Retete cu conopida

Retete cu conopida | Autor: puisorul

Link direct la acest mesaj

Am primit ieri o conopida romaneasca( nici nu stiam ca deja sunt si la noi) si as vrea sa ii pregatesc ceva fetitei mele. De preferat fara maioneza si nu neaparat cu carne. Daca aveti vreo reteta delicioasa astept cu nerabdare.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pentru bebe, eu o fac asa:
- conopida o pun la steamer (sau o fierbi sa se inmoaie bine)
- in tigaie topesc nitel unt
- in unt pun rosii tocate marunt, decojite si fara samburi zice la carte, dar eu le pun cu samburi cu tot... Uneori pun rosii proaspete, alteori pun din cutie, dar fara suc.
- cand se inmoaie bine rosiile - se fac cam ca o pasta, asa... - pun deasupra conopida si invart.
- dau la o parte de pe foc si imediat rad deasupra cascaval. Eu il rad pe razatoare mica, se topeste mai haios, se fac niste firisoare haioase...

Reteta este din cartea lu' Annabel Karmel.
E asa buna reteta asta, ca mai nou o fac si pentru noi. Cat despre fie-mea... este reteta ei preferata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Am uitat sa spun ca toata operatiunea dureaza cam juma' de ora, cu tot cu operatiunea "curatat rosiile", daca pui proaspete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Poti face supa-crema de conopida
conopida la cuptor: fierbi conopida, asezi apoi in vas yena conopida, smantana, pesmet, deasupra cascaval ras si pui la cuptor pana se topeste cascavalul si prinde o culoare aramie
conopida cu iaurt - in loc de maioneza pui iaurt gras sau smantana si praf de usturoi dupa gust
conopida pane

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B.G. spune:

Am si eu o reteta gustoasa si usor de facut.

Fierbi buchetelele mai mari de conopida (preferabil la aburi)...cred ca 12 min. este suficient. Dupa ce le-ai fiert le pui intr-un vas de jena uns in prealabil cu putin ulei.

intr-o tigaie, pe foc, faci niste sos din iaurt, putina smantana, o lingurita de mustar (da un gust minunat sosului), o lingurita de faina ca sa se lege...lasi putin pe foc...daca va place, poti sa pui si putin patrunjel tocat marunt; mie imi place fara....

Sosul il torni peste conopida din vasul de jena. Bagi vasul in cuptor la foc potrivit...intr-o juma de ora e gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Si noua ne place conopida si o gatim asa:
O desfacem buchetele, le fierbem cateva minute, pana se inmoaie putin, nu f. mult; apoi ungem cu unt un vas yena, il tapetam cu faina, punem un rand de conopida, cascaval ras, smantana, ou batut cu marar, deasupra alt rand de conopida si iarasi cascaval ras, smantana si ou si dam vasul la cuptor unde sta pana incepe sa se rumeneasca usor. E foarte gustoasa!

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Multumesc fetelor pt idei. Sunteti o comoara la casa omului

Stefi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu o fac mancarica, asa, ca o tocanita.

Fierb conopida desfacuta buchetele in apa cu sare. Nu mult, pana intra furculita in ea, adica sa fie doar pe 3 sferturi fiarta, ca altfel se imprastie.
Toc marunt ceapa si usturoi (daca-s verzi e si mai bine, ca e sezonul), le inabus cu o lingura de ulei si 2-3 linguri de apa, si cand s-au inmuiat nitelus pun conopida peste, adaug suc de rosii cat aproape sa acopere conopida (sau bulion diluat cu apa sau cu supa de pui) si dau la cuptor sa dea cateva clocote, dupa aceea ii pun o portie generoasa de marar verde tocat marunt, mai las un pic la cuptor si gata!

E f buna si merge si de post. De regula eu asa o fac, si dupa caz si chef asortez cu vreun snitel, vreun gratar, etc.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla2007 spune:

Mina,e delicioasa aceasta reteta,o gatesc mai mereu,ii place fiuliu meu foarte mult .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Si noua ne place conopida si o gatim asa:
O desfacem buchetele, le fierbem cateva minute, pana se inmoaie putin, nu f. mult; apoi ungem cu unt un vas yena, il tapetam cu faina, punem un rand de conopida, cascaval ras, smantana, ou batut cu marar, deasupra alt rand de conopida si iarasi cascaval ras, smantana si ou si dam vasul la cuptor unde sta pana incepe sa se rumeneasca usor. E foarte gustoasa!

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Am facut si eu astazi retzeta ta de conopida este foarte gustoasa!Alaturi de o salata merge foarte bine!Mutumesc de idee!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Pentru bebe, eu o fac asa:
- conopida o pun la steamer (sau o fierbi sa se inmoaie bine)
- in tigaie topesc nitel unt
- in unt pun rosii tocate marunt, decojite si fara samburi zice la carte, dar eu le pun cu samburi cu tot... Uneori pun rosii proaspete, alteori pun din cutie, dar fara suc.
- cand se inmoaie bine rosiile - se fac cam ca o pasta, asa... - pun deasupra conopida si invart.
- dau la o parte de pe foc si imediat rad deasupra cascaval. Eu il rad pe razatoare mica, se topeste mai haios, se fac niste firisoare haioase...

Reteta este din cartea lu' Annabel Karmel.
E asa buna reteta asta, ca mai nou o fac si pentru noi. Cat despre fie-mea... este reteta ei preferata.
]

Am facut ieri reteta asta si a devorat-o fiica-mea. Am uitat sa pun cascaval dar oricum i-a placut. Multumesc
O sa fac si celelalte retete daca tot ii place conopida.

Stefi

Mergi la inceput