Sa il mut la alta gradinita sau nu?
Am gasit o gradinita care mi-ar placea pentru Vladut, dar la vechea gradinita se intelege foarte bine cu educatoarea, si-a facut prieteni. S-a adaptat foarte greu acolo, si s-a atasat de educatoare si de ingrijitoare.
Oare cum e mai bine pentru el, sa ramina unde e sigur ca ii place sau sa incercam alta gradinita?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Raspunsuri
ingridnen spune:
cred ca cel mai bine ar fi sa-l lasi acolo, mai ales daca spui ca se adapteaza mai greu.
Noi am plecat dupa 2 ani de la o gradi de stat (cu conditiicam proaste) si adaptarea la noua gradinita a fost dificila... a durat vreo 3 luni...
Ingrid si Cristi 6 luni
szivarvany spune:
Intrebarea e de ce anume vrei sa-l muti ?
Doar ca e o gradi mai mumoasa sau au fost unele probleme la gradi unde e acum.
Si eu am avut dilema sa o mut din cauza de program in grupa mare, din septembrie, cand va merge de dupa-masa
insa i-as face fie`mi un mare rau daca o mut din colectivul unde s-a obisnuit si-i place si mai ales daca nu va fi doamna ei la care tine tare mult.
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
lisaelisa spune:
sirimie,
Nu are nici-o importanta cat de frumoasa este o gradinita, ci cat de bine se simte copilul acolo.![]()
ankalaura spune:
Parerea mea e sa muti copilul NUMAI daca e musai.
Eu am mutat-o la un moment dat, ma mutasem cu serviciul in alta parte a orasului, deci a fost musai sa ii schimb gradinita.
Vreo doua saptamani mi-a bocit, nu intelegea de ce este gradinita veche mai aproape.
Acum, sunt cam nemultumita de gradinita actuala. Si tare ma tenteaza sa o mut, chiar azi am fost sa vad o alta gradinita. Dar cred totusi ca o las in pace si ma mai orientez pe parcurs.
fran spune:
Si eu am problema asta.
A fost din sept la gradi, la 3 ani. S-a adaptat super ok, nu a mers decat la program pana la 14 pentru ca nu doarme -de obicei- de pranz si la gradi i-ar fi deranjat pe ceilalti copilasi. Gradi particulara. a schimbat 3 edu intr-un an. Cu toate s-a inteles bine. Pe cea de acum o iubeste si se inteleg super-bine ( e psiholog)-a stat si cel mai mult cu ei, e din noiembrie.
Ce nu-mi place: au iesit din gradi de 2 ori in oct- odata la tandarica, o data la muzeul satului. Din martie tot promit ca dupa ce se face vremea frumoasa ies la plimbare...dar pana acum nimic.
Desi la inscriere ne-au zis ca nu primesc copii cu pampers, sau sub 2 ani jumate-3...au inceput sa primeasca. Majoritatea colegilor ei sunt cu un an mai mici decat ea. Activitatile sunt evident pe masura...
Asta poate se rezolva, presupun ca cei mici vor ramane la grupa mica din septembrie iar cei maricei vor merge la mijlocie.
Optionale-doar dans/1 data pe sapt, si pictura "din partea gradinitei"-eu chiar as vrea sa renunt la pictura ca nu face decat sa o inhibe ca sa ne poata trimite acasa "tablourile" realizate de copil. Despre care copilul recunoaste singur ca nu le-a facut...
Mai am mici nemultumiri dar peste ele as putea trece, cel mai tare ma deranjeaza partea cu activitatile.
Am gasit alta gradi cu conditii ( si pret) net superioare. E langa serviciul meu si nu sunt obligati sa doarma la pranz-daca nu dorm au o gramada de optionale pe care le pot face dupa-amiaza. Sau pot dormi in unele zile(daca sunt mai obositi) si in altele nu. I-as scuti pe bunici de o gramada de alergatura si ar face si mult mai multe activitati.
Vorba e, oare o sa-i placa?
La gradi cea noua au o educatoare diferita in fiecare an- adica cea de grupa mica, e in fiecare an la grupa mica etc. Deci ar schimba edu in fiecare an...asta nu prea imi place, dar si la gradi de acum a schimbat 3 deja.
Planul meu e sa o duc la gradi cea noua de cateva ori, la activitatile optionale-e ok, se platesc separat, si sa vad daca ii place. Eu am schimbat in copilarie 3 gradi si 3 scoli generale. Nu mi-a fost usor dar nici exagerat de greu.
In plus, desi e atasata de copiii de la gradi nu are o prietena mai speciala. Mult timp a fost singura fetitza intr-o grupa de baieti, acum mai are o turcoaica (teoretic vorbesc in engleza-practic nu se inteleg deloc) si o alta fetitza de 2 ani jumate-tratata drept "bebelusul" grupei.
Eu zic ca la 4 ani poate sa hotarasca singura daca ii place sau nu. Oricum am de gand sa incerc si asta iti recomand si tie -pastreaza locul le vechea gradi (eu voi plati taxa de pastrare loc o luna) si in timpul asta incearca acomodarea cu noua gradi.
ankalaura spune:
Fran - daca nu esti multumita de gradinita, poti muta copilul. Numai sa te gandesti bine, sa nu o multi de 7 ori pana ar ajunge la scoala.
Copiii se adapteaza repede, mai putin daca sunt excesiv de timizi, de sensibili, de bolnaviciosi. In cazul ala, mai bine zici pass schimbarilor.
Prin natura lucrurilor, noi suntem, la a 4-a gradinita. Cu mentiunea ca la una din ele a ramas numai vreo 3-4 luni, era gradinita Waldorf, care mi-ar fi placut mult pentru ea, unde se simtea bine, facea lucruri interesante, dar m-au coplesit problemele in timp foarte scort, asa ca am mutat-o rapid - in octombrie nu aveau inca paturi, ea avea 3 ani si avea nevoie inca de somn la pranz; mancarea era de la catering; am aflat cu stupoare ca in noiembrie e vacanta
- nici prin cap nu imi trecea ca poate exista o vacanta in noiembrie!!!
La prima gradi a stat 2 ani, apoi Waldorf, apoi alta gradi inca 2 ani, anul asta, al 5-lea, a fost la a 4-a gradinita.
E un copil supersociabil, se distreaza grozav la gradinita, acasa se plictiseste, sambata spune "maine, cand merg la gradinita,..." ... uita ca "maine" e duminica...
Acum, drept sa spun, nu sunt multumita de gradinita unde este. E asa si asa, e de stat, hm... Merge, dar nu i-as da o nota prea mare ca gradinita... Mai nou mi-a venit cu niste obiceiuri de imi vine sa o iau de urechi
Si am fost sa vedem azi o gradinita privata. Nici asta nu m-a dat pe spate, deci nu o mai mut. Ea insa m-a intrebat azi de 10 ori cand o inscriu la gradinita asta. Evident, i-a placut mult mai mult cum e aranjata...
sirimie spune:
multumesc frumos pentru raspunsuri!
am hotarit sa nu il mut.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita