Romania (Best off)

Romania (Best off) | Autor: devoska

Link direct la acest mesaj

Buna!

Fetita mea are de facut pentru la scoala o prezentare a tarii din care vine. As vrea ca aceasta prezentare sa aiba "suflet". Nu vreau sa apara ca o insiruire de etimologie, pozitie geografica, istorie, economie, cultura etc. Plicticoasa si neatragatoare. Vreau ca acei copii de 7 ani care vor vedea prezentarea sa ramana impresionati de cat de frumoasa este tara noastra.
As vrea ca fiecare sa-mi spuna ce i-a mers la suflet din tara asta. Ajutati-ma sa fac o prezentare a Romaniei de care suntem mandrii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Si profesorul ne-a pus la scoala sa vorbim liber despre un subiect care vrem noi si un coleg a vorbit despre Romania. Despre obiceiurile noastre, traditie, daca ai si niste poze poate sa le si arate colegilor. Eu le-am aratat colegelor mele niste poze care le aveam facute la munte, s-au minunat cat de frumos este la noi. Sa vorbeasca despre locurile interesante ale tarii noastre, manastirile din Moldova, castelul Bran, castelul Peles. eu daca mai am ocazia sa vorbesc intr-un astfel de caz despre tara mea as vorbi despre mitul Dracula, pentru ca atunci cand colegul meu povestea despre Romania profesorul a adus si in discutie Dracula, nu vreau ca tara mea sa fie cunoscuta doar ptr lucrul asta, ca de fapt Vlad tepes nu era un vampir.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliclara spune:

Pe mine...salbaticia naturii.
Asa am ramas cu sechele(bune), dupa ce am fost in sapta-luna de miere in Albac, jud Alba Iulia.
Copil crescut mai mult in beton, am reusit sa ascult vantul printre copaci si "iarba cum creste".
Sunt convinsa ca e plina tara de asa ceva, de aceea, anul asta imi promit sa mai descopar ceva.
Sau, cum invatam eu in minunata facultate, pentru ca este o tara Carpato-Danubiano-Pontica. Da asa e fara suflet

Fiecare sut....e un pas inainte!!!

Teledon pt Mihaita
0 900 900 320 - pt 10 euro
0 900 900 325 - pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pe langa fotografii ale manastirilor Moldovei, as adauga despre Delta Dunarii, MareaNeagra, Transfagarasanul, Peles, neaparat lacul cu nuferi de la mine din BH si Pestera Ursilor, de exemplu

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Multumesc de raspunsuri! Si mai astept.
Da, si eu ma gandesc la o prezentare in Power Point cu 2-3 cuvinte de introducere-pozitie geografica/harta, limba.... si apoi tot ce tine de... suflet.
Sunt locuri si obiceiuri pe care nu le cunosc si care cu siguranta sunt superbe.
Albac are si in sufletul meu un loc special
Dracula si castelele... vor capta cu siguranta atentia.

mamagiuliei, cu rusine recunosc ca nu stiu despre ce lac vorbesti. Un link sau o denumire concreta dupa care sa-l caut.

O melodie din Maramures mai pentru copii, daca stiti. De Paste tocmai am achizitionat un costum maramuresean complet, inclusiv opinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

dev,sunt convinsa ca va fi o lucrare frimoasa...mie imi place tare mult valea oltului...zona valcea...manastire cozia...
micuta sara!

TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM
**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Despre noi,aici!
A&M

BAZARUL LUI MIHAITA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

desi pentru niste copii de 7 ani ar putea fi prea mult sau neinteresant, cred ca ar fi bine sa incluzi in prezentare si numele unor personalitati care ne-au facut celebri (in sensul bun al cuvantului):

Grigorescu, Brancusi, Enescu, Eliade, Ionesco
Comaneci, Nastase, Hagi
Papanicolau, Vuia, Coanda, samd, mai completati voi ca am un lapsus acum

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Devoska, dincolo de frumusetile patriei, naturale + monumente de arhitectura, personalitati care au inventat stiloul etc, iti mai sugerez citeva chestii micute care cred ca vor avea succes la pustii de 7 ani:

- 3 vorbe despre batalia dintre daci si romani, o sa le placa piticilor maniera de banda desenata :) in care e ea relatata pe Columna. Poti sa le zici un pic de daci, erau interesanti, trageau cu sagetile in nori si aveau un steag super, capul de lup care facea ca toate visele (negre :) cind batea vintul. De felul in care comunicau cu Zalmoxe, prin emisari vii :(, adica de sacrificii umane, nu e nevoie sa amintesti. Nici de arderea viilor, ca ultima modalitate de a trezi natia din betie :))). Da' poti sa le precizezi, in treacat, ca bogatia si opulenta Romei are la baza, de la un punct incolo, aurul Daciei.
E un moment bun sa le zici clar si raspicat :))) ca numele de Romania de-acolo vine, de la Roma/romani.

- alte 3 vorbe despre dinozaurii pitici din tara Hategului! Stii tu, cind pe-aicea era numai marea Tetis, si, pe insulele care mai ramasesera la suprafata, dinozaurii au evoluat intr-o varianta breloc, de buzunar, ca adaptare la mediu. E vorba de animalele de uscat, ca zburatoarele au facut pe dos: Hatzegopteryx Thambema a fost, pare-se, cel mai mare pterozaur din cretacic..... Da, si locuia in Retezat.

- alte 3 vorbe despre Cultura Cucuteni, desiiiiiiii..... in Ucraina zici ca locuiesti? Hm, atunci s-ar putea ca ei sa o considere doar a lor, nu si a noastra.... Dap. la asta renuntam :).

Eu cred ca-s niste chestii simpatice, care vor stirni interesul colegilor fetitei tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Nu as uita Babele si Sfinxul si statuia lui Decebal sculptata in munte de pe malul Dunarii, cazanele Dunarii...
http://www.drobetaturnuseverin.net/statuia-lui-decebal-pe-dun%C4%83re-la-cazane

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Eu m-as gandi cum sa fac prezentarea atractiva pentru niste copii de 7 ani. Si cred ca Dracula si castelele sunt interesante, dar manastirile, muntii si Delta... nu sunt prea sigura.
Mai degraba le-as vorbi despre animalele care traiesc in Romania (in munti, in Delta etc ), despre obiceiuri ale copiilor la anumite sarbatori, despre oarece asemanari intre tarile noastre, ceva cu care ei sa poata sa se identifice. Si in felul asta cred ca vor ramane cu mai multe amintiri despre Romania.

Editez ca am vazut si mesajul lui iileana si cred ca dinozaurii (chiar si pitici) si luptele dintre daci si romani sunt niste idei foarte bune.

Ooo, acum am vazut-o si pe Nadia cu primul 10 din gimnastica, sigur, va da bine la fetite

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

gasesti pe internet imagini si date despre:

Retezat - lacuri glaciale, naturalete:) superb loc
Portile de Fier - Dunarea si Delta
Manastiri
Lacul rosu - cioturile copacilor sunt spectaculoase
Pestera Ursilor
Salina Praid
Biserici de lemn vechi de sute de ani - prin toata tara
Portul national
Babele/Sfinxul din Bucegi
Traditii si obiceiuri - alege tu o sarbatoare si descriele
Lacul Ursu de la Sovata - modul in care s-a creat, etc.
Rezervatia de narcise din Reghin cred

sunt multe locuri frumoase si dragi mie!

Mult succes si ne trimiti si noua povestea ?

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput