Licurici de ianuarie-februarie 2009 (23)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

irina doar incercam marul,nu vreau sa inlocuiesc nici o masa mai ales ca suge la tzitzi Anusca meadin nou
miere,multumesc de document.la frmuselul de Aidan

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

'neata!!!
veste!am slabit 1 kg si sunt happy!
astept sa se treeasca boierul sa mergem sa cumparam legume de supa ca ,fara supa decedez!

amedeo 11ani,annamaria 7 ani,miguel adriano 27/01/2009

sunt o mama implinita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Neatza.
Miere ma bucur ca ai revenit.

Irina ai vorbit cu Naty?Poti sa-mi dai si mie nr ei?(il aveam pe cartela de orange,dar cum am inchis abonamentul, am pierdut toate numerele de tel si chiar voiam s-o sun.Iar in contul comun nu pot sa intru ca nu mai stiu parola.Eu le aveam pe calc meu(parolele),ca l-am setat sa le tina minte..si momentan scriu de pe calc lu' barbata-miu,pana seteaza totul pe aici sa pot intra si eu de pe calc meu.)

Edinutza,eu mi-am facut o lista in cap,din ce mi-au zis 2 dri(bine eu ascult doar de unul)si din ce-am mai citit.Sunt convinsa ca difera de la tara la tara.Doar am citit si eu destul despre diversificare si unii spuneau intr-un fel,altii in altul,de nu mai stiam nici eu ce sa fac.Asa ca am intrebat drita.
Oricum daca nu-i place ceva nu-l fortez si asa mi-a zis si drita sa fac.De ex David a refuzat cu desavarsire supa..mi-o scuipa,plangea..isi lipea buzele,imi dadea peste lingurita,apoi mi-a trantit castronelul si a varsat-o.Am incercat cateva zile,nu a vrut,asta e...nu e musai sa manance acum supa.La fel a facut si cand i-am facut piure si i-am pus cartof..nu s-a lasat pana nu mi l-a rasturnat..Asa ca atunci cand ii fac,ii pun ffff putin,ca sa simta gustul un pic diferit de ce stie el.
La noi la masa e distractie,murdarim o babetica,ne murdarim pe noi,pe mami,mai dam si prin pat..si tot asa.Ii place sa-si bage mainile,da din picioare,se joaca..vrea sa puna el mana pe lingurita,pe castronel,sa bage manutele in castronel..si-l las:).M-am invatat ca e nebunie la masa,asa ca il pun pe un cearsaf de-al lui..Asta ca sa nu schimb lenjeria noastra de 2 ori pe zi.

Mai voiam sa scriu,dar s-a trezit galusca.

Scurt..Flo,bine ca ai descoperit ce are printesa.Va pupam dulce si suntem alaturi de voi.Multa sanatate va dorim.

Irina,o sa treaca si perioada asta,o sa creasca si el si o sa fie mai bine.La noi primele 3 luni a fost nebunie,cand doarmeam 3-4 ore pe noapte si alea legate ziceam ca l-am prins pe Dzeu de picior.Ziua dormea numai pe mine,nu puteam face nimic.Apoi au trecut colicii si si-a schimbat programul...singurel.Nu ma plang,ca acum doarme bine si ziua si noaptea,mananca bine si e vesel mai mereu.Plange doar cand ii e foame sau este fff obosit(atunci maraie asa)

Despre noi ce sa va zic..suntem bine,papam,ne jucam,iesim in parc,dormim..si cam asta e programul de zi cu zi.Ii place mult la baie,da din picioare intr-una si rade.Imi place fff mult cand rade in hohote,are un glas tare dulcel.In rest dim are program de vorbit cu ingerasul..sta si se uita intr-un punct fix si incepe distractia si uite asa e in fiecare dim..vorbeste,rade,zambeste,uitandu-se acolo..Nush ce-o vedea ca mami mereu se intreaba ce vede el acolo de-l binedispune asa.Insa,eu ii multumesc ca-l tine ocupat..mai calc si eu o camasa,o chestie
Gata,fug,ca se tot foieste pe acolo si deja a inceput sa se joace cu zdranganelele atarnate de pat.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Mda otita are Dorian. Azi se simte mai bine si gata cu caminul. DE astazi il bag in vacanta asa ca va trebui sa imi fac programul adaptat pentru doi.
Irina stii bine ca sunt genul panicat si daca nu as pompa in mine optimism as lua-o pe campii cu margarete.
Anunt si eu 1 kg pierdut asa ca multa putere sa rezistati fetelor.
Robot eu am Philips si mi-a folosit la Dorian si l-am folosit si dupa aceea la prajiturele mai mult. Mai foloseam un tocator vertical cand am inceput sa nu ii mai pasez foarte marunt mancarea si la preparare oala sub presiune.

