Licurici de ianuarie-februarie 2009 (23)
Raspunsuri - Pagina 18
Porumbita spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Iris2002
Pai si eu beau cam 3-4 litri pe zi, la amiaza juma` de litru de lapte acru si mai beau suc de fructe (proaspat) si apa... parca azi a crescut productia la primele doua mulsuri. Ai luat mult timp Galagtogil? Mi-e mi-a adus mama o cutie, deci e pe terminate, dar am vazut ca e un produs frantuzesc, l-as putea comanda pe internet daca s-ar merita. |
vreo 2 luni; si am o cutie care o tin dulap in caz de zile negre
jasmi spune:
Buna seara fete dragi!
Eu citesc dar cu scrisul tot raman in urma...
Vreau sa felicit fetele care pierd kg. Eu nu m-am suit pe cantar de luni, dar azi cred ca am avut un puseu de crestere, fiindca toata ziua mi-a fost foame 
![]()
Anuc, La multe lunite lui bb Filip, sa creasca mare si sa fie sanatos si fericit 
Ada, pupam Daria mica 
Bee, imi pare rau de Alexia bolnavioara, dar pe de alta parte ma bucur ca s-a descoperit cauza. O sa se faca bine si va creste mare mare 
Aalina, sper sa se faca bine Dori cat mai repede si sa ne intalnim data viitoare cand mai vin pe-acas' ca deja mi-e tare dor 
Dark, felicitari pt mutarea lui bb din cosulet
Iulia a dormit la inceput in camera ei in patut, apoi am luat-o cu noi in alt patut montat langa mine, iar acum am mutat-o din nou la ea in camera unde doarme singurica cate 8 ore in fiecare noapte. Si aici va ramane, desi ma doare sufletul ca nu e aproape de mine. Dar e mai bine sa fie in camera ei, in spatiul si intimitatea ei ... macar pe mai incolo, asa vreau sa cred ![]()
Jasmi -
de Iulia scumpa (10 februarie 2009)
DarkBendis spune:
Jasmi, astia de aici ne-au recomandat ca cel putin in primele 6 luni bebe sa doarma cu parintii in camera (cica previne cot-death- mi s-a dat o explicatie lunga cum si in ce fel), si doar dupa aceea sa fie mutat in camera lui. Si eu sunt de parere ca e bine sa aiba bebe camera lui, intimitatea lui etc si de aceea il vom muta "in vastele lui apartamente" peste o luna si ceva, da' e asa usor sa ii dau noaptea tzatzica, caci el doarme la nici 20 cm de patul nostru... si imi place sa il stiu aproape de noi, sa-l privesc cum doarme, sa-l aud ![]()

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
BillyBilly spune:
Mersic Vero si Dark!
O sa ajung o silfida in curand, de-abia daca voi mai putea fi vazuta, ASA DE TRANSPARENTA SI FINUTA VOI FI!
![]()
![]()
Da, si noi ne trezim din somn plangand rau, nu des, cateodata si greu ne linistim. Of, greu e sa fii bebelus...toate alea te chinuie!
Si noi ne mangaiem pe cap cand papam, sau dam dintr-un picior f energic, sau ne arcuim de spate, sau ne oprim si ne uitam prin camera, dupa care revenim pt inca o gurita...Ehe, boierie mare!
Cel mai mult imi place cand ma apuca de tricou/bluza si ma trage spre ea, ducandu-si gurita la san. Sau cand apuca sanul cu ambele manute si-l duce la gurita...este o dulceata.
La papica, nu vreti sa vedeti! Noi mancam in leagan, ca stam bine si stam cu capul sprijinit de spatar. Invariabil la fiecare masa bagam degetele in gurita imediat dupa ce mami a lansat o lingurita cu mancare si iese o molfaialaaaa, de zile mari. Apoi manuta o dam pe fata, pe ochi si prin par, pe urechi si apoi vine randul unei alte lingurite si tot asa. Manutele pline de cereale ajung si pe picioruse si pe leagan si pe unde apuca. Apoi incercam sa apucam lingurita si mami treb sa fie pe faza, ca odata apucata cine stie ce traiectorie nedefinita capata, iar continutul proiectat in spatiu. I-am dat si puiului o lingurita la un moment dat, ca sa-si faca de treaba cu ea si eram in competitie care ajunge prima cu lingurita la gurita... de regula eu castig dupa ce ma duelez un pic cu odorul
. Oricum, acum s-a invatat sa astepte lingurita dupa lingurita, ca initial se enerva daca-i luam lingurita de la gura
. Mami s-a experimentat deja si mancam chiar si leganandu-ne
. Deci va inchipuiti...
La baie alergam dupa jucariile din apa, ne place sa plesnim apa si sa ne zbenguim cat ne spala mami. Ii place sa pun dusul pe ea, daca-l tin fix intr-o pozitie isi baga si manutele si piciorusele sub jet si incearca sa prinda apa cu manutele
Dupa ce iesim ne invartim pe toate partile, mami ne tine cu forta sa ne puna pampersul si ne da cu crema intr-o viteza uluitoare, ca puiul este intr-o vanzoleala continua.
De vorbit deocamdata nu mai zicem nimic, cateodata ne scapa cate un ma-ma intr-o repriza de maraiala, dar comparativ cu cat vorbeam la un mom dat, acum vorbitul/ganguritul este pe linie moarta.
Intreba cineva cum se da copilului sucul de morcovi la inceput. Eu am dat suc de morcovi sau orice altceva in completarea laptelui la san. Adica intai a mancat la san cat si-a dorit, dupa care am testat sucul de morcovi spre exemplu. Dupa ce m-am asigurat ca n-are alergii si ca-l primeste bine, am marit cantitatea treptat. Ulterior am familiarizat-o si cu sucul de mar iar acum dupa cateva sapt, la masa de 10 dimineata bem doar un biberon de 100ml cu suc de morcov si mar (adica sucul de la un mar si un morcov mic). Nu se inlocuieste masa dintr-o data, ci treptat.
Daiopri spune:
daca e vorba de laudat cu kg in minus sa viu si eu cu 2 kg in 2 zile. Dar nu ca sunt la dieta![]()
Deci incepe motanul cu stomach flu (gastro ceva in romaneste - ca nu am patit in viata mea in tara asa ceva)sapt trecuta dupa care urmeaza pisoiul. Si-a pierdut si falcute si tot dragul mamei. SI ca o mama buna ce sunt, luni seara top si eu

Acu am mai inviat nitel![]()
Dark si al meu isi pune mainile in cap. Asa ma mai amuza ca pare tare serios:)
Miere cum e cu zen-ul? Mai bine mai bine?
Ti-am mai zis da nu mi-ai raspuns, sa il trimit si eu pe pisoiul meu la voi sa ii faceti poze frumoase
Mai am nitel si vine si sora din dotare si abia astept sa ne tot plimbam si noi.
Eu ma ingrozesc cand ma gandesc la diversificare ca nu imi mai amintesc nimic, si in plus, parca nici nu mai am mintile la locul lor![]()
Abia ce imi amintesc sa ii dau sticluta. Noroc ca plange![]()
Ledi, poate asta viseaza saracutii ca nu isi primesc sticluta![]()

Porumbita, asa ma amuzi cu dulciurile.
Aalina, recunoaste ca cioco e de vina. Pupici la Dorian sa se faca bine repede repede. Uite la noi unde a dus dragostea de frate
![]()
Roxana, sa faci o baie in mare si pt mine.
No, cam atat m-au tinut bateriile.
Salutari tuturor si aveti grija de voi si bbei
lisa79 spune:
intru si eu repejor pana ma lasa Anusca
.
eu nu stiu cum sunt altii,dar fiica-mea mamanca tot la 2 ore,rar la 3,asta in timpul zilei,noapte doar 1 data se trezeste in 12 ore,de obicei de la 20-8 dimineata sau 21-9.
nu ma plang,imi e din ce in ce mai draga,a invatat sa nu mai planga asa de mult,acum maraie
si o tine intr-o maraiala continua...pana vine mama in camera,cum ma vede cum e numai un zambet...smecheruta de ea
.
seara o mai punem intre noi sa ne jucam,isi tot intoarce capul cand in dreapta cand in stanga si ne zambeste la amandoi. rade in hohote de numa' si se amuza cand vorbesc ardeleneste( cu tulai si no
). se uita la tv si cand e inchis
,eu nu o las sa se uite cand e deschis,dar cum o ridic se intorce sa vada ceva
.
cand era pitica mai putea sa trecem pe langa patutul ei cand se juca ca nu ne vedea,acu
,gata...cum ne-a simtit in camera cum cu ochii pe noi.
aaa si cand sta pe burtica se ridica de tot...
na...fug ca incepe maraitoarea mea draga
cami...adevarat grait-ai...e cel mai de pret lucru dat de Doamne Doamne
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
oana_vr spune:
Ms de sfaturi fetelor ca de la atata citit cu diversificarea mam zapacit!Iam dat 3 zile cereale si sa trezit de 2-3 ori pe noapte inainte se mai trezea doar odata.Astazi nu iam mai dat deloc sa vedem cum doarme.........vai va invideiez pe mamicile care va dorm puisori toata noaptea.Deabia astept momentul sa pot spune si eu asta
tuturor
pyc spune:
Servus la toate fetele si la toti bebelasii!
Eu intru mai rar din lipsa de timp, dar cand apuc mai citesc sa vad ce se mai intampla cu fiecare....Pe la noi toate sunt bune si frumoase, Paul are 3 luni si aproape 2 saptamani, vreo 6400 g si 62 cm, rade in hohote, papa bine si mai ales doarme bine. Toata lumea ma invideaza pentru somnul lui, de la 8 seara la 8 dimineata fara nicio trezire, fara plansete la culcare... Merg cu el absolut peste tot, la restaurant,la plaja, prin magazine......ii place la nebunie.
Am reluat mersul la serviciu de o luna deja si e tare rau. Sunt extrem de obosita si ma mir cum de rezist (lucrez de la 9 la 19, dar uneori se prelungeste pana la 20......plus garzile de weekend). Deocamdata Paul sta cu mama mea venita din Romania, iar din septembrie il dau la o asistenta maternala (un fel de bona care il ingrijeste la ea acasa, impreuna cu inca 2 copilasi). In iulie vom merge in Romania in vacanta......sper sa fie ok drumul!
Apropo de mersul in Romania, respectiv de iesitul din tara! Stiti cumva daca am nevoie de acordul tatalui ca sa-l scot din Romania pe bebe? Eu cetatean roman, tatal francez, bebele dubla cetatenie, dar va calatori cu pasaport francez! Voi pleca in Romania doar eu cu bebele si nu stiu daca nu voi avea probleme la intorsul in Franta.....in mod normal minorii romani au nevoie de acordul celuilalt parinte la iesirea de pe teritoriul Romaniei...... Poate fetele din strainatate stiu mai multe si pot sa ma ajute cu un sfat! Mentionez ca la ambasada Ro din Franta mi-au spus ca am nevoie de acordul tatalui desi bebele e cu pasaport francez, 3 notari din Cluj miau spus ca am nevoie......la Politia de Frontiera mi s-a spus prin telefon ca nu am nevoie de nimic (dar nu stiu cine a raspuns la telefon, nu a vrut sa-mi elibereze o hartie oficiala cum ca nu e nevoie de acordul tatalui.........).
Pupici! Si vreau si eu mailul comun si parola sa va trimit niste poze si sa-i vad pe licurici!
DarkBendis spune:
Pyc, daca bebe are cetatenie romana da, ai nevoie de acordul tatalui sa iasa din Romania (din punctul meu de vedere o mare tampenie atunci cand copilul domiciliaza in strainatate). Bineinteles, atata vreme cat el circula cu pasaportul francez si "partea romana" nu stie ca el are si cetatenie romana/pasaport romanesc...poate merge si fara procura? Zau ca nu stiu sa-ti dau un raspuns corect 100%. Asta-i motivul pentru care MisterMister nu are cetatenie romana - prea multe complicatii.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
pyc spune:
Stiu Dark ca e o super tampenie, mai ales ca in declaratia aceea trebuie precizate datele exacte ale calatoriei (iesire si intoarcere in Romania), scopul iesirii din tara si nu mai stiu ce tampenii. Bebele are doar pasaport francez, dar cica simplul fapt ca eu am cetatenia romana il face si pe el automat si cetatean roman. Eu l-am declarat la ambasada Ro la Paris, dar inca nu am certif. lui de nastere romanesc........si cica bine am facut caci altfel as fi fost pasibila de amenda in Romania, caci era musai sa-l declar si la autoritatile romane....... Nu stiu cum e la voi, dar Franta accepta dubla cetatenie si automat Paul e prin nastere si francez si roman...... Of ce complicat! Si nimneni nu stie sa-mi raspunda:((