Varicela si plaja !!??

Varicela si plaja !!?? | Autor: Flori1978

Link direct la acest mesaj

Baiatul meu (4 ani ii va implini in luna iulie) a avut varicela cu debut in luna aprilie; in luna iulie vrem sa plecam la mare, dar medicul meu de familie a spus ca nu ar trebui expus copilul la soare puternic timp de 6 luni.

Voi ce stiti despre asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Eu stiam ca nu se expune copilul la soare atat timp cat are bubitele alea. Dar in locul tau as intreba pediatrul, e mai in masura sa spuna asta. Ti-a dat si o explicatie doctorul de familie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

nu stiu cum e cu varicela, dar eu am avut zona zoster (care este provocata de acelasi virus, ramas in stare latenta in organism).

primele simptome au debutat la inceputul lunii iunie (acum 4 ani), am facut tratament cu aciclovir (pastile) + supliment alimentar cu biloba(parca), in max 2 saptamani nu mai aveam decat niste urme maronii pe traseul unde aparusera bubitele, iar medicul dermatolog mi-a spus clar ca dupa ce se vindeca eruptia pot sta linistita la plaja, ca se va uniformiza culoarea pielii - si chiar asa a fost, am fost la mare spre sfarsitul lunii iulie (in acelasi an, desigur ) si a fost ok, nu s-a intamplat nimic rau sau deosebit.

oricum, pentru varsta lui, baietelul nu are voie sa stea la soare decat in intervalul recomandat si bine-cunoscut : dimineata pana la ora 10:30 - 11:00, dupa-amiaza incepand de la 16:30-17:00.

recomandarile sunt valabile si pentru adulti, in plus nu uitati de crema/lotiunea de plaja cu factor maxim de protectie si rezistenta la apa + palariuta de soare + ochelari de soare (dar nu din aia de 2 lei, ci unii care sa-i protejeze cu adevarat ochii)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flori1978 spune:

Multumesc pentru raspunsuri!
Medicul de familie a spus ca nu ar trebui expus copilul cand soarele este deja puternic (dupa ora 9 - 9.30) sau daca stam la plaja sa stea sub umbrela!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu zic sa plecati la mare si sa fiti ceva mai stricti cu orele de expunere la soare.
Pana la urma cred ca fac varicela si copiii din Constanta si se descurca cumva ....
Noi stam mai bine, pentru ca fi-mea a facut varicela la inceputul lui martie si plecam la mare in august, si nu ne facem probleme cu chestia asta.

Sorana si Monica (6 ani)

Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Noi am avut toata familia varicela in aprilie, de la cel mai mic (1 an) la cel mai mare (30) si am ramas cu niste urme albicioase. ni s-a recomandat la toti soare. Sotul si copiii s-u bronzat deja cat au stat prin gradina, si deja nu se mai vad urmele, eu care nu am prea stat in calea soarelui, inca sunt plina de semne.
Chiar n-am idee de ce sa nu-l lasi la soare.
Si eu zic sa mergeti linistiti la mare, si noi vom merge.

Santatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flori1978 spune:

multumesc!
Ati citit undeva totusi care sunt consecintele expunerii la soare a persoanelor care au avut de curand varicela?
As vrea sa aflu acest lucru, dar nu gasesc nicaieri informatii despre acest subiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

aici gasesti informatii despre varicela, insa articolul nu mentioneaza nimic despre expunerea la soare dupa varicela:

http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=1104

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

Si noi am avut varicela in martie-copilu si sotul in aprilie. In mai deja am fost la mare si in iulie ne ducem iarasi. Ce are a face una cu alta?
Marea e foarte buna pentru copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

al meu a avut varicela, o forma ff usoara fara febra si max 10 bubite, care a debutat fix pe 30 aprilie. ieri vb cu pediatra lui si ii spuneam pe la sf lunii iunie plecam la mare. cuvintele ei: "perfect, va fi trecuta o luna, perioada in care e interzisa expunerea la soare pt ca pot aparea complicatii la nivelul meningelui". si asta in conditiile in care forma avuta de fiul meu a fost fff usoara.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput