Gradinite particulare versus gradinite de stat
Buna ziua, tuturor!
Fiul meu are 1 an si 5 luni si suntem in cautearea febrila a unei gradinite/crese adecvate varstei si nevoilor lui. Nu am reusit sa vizitez, pana acum, decat 3 gradinite particulare, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale si imi dau seama ca este imposibil sa gasesti exact ceea ce cauti dar...trebuie macar sa fie cat mai aproape de ceea ce ne dorim: siguranta(supraveghere permanenta, scari protejate etc.), igiena (curatenie perfecta, lenjerie si prosoape individualizate etc.), meniu echilibrat, fara "e-uri" (legumi, fructi, lactati, carni
), afectiune (educatoare iubitoare, de inalta tinuta morala si bun simt) si loc de joaca exterior (iarba si/sau nisip).
Stiu ca veti spune ca cer prea multe dar, va rog din suflet, daca stie cineva (din experienta proprie sa a apropiatilor) o gradinita/cresa particulara sau de stat care sa se incadreze cerintelor si sa fie in Sectorul 1(ideal in zona p-ta Victoriei, Dorobanti, dar nu exclusiv), sa ma anunte si pe mine.
De asemenea, va invit la o dezbatere pe tema "gradinite/crese de stat vs. particulare" (+/- de ambele parti).
Va multumesc...
Raspunsuri
Adriana mica spune:
Mia, s-a mai discutat aceasta tema destul de recent (poate ar fi indicat sa mentionezi undeva in titlu subiectului ca te referi in special la sectorul 1).
Nu te pot ajuta cu exemple concrete (noi locuim in sectorul 3, copilul merge la gradi in sectorul 4).
Vad ca baietelul tau este destul de mic, iara care este pe scurt sfatul meu. Sunt cateva avantaje pe care le poti gasi la o gradi particulara fata de o cresa de stat (putini copii in grupa, educatoare in loc de cadre medicale, activitati mai diverse pt aceasta varsta). Dar trebuie sa stii ca nu toate gradinitele private le au, desi marea majoritate asa declara. Trebuie sa mergi sa le vizitezi, vei avea surprize neplacute cand vei gasi gradi la care mancarea este tip catering, au o sala unica pt mancat, dormit si jucat, sau daca au sali diferite sunt dipuse pe mai multe etaje, si alte asemenea.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
roli25 spune:
Incearca Casuta Piticilor, langa Muzeul Taranului Roman (Intrarea Noptii 5, intrarea este din bd. 1 Mai, vis-a vis de blocul inalt de sticla). Eu am copilul acolo de la 1,9 ani. Primesc copii de la 1 an. Sunt multumita din toate punctele de vedere mentionate de tine.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)