Pilozitatea in legatura cu sterilitatea...
Raspunsuri - Pagina 2
aurelursu@k.ro spune:
Eu sunt un exemplu "bun": par mult in zona inghinala, cateva fire pe sani si in cap mai putin. Si eu mi-am facut hormonul ala masculin DHEAS (parca asa se numeste) si mi-a iesit valori normale. Ce sa mai zic?? Da' vreun remediu exista? Si fiind a aparut o Ursulica, eu sunt Gabi. Pupici
PS Ovarele polichistice nu au nici o legatura cu sanii mici. Eu am niste sani...
crinuta spune:
Exact asta spuneam si eu. Unele femei ca re sufera de si sindromul ovarelor poolichistice sufera de obezitate, diabet, pilozitate excesiva, dar deseori doctorii se grabesc sa traga concluzii si dau verdicte prea usor, luandu-se nu dupa analize hormonala, ci dupa aspect, sau ecografii, care de multe ori pot fi interpretate gresit.
Crinuta
lala_1 spune:
Fetelor imi cer scuze dar m-am exprimat gresit referitor la legatura dintre marimea sanilor si ovarele polichistice.
Ceea ce aveam in cap era o concluzie trasa de doctora mea, care tocmai asta dorea sa spuna "ca nu poti sa generalizezi", cind e vorba de organismul uman care este atat de comlex si diferit unul de celalat; dar totusi spunea ca de multe ori femeile cu ovare polichistice sunt obeze,cu sanii mari...Dar nu este o regula general valabila! ASTA E CLAR!!!
Eu astazi merg la control deoarece doctora mea este ofensata de cum am reactionat la Duphaston(am tinut legatura cu ea prin telefon)si spunea ca nu trebuia sa am astfel de reactii(ziua 22,23 singerare maronie; ziua 30 cind ar fi treuit sa fie menstruatie, tot scurgere maron inchis doar o zi)
Mi-am facut si un teste de sarcina azi de dimineata (poate, poate ...totusi)si nimic
LALA
viermisor spune:
Draga Lala,
am citit despre problema ta si mi-am facut cu viteza un cont la voi. Din nefericire pentru mine ma incadrez in tipologia evidentiata de tine. Am 33 de ani si inca nu am reusit sa am un copil. Nu am avut niciodata probleme la ciclu (durata, cantitate, dureri, periodicitate)si nici de alta natura, ca sa-mi dea de gandit. Nu prea m-am stresat cu doctorii pentru ca nu am nici cea mai mica incredere in ei. Fiecare iti spune altceva si te indoapa cu medicamentele lui preferate, parca fac experiente toti pe tine (am avut alte probleme si sunt satula de tratamente). Deviez de la subiect. In orice caz eu am sanii mici si par negru, gros si din abundenta pe maini si picioare. Pot spune si mustata si firicele pe sani. Help!!! Spuneti-mi a avut efect asupra cuiva tratamentul hormonal? Va rog sa-mi scrieti valorile normale ale estradiolului, progesteron si prolactinei pe care vreau si eu sa merg sa le fac.
Va pup si va multumesc anticipat.
anemona spune:
Viermisor, estradiolul si progesteronul au valori diferite in functie de perioada din ciclu in care le faci. Poti sa mergi pt estradiol si prolactina in ziua a 3-a a ciclului, iar pt progesteron in ziua 21. Te sfatuiesc sa-ti dozezi si testosteronul, pt ca excesul de par este dat de hormonii masculini in exces. Cand vei primi rezultatele vei avea si valorile normale scrise pe buletinul de analize, asa ca iti vei da seama daca ceva nu este in regula.
Tot in ziua 3 poti sa faci si FSH si LH, pt ca si asta e important.
Bafta multa si bebe cat mai curand!
matia spune:
Si mie mi se pare ca am cam mult par pe miini si pe picioare si un picut in zona salelor.Dupa perioada cind am luat semintele de marar si tinctura de telina, din tratamentul Liviei, dupa primul depilat parca mi-a crescut mai fin si mai putin . Deci am tras concluzia clar ca la mine este din cauza unei lipse de progesteron.
Mama mea zice ca ei i s-a indesit parul pe picioare dupa a 3-a sarcina?!?!
Când apa-ți ajunge la gură.....CAPUL SUS! Matia
monbb1 spune:
Matia, inteleg bine ca ai avea un tratament naturist pt progesteron scazut? Scrii de tinctura de telina si seminte de marar...sunt speciale pt asta sau ai facut tu o analogie intre tratament, progesteron si diminuarea parului. Da-mi si mie te rog amanunte despre trat. tau.
Mie la dozaje hormonale nu mi-au facut decat FSH si ma streseaza ideea de a nu avea destul progesteron (am avut in ultimele luni o dereglare de ciclu, s-a scurtat de la 28 de zile la 24 de zile deci cam 10 zile perioada post ovulatorie dar doctorul mi-a explicat ca e din cauza stresului).
Merci mult, va pup
Monica
aurelursu@k.ro spune:
Daca am par in exces pe sani, pe picioare inseamna ca am mai multi hormoni masculini, nu? Cred ca mie mi-a iesit normal ca nu am facut analiza in ziua 21. Dar menstruatia nu e redusa, adica am cam 4 zile, abundenta. La deficit de progesteron menstruatia se diminueaza, nu? Nu mai inteleg nimic. Rog frumos cateva explicatii. Pupici, Gabi
aurelursu@k.ro spune:
Sau am lipsa de progesteron? Hai ca am intrat in ceata!! Sa ma ajute cineva, pleaseeeeee. Pupici, Gabi
Tia spune:
Ursulica,
nu te mai panica!! eu sut paroasa si stau bine cu progesteronul, chiar daca menstruatia s-a mai diminuat in cantitate fata de anii trecuti. prietena mea e mai paroasa ca mine si are si un copil, nu mai spun de alte sarcini intrerupte din vointa ei. chestia asta cu pilozitatea excesiva nu cred ca e o regula, poate mostenesti pe cineva paros din familie.
ia-o mai usor.. daca te linisteste fa-ti si testosteronul..
pupici si capu' sus