita , nu a dormit la pranz si seara dupa masa a cazut planton , eu am sunat-o pe mama repede care deja era in pijamale ca sa vina si noi sa fugim in lume.Am fugit si la 2 nopatea suna tel , era mama , ca alex la 1 s a trezit si concert , uite cum alergam noi distrusi spre casa , ma astepta cu zambetul la urechi , max o ora m-a pazit sa nu fug din pat.
Salutari tuturor
http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg
andru_mami spune:
hello fetelor!
wnimra-am scris la prob de glutitie si cred ca i-am urat lui alex mai devreme la multi ani ,ca am vazut ca el e pe 27 iulie asa ca o sa mai am ocazia sa il urechez.ma bucur ca alex are o noua orteza,am vazut pozele,si andrei sta f bine in scaunelul facut pt a sta mai drept.progrese nu pot sa zic ca avem cine stie ce ca motot in afara de a da toata ziua din picioare si a se rostogoli de pe spate pe burta si ase juca cu jucarioare nu facem mai mult,in schimb sunt f bucuroasa ca pare a fi mult mai receptiv,adica daca il strig andrei el imi raspunde :da: si se uita la mine si rade,il intreb daca o iubeste pe mami el zice da,in rest suntem bine sa zic,a am uitat sa va spun ca am foast cu el la dr. si are si polipi,da tare naspa.hai ca acum vb mai des ,adica si in fiecare zi ca sunt acasa pana pe 20 iulie cand avem programare la terapie.pupici la toata lumea.
wnimra spune:
andru-m nu este problema la urari , poti sa ii urezi zi de zi , eu ii mai si cant .Dar ziua ta cand este? si a lui Andrei? nimeni nu a mai scris .Naspa cu polipii dar op este destul de usoara , poate o sa il scapi de ei cand se face mai mare.
Inca o patanie din viata unui copil cu handicap < " cica">
Nu mai stiu daca am povestit , daca da sorrry.
Ca in seara asta ne-a copt-o.
Acum ceva timp vine omul meu de la munca cu nervii pachete , eu bucataream si el cu fimiu in brate imi tot povestea ceva de la munca.Scapa din gura cuvantul cu P.... M-am educat sa nu vb colorat fatza de Alex dar de obicei restul se mai scapa zic ei ca nu intelege.Concentrata la ce imi zicea aud o voce subtirica ...puua puua , eu am ramas blocata , sotul meu la fel, intreb copilul ce a zis , el zice finutz pua ,in vocabularul lui consoana "p" este importanta(ex: ptiu, pu pu , pi ti , apoi gi gu ga mam mda,a ka etc), ii zic sa imi arate ce a zis , si duce mana la problema, sa lesin , il intreb iar , il iau prin invaluire : unde are baiatul putza? arata...unde are baiatul cu-cu? arata?!?...apoi unde are baiatul pua ? arata ...un singur blestemat cuvant mai clar si ala neortodox....dar macar asociaza cuvintele.Cand a invatat ???
Chestia asta a plecat de la sotul meu inteligent care s a pus pe explicat odata cand alex a auzit cuvantul la o petrecere la nasii nostrii , nu ca alex dorea explicatiiiiii dar mihai naaa ce aude si macar sa stie in eventualitatea ca o sa vb mai tarziu,(dar sunt o gasca de nebuni si vb in culorile curcubeului si fimiu gura casca nimeni nu se sfia de el) si a retinut spre mirarea mea.
In seara asta eu cu baietii mei la un cafe bar pe terasa stateam linistita , se aude pua pua ..., noi nimic iar zice , eu alex este rusine etc etc ce face orice mama , ilarul situatiei pt cine a sesizat , alex pr mari evidente dar suficient de inteligent sa vb urat si eu suficient de nebuna sa ii fac morala.
Venim acasa si ii zic lui M sa bage tel la incarcat , alex fix la mine , se adapa , si da capul pe spate si se uita la priza , observ si il intreb unde baga tata tel , el se intoarce intr-o parte si arata cu degetelul priza....stie care este mana dreapta/stanga, piciorul idem, ii zic sa se uite in fatza ,spate, stanga, dreapta, a inceput sa se orienteze in spatiu...asa ca ce mai conteaza un pua ...pe care il repeta pt ca stie ca ma enerveaza.
The End.
pt cine a a vut rabdare sa citeasca
pupici , ma duc la somn langa micul terorist, sunt mandra ca m-a facut de ras in lume
andru_mami spune:
neata!
fetelor maine va invit la un pahar de bere sau suc dupa preferintesi o felie de tort ca doar maine fac si eu doar 27 de anisorisi sa va fac cinste.pe urma urmeaza a lui andrei pe 23 august si uite asa o tinem numai in petreceri si uit de necazuri.
paula2003 spune:
La multi ani!
Esti RAC ca si mine
Noi am venit de la mare si a fost superb. Am avut si peripetii, dar va povestesc zilele astea, ce si cum. Intre timp poate va uitati pe poze .
Imi cer scuze, dar s-a restartata de 2 ori PC si am bagat inca un rand de poze, le streg eu...
mdanicoleta spune:
buna fetelor
la multi ani vera
si noi vrem sa mergem la mare, acasa ...dar nu stiu cum o sa ma descurc cu ioana la plaja in cazul in care mergem fara tati la constanta si in plus mie nu+mi place marea
wnimra, bravo lui alex.si ce daca zice pua...bine ca zice si stie si ce zice.
am auzit de la tv de copilul care trebua sa faca rmn si am ramas socati. cu siguranta nu ii voi mai face ioanei niciodata. si asa am avut scandal mare cu al meu cand i+am facut ca ii era frica ca nu o sa se mai treazeasca dupa anestezie si cand a vazut stirea...
va pupam si asteptam vesti bune
andru_mami spune:
multumesc fetelor!
paula-imi plac pozele,ai niste copii minunati,sa iti traiasca si sa te bucuri de ei,sunt cea mai mare comoara a ta.cine ma invata si pe mine cum sa pun pozele cu andrei ca sa le vedeti si voi?
wnimra spune:
Stirea cu baietelul m-a ingrozit , ma uitam la el si parca il vedeam pe fimiu.Noi am facut RMN la Clinica Medix in cadrul spit Victor Babes, parca i-au dat un somnifer , nu cred ca a facut alt gen de anesteize , poate intra cineva pe aici si ne lumineaza.Sau comportat super , s a trezit la 15 20 de min dupa rmn era perfect ok, tot acolo vreau sa fac rmn in toamna , este necesar sa vedem ce s a mai intamplat in capul lui.
Totusi tin sa precizez , daca faceti la copii RMN si in acelas timp ei iau medicamente stiti care nu le mai scriu aici, sa le intrerupeti macar cu o sapt doua , sa iasa toate substantele din ei , nu se stie care subst poate intra in reactie cu anestezia sau subst de contrast, macar noi parintii sa stim asta ca nici un mega medic nu m-a avertizat , am intrerupt de capul meu , facea cerebrolysin la vremea aceea, plus ca de atunci nici ca i-am mai dat ceva , la ce are el doar kinetoterapie ii trebuie nu medicamente.
Buna Paula te asteptam la povestit peripetii de la mare.
Andru-m maine bem suc cu tine si in cinstea ta
Mdanicoleta si eu ma bucur ca zice mai ales ca acum am de ce sa il moralesc toata ziua a nu este frumos
pupici
mdanicoleta spune:
buna seara
wnimra si noi am facut tot la medix anul trecut in august. a intaryiat anestezista vreo ora si cand a venit m+a intrebat cate kg are si a pregatit anestezia pe care i+a facut+o in vena. la cateva minute a vayut ca ea inca scancea si a mai bagat putina anestezie. eu eram ingrozita sa nu se intample ceva. trebuia sa se treyeasca dupa juma de ora dar a durat vreo45+50 min pana s-a trezit. am vazut pe fata lor ca erau putin speriate si ieseau mai des sa o verifice daca s-a trezit. de atunci am zis ca nu mai fac asa ceva
va pupam
andru_mami spune:
neata!
si eu cand i-am facut RMN lui andrei,l-am facut la MEDINST la obregia dar sa stiti ca andrei nu s-a trezit asa repede,adica cat l-am imbracat eu acolo vreo 15 min plus drumul pana acasa vreo 50 min si tot a mai dormit vreo 30 min acasa,dar nu a avut nimic asa sa ii fie rau pe urma,ca totusi a dormit cam mult nu?