Pilozitatea in legatura cu sterilitatea...
Sa existe oare o anumita tipologie a femeii sterile? Sa fie ea o femeie cu par in locurile unde o femeie nu ar trebui sa-l aiba, cu sanii foarte mari sau foarte mici(specific femeilor cu ovare polichistice)?
Cu siguranta putem vorbii numai de sterilitatea primara, si cea datorata tulburarilor hormonale.
Eu pe linga stresul produs de sterilitate mai sufar si din cauza parului nedorit. Sa existe oare o legaura intre aparitia acestuia acolo unde nu trebuie(barba, mustata, sani,piept)si infertilitate?
E doar o conexiune proasta facuta de mine sau parul nedorit poate fi intilnit si la femeile fertile.
Voi aveti aceasta problema
Raspunsuri
Tia spune:
Prietena mea este mai paroasa decat mine, asta in conditiile in care eu m-am saturat de mers la cosmeticiana, si are un baiat de 14 ani.
Si totusi unul din dr. la care am mers a facut o legatura intre pilozitatea accentuata si profilul hormonal. Nu a facut nici o precizare cum ca din aceasta cauza nu as ramane insarcinata, insa a spus ca pilozitatea poate fi un indiciu despre dereglarile hormonale..
ana maria spune:
He he he
Va dau si eu un contraexemplu_ al meu personal. Nu am ramas nicioadata gravida dar in schimb sunt tare saraca la capitolul par. NU pe cap unde stau bine ci in rest. Sunt fericita din punctul asta de vedere. Nici nu vorbesc de picioare sau maini unde am si putin si blond ci chiar si la sprincene unde nici nu as face vreo tentiva de a ma pensa ci mai degraba de a mi le mai desena putin. He he he!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
lala_1 spune:
Si eu m-am saturat de cosmeticiana, TIA, uneori imi trece prin cap sa recurg la epilare definitiva pentru ca la mine cu ceara la 2-3 saptamini este deja crescut(pe picioare) iar la barba aproape zilnic pensez cite un fir...
Pupici si toate cele bune!
Simona_ spune:
Eu sunt genul nici prea prea nici foarte foarte ca sa fiu mai explicita: pe maini, putin si blond, picioare la fel dar e nevoie de epilat cam la 1 luna si e tot blondut, pe fata( mustata, barba,) deloc, sparancene normal in schimb am firisoare de par pe sani nu foarte multe , subtiri si blonde desi eu sunt bruneta natural ( vopsita roscat). Pe cap un par superb si nu o spun numai eu ci si coafezele cu care de fiecare data duc munca de convingere sa mai taie din par si sa il intinda putin. E des, un fir sanatos si ondulat. Multe m-ar invidia dia punctul asta de vedere.
Asa ca eu nu stiu ce sa zic, la mine pare sa fie o usoara dereglare dar suficienta cat sa-mi dea batai de cap.
Simona_
Lauraa spune:
Da, eu am citit acum vreo doua luni ca exista o legatura intre pilozitatea accentuata si infertilitate. In afara de pilozitate erau acolo si alte semne,cum ar fi acneea si transpiratia excesiva. Ziceau (pare-mi-se) ca e vorba de ovare polichistice.
Laura
gabid spune:
Se fac niste analize hormonale in acest sens.Eu nu am probleme hormonale.Am o gramada de par cam peste tot.Mereu dr ma trimiteau la analize.La mine este mostenit de la tatal meu.
Intr-adevar am un dereglaj hormonal mic dar nu are legatura cu parul.
Fetita mea s-a nascut cu par ca si mine.Acum are aproape 2 ani si e maimutica mea paroasa.Este identica cu mine la pilozitate.Are par pe manute,pe picioare si par f.fin pe tot corpul.O sa se depileze\si ea si asta e!
Eu zic ca pilozitatea este o mostenire genetica.Mama mea nu are par deloc pe maini sau pe picioare.
Eu ii seman tatalui meu.
Gabi si Simonica.
monbb1 spune:
Gabi, ce analize hormonale ai facut tu?
Si eu am probleme cu pilozitatea (traiasca epilatul!) dar n-am facut nici un test.
Merci.
lala_1 spune:
Eu mi-am facut de mai multe ori dozarile hormonale: estradiol, progesteron, prolactina, testosteron, acesta din urma (hormon androgen- teoretic raspunzator de pilozitatea specific masculina) avand valori normale, asa ca ce sa mai cred...!
Pupici si noi sa fim sanatoase atata vreme cat exista saloane de frumusete, ne vom descurca noi...
crinuta spune:
Nu este o regula. Am intalnit femei foarte paroase, mai ales pe fata, pe spate, care aveau bine merci copii, si nu unul, si 2,3. De asemenea exista femei infertile cu foarte putin par pe corp.
De asocierea sanilor mici cu ovare polichistice eu nu am auzit de cand ma stiu.
Nu stiu ce sa spun, e complicata problema asta, si depinde de la caz la caz.
Crinuta
anemona spune:
Exista o anumita distributie a pilozitatii determinata genetic, deci e clar ca mostenim de la parintii nosti aspectul asta. Totusi pilozitatea este determinata si hormonal, iar aici hormonul care intervine este testosteronul. Excesul de hormoni masculini este cel responsabil de o pilozitate accentuata la femei si cu anumite particularitati: dispusa in ariile caracteristice barbatilor (fata, abdomen, fese) si pe membre, dar in mod evident mai mult decat e normal la o femeie si cu un fir mai gros si mai viguros.
Deci pilozitatea in exces ar putea fi un semnal de alarma pentru un dezechilibru hormonal (exces de androgeni).