cu ce program e bine sa incepem gradinita ?

cu ce program e bine sa incepem gradinita ? | Autor: papanash

Link direct la acest mesaj

Mamici, ne-am hotarat in privinta gradinitei, insa am o dilema: cu ce program sa inceapa, programul mediu ( fiindca cel scurt nu include pranzul, iar dupa mine e important sa manance acolo de la bun inceput) sau programul lung.
La inceput credeam ca e mai bine sa se obisnuiasca treptat, intai la mediu, apoi dupa 2 luni sa treaca la cel lung, unde o sa si ramana.Dar parerile sunt impartite, directorul ( dar nu numai el)spune ca e mai bine pentru copil sa nu i se schimbe pe parcurs programul, altfel o sa fie bulversat.Diferenta de bani nu e mare, nu asta conteaza, ci cum i-ar fi mai bine copilului.
Care este experienta voastra, cum ati procedat ?

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Si eu sunt inca in situatia de a alege.
O s-o dau totusi la program lung ca sa n-o bulversez apoi cu lungitul programului, sa creada cumva ca nu mai vin s-o iau...nu cred ca sunt bune schimbarile astea, copilul doreste stabilitate. Deci ori program scurt ori lung.
Evident, daca vad ca apar probleme si ca nu se adapteaza deloc, atunci o mut la scurt.
Teoria e usoara, practica ne omoara.
Acomodare usoara pentru toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Noi am inceput din prima cu program lung. In opinia mea, programul scurt nu se potriveste la copilasii din primul an de gradi; cei mici sunt destul de obositi in preajma pranzului, cred ca le este mai bine sa pape si sa mearga la nani decat sa se plimbe pe drumuri (mai ales daca gradi nu este aproape de casa, asa cum este cazul nostru).

In schimb, noi (eu si tati) am facut altceva: ne-am luat liber in prima saptamana cand l-am dus la gradi. In felul acesta, daca cumva apareau probleme de acomodare in primele zile eram disponibili la orice ora sa mergem sa il luam. La noi chiar nu a fost cazul, Dudu s-a adaptat din prima la programul de masa si de somn, mai ales ca acesta coincidea cu cel pe care il avea acasa.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

pai si eu inca mai stau acasa, asa ca l-as putea lua oricand e nevoie.Pana reiau jobul vreau sa-l stiu acomodat. Acum nu cred ca o sa fie cazul de neadaptare, fiindca ieri cand am fost in vizita abia l-am luat de-acolo, am nimerit la ora pranzului, a cerut si el 'papa bun', a si mancat niste supa , apoi a stat la joaca afara... la prima vedere totu-i frumos, sa vedem pe parcurs.

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agadu spune:

Eu am dat-o pe fata mea la program lung de la bun inceput. Directoarea de la Happy Place mi-a spus ca din exper ei e mai usor asa pentru copil. Venisem ferm hotarata sa o dau la program mediu. Dar mi s-a parut ca are dreptate: copilul invata repede si se obisnuiteste cu o schimbare nu cu 2. Acum imi pare bine ca am facut asa, pentru ca a avut dreptate. Dar la inceput trebuie sa te tii tare, pentru ca oricum plange dimineata cand o lasi. succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si noi am vrut sa o obisnuim treptata cu gradinita dar educatoarele de la toate gradinitele vizitate ne-au sfatuit ca ar fi mai bine sa o lasam de la inceput la program lung. Se pare ca daca este lasat copilul mai intai la program scurt, se o9bisnuieste asa si atunci cand vei hotara sa treaca la programul lung va trebui sa iei de la capat cu acomodarea. Fetita mea are 1 an si 11 luni, merge cam de 2 luni la gradi si am lasat-o direct la program lung. A fost putin mai greu la inceput dar acum ne spune dimineata ca mami si tati merg la "vici" iar ea merge la gradi si seara o ia tati acasa sa ne jucam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

cred ca e bine dupa cum reactioneaza si copilul si dupa cat e de adaptabil. La o varsta mai mica e mult mai adaptabil decat, sa zicem, la 5 ani. La 2 ani sigur se va obisnui relativ usor cu programul lung.
Sunt insa multi copii care, nu stiu exact din ce motiv, la programul lung se imbolnavesc mult mai mult decat o fac cand raman doar pe program scurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

La noi avea copilul 2,6 ani in septembrie. Au zis ca il primesc pana la pranz, pana face 3 ani, ca e mic. In prima zi a fost mare forfota, au plecat multi copii la 13, dar a doua zi dupa masa, cand ceilalti se culcau, se asezase si al meu langa un patut, ii era somn, si vroia si el sa doarma in patuturile alea frumoase. Urmatoarea zi i-am dus si pijamaua.
Daca ramane acolo la masa, e bine sa ramana si la somn, altfel isi pierde somnul pana acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu l-am dat la inceput la program scurt (il luam dupa masa de pranz). Total gresit! Can ajungeam acasa (faceam 5 min, nu mai mult), nu mai avea chef de somn, era agitat si daca nu reuseam sa-l mai culc, pana seara era jale.
Dupa vreo 3 saptamani l-am lasat la program lung. S-a obisnuit imediat si i-a placut. Dupa amiaza il luam fresh.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Am facut inscrierea la programul lung, de luni il duc , ramane de vazut cum o sa se adapteze.
Multumesc mult pentru parerile voastre, va urez un weekend placut si nu uitati sa-i serbati pe pitici

Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Multa bafta, Papanash!

Eu eram de alta parere Noi am inceput cu program scurt fara pranz (o luna) apoi programul cu pranz (inca o luna) si apoi dormit, adica program lung. Eu am agreat ideea de treptat si ne-a mers metoda asta. Acuma depidne de varsta copilului, Matei avea 2 ani pe atunci.....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput