Romania (Best off)
Raspunsuri - Pagina 4
devoska spune:
Citat: |
citat din mesajul lui abramburika Poale-n brau moldovenesti ca si mancare traditionala. Si revin sa iti spun de cimitirul vesel de la Sapanta de mentionat in specificul national. Poate tocmai ca e colorat si vesel sa retina atentia copiilor, desi e vorba de un cimitir, de moarte. _ Concurs: o ratusca pe nume Silvia - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2 _ Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno??? |
Multumesc pentru reteta! E o idee buna.
Teledon pt Mihaitza
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
b.nica spune:
Citeste articolul acesta caci are talcul lui:
http://www.formula-as.ro/2009/869/societate-37/descantatorii-de-case-11127
devoska spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Citeste articolul acesta caci are talcul lui: http://www.formula-as.ro/2009/869/societate-37/descantatorii-de-case-11127 |
Am citit putin, pe fuga ca nu ma mai asculta ochii. Maine citesc mai atent, dar frumos! Sunt o groaza de lucruri care nu le stim despre tara noastra.
Teledon pt Mihaitza
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
columbiana spune:
Eu am vorbit despre cimitirul de la Sapinta la un curs/prezentare, si ori n-au inteles ceilalti umorul nostru autoironic, ori n-am stiut eu sa transmit mesajul, ca n-a "prins" la colegi; Delta insa si castelele din Transilvania, prezentate in alte lucrari au mers la tinta; am descarcat si despre youtube niste filmulete despre;
devoska spune:
Neata fetelor!
Ana , noi am fost de curand la Sapanta. De data asta erau la vanzare si niste cruci micute si am cumparat si noi. Asa ca poate macar culorile sa le starneasca interesul.
M-am uitat si eu pe youtube aseara si da, sunt niste filmulte superbe.
Teledon pt Mihaitza
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
Delphinas spune:
dev
poate in prezentare sa puna accent pe zona de unde ati venit voi.
eu una nu as face o prezentare sofisticata, elaborata, complicata caci micii pici nu ar intelege mare lucru. nu as baga politica, economie deloc. asezare din astea...geografie si bla-blauri doar foarte putin. eu una as vorbi despre cultura, caci un popor, indiferent care ar fi el, chinez, vietnamez, rus, se caracterizeaza cel mai bine prin cultura. si as vorbi aici de portul popu-lar, care sa fim sinceri e cel mai frumos port popu-lar din lume. simplu, elegant, cu o incarcatura istorica mare. si ca tot ai spus ca are acel costum din Maramu`, ar da super bine ca atunci cand prezinta sa fie imbracata cu el. as vorbi despre traditiile stramosesti si despre obiceiurile noastre frumoase: ouale incondeiate, cusaturile, ceramica...de o deosebita splendoare, datinile de Craciun, Anul Nou, Paste, sarbatoarea de Sanzaiene, de sarbatoarea noastra traditionala Dragobetele, nu despre Vakentine`s Day. as vorbi despre doinele noastre minunate care oricat s-ar incerca sa fie traduse in toate limbili imposibile, mai frumoase si mai curate ca in limba noastra romaneasca nu suna mai bine. exemplu cuvantul dor care oricat l-ai traduce si l-ai rastraduce, ca in romaneste nu are nici o alta semnificatie si profunzime mai mare.
as vorbi de muntii nostri minunati. si aici as pune peisaje ca slava cerului avem cu ce ne lauda. as vorbi de delta dunarii.
legat de arta culinara....o cate idei: poale in brau, parjoale moldovenesti, gulas, bors(ca asa se zice la noi in moldova)cu fasole, ciolan afumat la cazan si lista poate continua.
hai ca sunt sigura ca va iesi ceva frumos...bafta
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Poze, Just Me
Infertilitatea este o boala
Bazar pt Mihaita
Teledon pt Mihaita
0 900 900 320 - pt 10 euro
0 900 900 325 - pt 5 euro
ambitioasa
filofteia spune:
Uita-te si pe fisierele de mai jos...le poti descarca fara sa fi inregistrat:
http://www.didactic.ro/lectii-invatamant-primar-19-simbolurile-rom-ei-p19534-t0
http://www.didactic.ro/lectii-invatamant-primar-19-simboluri-ale-romaniei-p86811-t0
devoska spune:
Multumesc, delphi . Gulasul nu prea merge, or sa-l revendice cei din Ungaria . Restul le fac si ucrainienii. Mai putin poale in brau . Au si ei ceva asemanator, dar incomparabil la gust. In Romania se fac prajituri de 1001 ori mai bune. Deci cred ca la poale in brau ma opresc. Iti dai seama cum ar fi sa ma duc cu o oala de fasole cu ciolan afumat? As inebunii scoala sau m-ar da aia afara cu ciolan cu tot
Am tot stat si m-am gandit. Noi nu avem o mancare care sa spunem ca Da, asta e numai a noastra si sa nu ne "batem" cu nimeni pe ea. Gulas, fasole, sarmale, parjoale, mici, fragarui... In schimb icre bune ca la noi nu am mancat pe nicaieri. Ma refer la modul de preparare.
Filofteia, . Intru acum sa ma uit.
Teledon pt Mihaitza
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
devoska spune:
Am promis ca revin cu impresii si povesti dupa prezentare, asa ca iata-ma.
Prezentarea s-a scurtat mult, deaorece a fost perioada de testari aici si s-au mai inscris si alti parinti din alte tari. Asa ca ne-am rezumat la o prezentare a costumului po****r din Maramures pe care il aveam, o prezentare in imagini a tarii si o mica parte practica.
Costumul po****r a fost "cool" cum ziceau piticii. Baietii cu ochii pe opinci, fetele pe camasa. Toata lumea a scotocit traista sa vada ce minunatii se ascund in ea.
Prezentarea a lasat lumea cu gura cascata la propriu. Va spun pe scurt ce am observat ca a impresionat. Statuia lui Decebal sculptata in stanca, Delta Dunarii, vulcanii noroiosi, Cimitirul vesel si castelele. A... si Casa Poporului. Dar asta poate fiindca am spus ca e cea mai si a doua ca...
Am primit intrebari de la cat de "veche" e Romania pana la "toti romanii se ingroapa in cimitire vesele?" Daca vulcanii noroiosi au noroi bun de spa si daca Sara poarta in Romania zi de zi costumul cu care era imbracata... Profesoarele au avut o multime de intrebari... timpul a fost scurt.
La partea practica... Am decupat de acasa niste cruci de 15 cm gen crucile din Cimitirul Vesel, am lipit pe partea de jos o poza si o traducerea de pe o cruce iar partea de sus a trebuit sa o coloreze fiecare copil cum vroia... Cand le-am citit versurile de pe cruce... rasul de pe lume. Un baiat mai serios a intrebat de ce "mortul" nu-si scrie poezia inainte sa moara ca sa nu mai rada nimeni de el "dupa"... Pana la urma au inteles ca e un singur cimitir de genul asta in Romania si care e faza cu versurile.
Intrebari despre Dracula... nu au fost deloc entuziasmati sa afle ca Dracula e doar o leganda si de unde vine aceasta. Le-am arata unde locuim noi si ca bunicii Sarei locuiesc aproape de castelul Bran... liniste si unul din baieti intreaba daca Sara e cumva stra-stranepoata lui Dracula . M-a bufnit rasul si l-am intrebat si eu ce crede el. Invatatoarele radeau cu pofta si mi-au zis ca de acum nimeni nu o va mai supara pe fii-mea.
Din pacate nu a fost timp sa povestesc putin si despre obiceiuri si traditii. Aveam de pe youtube niste filmulete cu sorcova, capra, ursul. Despre oua incondeiate au facut cand au studiat Ucraina.
Cam asta a fost la prezentare. Cred ca a fost tara cu cel mai mare succes . Mi-a fost inca o data clar ca tara noastra nu e promovata asa cum trebuie si ca multi habar n-au de Romania. Am discutat cu parintii unui coleg de clasa, care au locuit cativa ani in Ro. Au vorbit asa frumos de Romania, de locuri, de oameni... M-am simtit rusinata ca vorbeau de locuri pe care eu nici nu le vizitasem. Si m-am gandit in sinea mea cum alergam sa facem concedii la Viena, Roma sau Thailanda si habar nu avem de Romania.
Conluzia este ca avem o tara superba!
Azi e ultima zi de scoala si la noi. Ma duc sa-mi iau nepoata lui Dracula de la scoala . Eu va multumesc pentru suport si va doresc concedii frumoase!