Hai sa va povestesc o faza de aseara de la baita:
Fabian gangurea.
Eu "ma-mi...ma-mi".
Taica-su repede si el "ta-ti...ta-ti"
Dorian ca sa nu ramana mai prejos ca asista si el la balaceala "fratiorul tau mai mare"

Dark adaptare usoara la mutatul in patut. Si destresare placuta. Las ca trece si febra si saptamana viitoare va fi mai bine. Eu imi propun de acum daca am ambii copii acasa ca dimineata sa bat parcul vreo doua ore, ca alt sport nu ma vad prestand.

Selene mie mi se pare ca doarme bine Daria. 4 ore la pranz, pai e grozav.

Irina sper ca ai reusit si tu cumva pana la urma sa te odihnesti. Din experienta mea pentru a incepe o cura de slabire e mai bine sa fii pregatita fizic si psihic.

Bee bine ca ati descoperit problema. Acum va doresc sa se trateze repejor ca sa te linistesti si tu. Pupam domnisoara.

Porumbita nu trezi copilul care doarme Bafta la vaccin.

Ciufik pregatiti sunteti... mai ramane sa va apucati de treaba cand o veni vremea.

Spor la diversificari! Numa bine pana ne apucam noi avem de la cine afla ce si cum

Mergi la inceput

Aryia felicitari. Fetelor bagati si aici ceva idei de ce mancati in dieta voastra. Ca de luni poate o adopt si eu. Cel mai greu la mine e sa renunt la laptele cu cereale.

Ledi eu il hraneam pe Dorian cand era mai mic, pana sa folosim scaunelul, in scoica. Statea mai pe spate si imi era mai usor. Bine cand il apuca improscatul nu ma mai salva nimic

Se pare ca si piscotul meu si-a facut ca de cat un program. Dimineata pe la 8-9 e musai sa traga un somn ca altfel se maraie, de la cateva minute pana la o ora baga. La pranz are somn de 2-3 ore, si seara iarasi e musai sa mai adoarma o tura. Acum cum e si Dorian acasa il mai pun in patutul montat in camera lui Dorian sa se invete si in ala, pentru cand il voi culca acolo si peste noapte, si sa mai stea si fara mine cate un pic.

Irina sa stii ca nici eu nu am prea mult ajutor dar am invatat sa imi fac o rutina zilnica. Mancare fac o data pe saptamana in rest seara mai incropesc cate ceva. Curatenie la fel o data pe saptamana dar am grija sa strang dupa noi ( si ii mobilizez si pe baieti sa o faca), spal vasele cand se murdaresc, si in general la activitatile mari ma ajuta tati. Baita de seara o fac cam la aceeasi ora pe la 21 cu ajutorul lui tati. Pe Dorian il culcam cand unul cand celalalt, in functie de cum mananca Fabian la ora de culcare a lui Dori. Tati ii zice povesti eu ii pun cantecele de pe net

Am avut o perioada cand dimineata am iesit zilnic dar cum dupa botez am fost lovita in aripioara am renuntat si am stat si mi-am refacut fortele. Dupa amiaza iesim cu tati cam doua ore. Cand e musai mergem si pana in supermarket si asa imbinam placutul cu utilul.

E adevarat ca avem avantajul ca in orasul asta mic distantele sunt altele si orice faci bagi si o plimbare ca nu merita sa iesi cu masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Buna dimineata licurici somnorici,

Eu am plecat acasa cand Nathalie cea dragalasa inca dormea... problema mea la job e ca am un webcam acasa in camera mezinei si pot sa o vad (cand e in camera ei). Dar incerc sa ma tin departe de ea, ca am de lucru o gramada si daca ma tot uit la fetita nu-mi termin munca aici.

Edinutza si Roxana o sa pun poze "proaspete" in weekend, azi si maine lucrez.
Edinutza, daca nu ai avut nevoie de dieta pana acum, o sa iti revii mai usor. Eu am mereu probleme sa mentin o greutate care imi place, pe fruntea mea sta scris: maninca mai putin. Si da, am foarte multe kilograme de pierdut, vreau sa ajung la silueta de dinainte de Francesca (am inceput cu 10 kilograme de la prima sarcina si a doua sarcina, vina mea, desigur). Eu sunt genul care pune repede si da greu. Acum citiva ani am slabit mult insa nu aveam copii, faceam zilnic cam 45 minute- o ora pe hometrainer, dupa aceea sauna, si in weekend cate doua ture de gimnastica+ sauna. Pe langa asta mancam normal, insa seara mai putin. Doar in weekend o inghetata, o cioco, un restaurant. Asa ca stiu ce trebuie sa fac, sa schimb efectiv stilul de viata, sa maninc mai putin si sa fac gimnastica si sauna (zilnic nu o sa pot, sauna, desi Paul zice ca no problem- adica le intretine el pe domnisoare cat sunt eu sus la sauna si altele). Acum profir ca e mama aici sa fac mai des, sa vedem daca o sa aiba efecte.
Porumbita, si eu iau Galagtogil ca si pe prospect, adica 1-2 linguri de 3 ori pe zi, cu un ceai de plante. Si beau pe langa litri de ceai de chimen, anason si fenicul. Dupa cat timp a crescut productia la tine?
Miere, cat ma bucur ca ai scris, si ce poze frumoase cu flacauasul Aidan! Incepe sa fie baiat mare, sa piarda din trasaturile de bebe! Iar tu esti o mamica superba, sunteti o familie frumoasa! Relax, revino-ti la zen-ul cel de toate zilele si apoi revino aici.
Dark, nu reusesc sa mai intru pe mail-ul comun si mor de gelozie cand toata lumea il lauda pe mister si eu nu ajung la el. Incerc in weekend. Stiu ca sunt o gramada de bebei acolo, o sa o anunt pe mama intr-o seara, cand sunt gazele in pat, ca avem de admirat bebei, si ne facem cate un ceai si ne relaxam cu pozele de bebei frumosi.
Selene, Nathalie doarme de la 9 seara pina la 5 sau 6 sau 7 dimineata, cum are chef in ziua respectiva. In timpul zilei doarme la plimbarea de dimineata cam o ora, daca venim acasa si e vreme frumoasa mai doarme in gradina o ora. Dupa-masa mai doarme o ora sau doua, tot asa la plimbare sau in gradina. Seara doarme iarasi 1-2 ore, o trezesc pentru baita de seara si mancare si apoi iar la culcare. E un program superlejer, comparat cu al Francescai, la care ma trezeam inca de doua ori pe noapte la 5 luni. Mentionez ca atunci cand e treaza trebuie ridicata, pusa pe burtica, trebuie vorbit, cantat, leganat, nu prea are chef sa stea in boxa.
Dark, intr-adevar, o sa fie ceva nou pentru Mister, noul loc de dormit, dar se va obisnui. Cresc repede, asa-i??? Eu inca trebuie sa ma obisnuiesc cu faptul ca Francesca nu mai doarme in sac de dormit (de o luna) si ca doarme in pat de oameni mari(de dinainte de a se naste Nathalie).
Aalina, ce dragut e Dorian! E si el pupacios cu bebe mic? Pe Francesca nu pot sa o tin departe de Nathalie, ma ajuta la schimbat scutece, o sterge cu servetelele ude, o inveleste cand adoarme jos in boxa, ii aseaza suzeta in gurita...daca Nathalie plange fuge repede la ea si intreaba: ce se intampla? vine mama imediat! Si cand se joaca amindoua pe covoras ma topesc de dragul lor (din pacate doar la figurat).
Felicitari toate fetele pentru kilogramul pierdut deja... eu incerc sa urc pe cantar doar o data pe saptamina, si ca sa il menajez dar si pentru ca altfel am tendinta sa urc de trei ori pe zi.
Ma bucur ca Bebelusi e mai bine.

O zi frumoasa si va pup cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aalina

Aryia felicitari. Fetelor bagati si aici ceva idei de ce mancati in dieta voastra. Ca de luni poate o adopt si eu. Cel mai greu la mine e sa renunt la laptele cu cereale. Ledi eu il hraneam pe Dorian cand era mai mic, pana sa folosim scaunelul, in scoica. Statea mai pe spate si imi era mai usor. Bine cand il apuca improscatul nu ma mai salva nimic Se pare ca si piscotul meu si-a facut ca de cat un program. Dimineata pe la 8-9 e musai sa traga un somn ca altfel se maraie, de la cateva minute pana la o ora baga. La pranz are somn de 2-3 ore, si seara iarasi e musai sa mai adoarma o tura. Acum cum e si Dorian acasa il mai pun in patutul montat in camera lui Dorian sa se invete si in ala, pentru cand il voi culca acolo si peste noapte, si sa mai stea si fara mine cate un pic.Irina sa stii ca nici eu nu am prea mult ajutor dar am invatat sa imi fac o rutina zilnica. Mancare fac o data pe saptamana in rest seara mai incropesc cate ceva. Curatenie la fel o data pe saptamana dar am grija sa strang dupa noi ( si ii mobilizez si pe baieti sa o faca), spal vasele cand se murdaresc, si in general la activitatile mari ma ajuta tati. Baita de seara o fac cam la aceeasi ora pe la 21 cu ajutorul lui tati. Pe Dorian il culcam cand unul cand celalalt, in functie de cum mananca Fabian la ora de culcare a lui Dori. Tati ii zice povesti eu ii pun cantecele de pe net Am avut o perioada cand dimineata am iesit zilnic dar cum dupa botez am fost lovita in aripioara am renuntat si am stat si mi-am refacut fortele. Dupa amiaza iesim cu tati cam doua ore. Cand e musai mergem si pana in supermarket si asa imbinam placutul cu utilul. E adevarat ca avem avantajul ca in orasul asta mic distantele sunt altele si orice faci bagi si o plimbare ca nu merita sa iesi cu masina.
Aalina, parca ai descris programul nostru (doar ca noi nu avem 2 copii)Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009

Mergi la inceput

Ingrid vad ca de astazi m-am scos ca is cu amandoi Fabian a stat un pic in patutul de la Dorian si eu am putut citi pe net, a dormit si acum sta in balansoar tot in camera lor. Dori se joaca cu masinutele si Fabian supervizeaza faza

Dorian e tare dragastos, a avut perioade cand dorea sa ma ajute la orice legat de Fabian acum i-a trecut

Iris asa imi place imaginea de copii ce se joaca impreuna pe covor. De ziua lui Dorian erau toti insirati prin camera, cu tati in frunte si tare implinita m-am simtit in clipele alea.
Ne putem lua de mana la faza cu slabitul. Eu mai am de dat jos 7 kg din sarcina asta si 10 de la sarcina pierduta. Dar nu ma grabesc, stiu de la Dorian ca le dau greu da sigur, numai sa reusesc sa ma abtin la dulciuri. Inainte imi era mai usor ca fumam, acum nu vreau sa ma reapuc asa ca adio cafea si tigari. Daca o sa ma apuc si de mancat sanatos m-am scos!

L-am admirat si eu pe Aidan. Spor la refacutul zen-ului miere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata!!
Ciufik esti tare cu alaptatul pana la 1 an... tu sdi Andre_ea
Ledi, unii spun ca spanacul merge doar dupa 1 an ca ar enitriti... eu una i-am dat de pe la 8 luni lui Pat, broccoli merge de pe la 7.
Dark, si eu zic ca merge un blender normal (eventual din cel mic, vertical) si un steamer la fel. nu cred ca e cazul de un aparat separat...
Iris, mie imi merge bine cu Monti...
Porumbita, bine ca ati identificat cauza, va uram sa fie totul ok!!
Selene, Eva doarme odata dimineata (30min-o ora) apoi dupa amiaza de la 2 pana pe la 4. si atat.
Aalina, de dimineata poti manca lapte 0,1% cu cereale integrale. adica musli din ala de ovaz, etc.. sanatate multa luil Dorian!
gata fug la terminat ciorba..
o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Neata,

Fetelor am citit ca nu e bine sa fierbem legumele pt mancarea lui bebe...se pare ca se pierd toate vitaminele. Cea mai buna varianta este prepararea la abur. Eu caut acum sa cumpar un aparat care fierbe prin abur legumele.
Alinuk, am vazut ca tu ai asa ceva de la Teo ramas mostenire.... E bun modelul? Nu e prea mare?
Cine mare are asa ceva sa-mi recomande si mie.

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput