Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (08)
Raspunsuri - Pagina 19
olishka spune:
[Raalu][/b] am reusit in sfarsit sa vb cu dr de la Matei Bals. Daca poti sa ma ajuti cu un raspuns. Ai PM de la mine. 
Olga, mamica lui David iepurasul 

Gaza22 spune:
Gata fetele am recuperat ultimul capitol, si m-am mai inveselit mai ales cand am vazut ce subiecte fierbinti adoptati. Multumesc mult de incurajari, eu nu sunt genul sa ma stresez pt greutatea copilului dar daca a sarit Dr cu gura pe mine, ma facuse sa cred ca sunt eu incapabila sa-mi hranesc copilul cum trebuie. Da m-am hotarat sa nu ma mai stresez si sa va ascult sfatul sa ne revenim la ritmul nostru.
asa acu sa vedem ce mai tin minte din ce-am citit si vroiam sa raspund. Discutati de mersul la drum lung cu bebe in masina. Pai voi va plangeti de un drum pana la mare sau la turci, ia ganditi-va ca noi o sa venim 2400de km cu gaza in masina. Ideea e daca folositi scaun de masina, sa nu tineti copilul prea mult in scaunel ca oboseste, defapt o sa vedeti ca va da semne de disconfort, la carte zice dupa 2 ore sa faca pauza dar se poate si mai mult. Gaza mea doarme ff bine in scaunel chiar si cand meregem la plimbari scurte la terasa. Nu e nici o problema, copii mici suporta mult mai bine drumul cu masina decat cei mai maricei care au nevoie de stimulare si se plictisesc repede. Asa ca pisigri, parca tu aveai dilema cu mersul la drum lung, nu-ti fa griji bebe o sa fie bine.
olishka
si mie mi-era dor de voi. Ff frumoase pozele de la munte abia astept sa vin acasa sa ma plimb prin tara. Tu arati extraordinar, iar iepurasul tau e un gogosar tare duuulce. Aaa si ca m-ai intrebat, saptamana viitoare, pe luni, ne punem la drum. Dau un semn cand ajungem si ne mai linistim, poate ne vedem la o plimbarica in parc sau la un suc la o terasa, asa mai pe seara ca am auzit ca acasa sunt niste caldurii. Abia astept sa ma plimb prin parcurile de acasa si poate sa ma mai intalnesc cu fetele. In legatura cu crema mustela pt fundulet si eu am incercat-o, am luat din aceea speciala pt eritrem sever si degeaba. Cand mi-a zis Dr de crema de la Chicco nu prea am crezut-o dar uite c a avut efect si acum numai din ceea folosesc. Si ca tot vb de creme pt vergeturi, si eu am facut dar dupa nastere, inainte nu aveam nici una si acu am vazut ca au inceput sa apara. Incearca de la Mustela , ser intensiv contra vergeturilor. La mine parca s-au mai estompat in ultimul timp, sau o fi psihologic?
Aris, foarte frumos strumful tau, a crescut mult si seamna acu tine. Va invidiez ca va puteti petrece asa mult timp la aer in gradina. Si eu am gradina aici si o sa-mi fie dor de ea cand ma intorc intre betoanele din buc.
Ayla am citit pe blog, ai postat exact subiecte fierbinti pt mine, parca mi-ai citit gadurile.
si multumim ca strangi informatii pt noi.
Mami de Gazii mica si frumoasa
am implinit o lunita.
Ilinca_M. spune:
Salutare tufete, am o mare problema cu calcul (un virus nasol) pe care-o s-o rezolv maine-poimaine dar nu m-am rabdat sa nu intru acum un pic, cu riscul de a ma papa virusul
. N-am citit chiar tot-tot in urma dar o sa scriu la cateva subiecte deschise:
1) pana la 3 sapt. am dormit in fiecare noapte cu fatuca in pat, si eu citisem ca scade riscul mortii subite, + era mai usor de alaptat etc. Atunci cand am avut febra, stiti voi, m-am speriat si am pus-o in patutz, nu credeam ca va sta, dar vazand ce cuminte a fost, de atunci o las sa doarma acolo. Cu tati am dormit toti 3 doar un weekend, dar in niciun caz cu ea in mijloc, el doarme ca o valiza-n gara, eu n-as avea curajul sa pun un copil la nani langa un barbat!
Sophiphi n-a plans niciodata noaptea, urechile mele alerte ii auzeau scartzaitul (asa, un fel de protest cu sonor mic) si pac ori cu tzitzi ori cu schimbat scutec. Colici inca n-am avut, dar nu-i tarziu sa apara, cred, asa ca nu zic inca hop...In orice caz, revenind la subiect, de pe la 5-6 dimi o iau totusi langa mine si mai dormim asa 2-3 ore, nimic nu se compara cu asta, cand o vad langa mine mi se umfla inima de-mi explodeaza. Nu i-am pus niciodata plapuma-n cap etc, chiar n-am avut nicio spaima c-o sa-i fac vreun rau.
Oooof, acum plange in camera cealalta si am uitat despre ce mai vroiam sa scriu!! O sa revin!
Totusi, pt. Gaza, ca suntem de-o varsta (nu noi, hehe, fetele): a mea a ajuns de la 3170 la nastere la 3.900, deci nu mare lucru dupa parerea unora. Dar chiar nu-mi fac griji, important e ca creste, se vede pe ea ca e sanatoasa, are obrajori rotofei etc, deci nu e musai sa ia toti kilul pe luna!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
Gaza22 spune:
Kea,Chatonel, multumim de incurajari, Ilinca pupam obrajorii lui Sophiphi.
Fetele 2 intrebari: 1. cele care harniti bebelusii mixt, alaptat+ completare, acum ca e caldura mare le dati, ceiut sau apa, si daca da cand ca a mea intre mese doarme.
2. crema de protectie solara, pot sa o dau si pe fata bebelului, nu e prea mult pt pielea ei fina.?
Mami de Gazii mica si frumoasa
am implinit o lunita.
veron1ca spune:
Am citit ca multe aveti probleme cu iritatiile la funduletz, noi tocmai am scapat de ele desi inca de la maternitate le avea. Am incercat toate cremele posibile si nici un rezultat si am trecut pe metode naturiste si am scapat in 3 zile chiar daca avea rana la funduletz. Acum Andreea are 7 saptamani si de o saptamana nu mai e iritata deloc, am dat-o cu ulei de floarea soarelui fiert si racit. Uleiul face o pelicula si kk acid nu mai ataca pielea, care apuca sa se vindece. Asa cum ati mai scris am lasat-o si cu funduletzul la aer, dr ne-a zis sa o lasam si cu funduletzul un pic la soare, dar cu ulei am scapat de probleme. Acum cand nu mai are nici o iritatie o dau tot cu ulei dar in cantitate mai mica si cu crema Triderm in cantitate f mica pe acolo pe unde se irita pielea inainte, altenativ si o schimb imediat ce face kk.
Nici noi nu am luat f mult in greutate dar dr nu ne-a stresat cu asta, a zis ca recupereaza, a luat 550 g in prima luna.
mihaelacg spune:
salutare fetelor
eu is in viteza tot timpul, insa mai intru cate-un pic si mai arunc un ochi la ce scrieti. imi este tare dor sa stau la discutii cu voi, insa ni stiu cand isi va regla programul pisi a mea. in plus acum cand doarme tb sa fac papa, pt ca nu mai am niciun ajutor . iar mancarea asta tare mult timp iti ia.
vreau sa multumesc fetelor care mi-au raspuns in legatura cu invitatiile pt botez si cu mucisorii lu bubu.
sa felicit toti bebelusii care au fost increstinati si sarbatoritii zilei.
am vazut ca ayla pune tot felul de informatii ff folositoare, si sigur ca iar a reusit sa ma dea pe spate. ai timp si de casa, si de familie, si de tine, de luana nu mai zic ca se vede cum arata pe zi ce trece si mai timp si pt internet? ma omori. vreau si eu reteta.
gaza, draga mea , eu te inteleg perfect. am nascut-o pe pisi cu 3300, am iesit cu 3100 din maternitate. la o luna a vea 3750. toata lumea sarea pe mine si-mi zice ca nu am lapte, ca nu-i bn, sa-i dau formula, ca bb plangea la juma de ora dupa ce papa. mi-am dorit atat de mult s-o alaptez, incat am zis ca indiferent ca tb sa stau toata ziua cu ea mufata, eu nu-i dau formula. si cum plangea cum o mufam. am fost la cea mai tare pediatra din gl.am mai chemat una f buna si acasa, deja puneam botul la cei din jurul meu care in loc sa ma incurajeze cu alaptatul, mai mult ma stresau.
le-am spus la ambele pediatre ca vreau sa-i dau formula(aveam creierul spalat). nu mai spun ca fiecare isi dadea cu parerea" a mea, al meu a luat 1 kg, sau 1, 5 kg, vai ce putin a luat". pediatrele mi-au zis sa nu-i dau formula, sa merg pe san. si am mers pe san, si merg pe san in continuare fara formula. la 2 luni avea 4800.
mi s-a spus ca fiecare copil are ritmul lui de crestere.
asa ca....te inteleg perfect. a mea chiar si acum adoarme uneori la san, si cu cantec isi ia in jur de 100 ml, + -.altii iau lejer 150 la supt. asa-s fetitele unele mai delicate![]()
lasa ca am vazut eu ca e plina de falcute gaza mica. atata timp cat a consultat-o si e ok, si e vioaie, stai linistita.
eritem am avut si noi, si ne-a trecut cu baita de aer, si un preparat de la farmacie dat de pediatra. daca vreti reteta, fac o poza la "ingrediente" ca nu pot descifra.
despre discutiile fierbinti
nu ma bag. sa nu dati cu pietre in mine, dar mie inca mi-e teama, si sincer parca n-a venit inca momentul.nu da semne nici unul din noi, suntem prea fascinati de bb, ne uitam la ea si nu ne vine sa credeam ca-i a noastra.
bine ca nu joaca hormonii in noi![]()
oricum, presimt ca se apropie momentul
dupa botez, sa scapam de stres.
am poze cu bb a mea dar nu pot sa le incarc pe picasa.
mai raman un pic, pana da bb desteptarea.
din 10 martie 2009, mami fericita de 
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aris26 eu nu mai scot nici un aer noaptea si nu avem probleme. |
Unde anume la Bals se vand vaccinuri?

Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )http://picasaweb.google.com/costinstroie/AdelaMarisa#5324202110819507042
olishka spune:
Gaza te asteptam cu drag si bineinteles ca ar fi supeeeer sa iesim la o plimbarica

Legat de crema antivergeturi, pe mine nu ma mai poate salva niciuna 
Sa aveti drum bun!!!!
Olga, mamica lui David iepurasul 

georgiana310 spune:
Tufete, s-a linistit micuta mea
. Azi am fost la munca pana acum si am lasat-o cu tati acasa si nu stiu cum se face ca reuseste sa o linisteasca de n-ai vazut... Apropos, vreau sa il laud in mod public, i-am spus-o si lui o data: nu stiu daca am cel mai bun sot din lume, dar categoric, am cel mai bun tatic pentru copilul meu. Sunt incredibil de uimita de el, parca descopar o latura a lui pe care nici nu o banuiam. O sa va dau exemple daca imi cereti 
Olga, daa
s-a linistit nora ta!
Bogdana, f faina esti. M-am uitat si eu pe pozele de la botez si am vazut ce ingerasi frumoasi ai. Am descoperit chiar niste prieteni comuni
(fam. Nafiru). Bine, sper sa nu-i confund ca eu cu ochii mei numai cu culoarea ma mandresc ca de vazut acd ca un uliu lovit de tren in tunel.![]()
Gaza, si parerea mea este ca te stresezi mult prea tare. Tine fata mufata cand cere si stimuleaqz-o dc adoarme prea repede la san. In rest... offf, Doamne, ce ma enerveaza pe mine astia care daca nu ia copilul i kg, clar e defect!
Cat despre subiectul fierbinte ce pluteste... va zic ca am incercat si noi si a fost ok
Nu am folosit niciun ajutor (lubrifiant) dar am luuuuuungit preludiul ca uitasem de ce ne-am apucat! ![]()
Sunt tare mandra de mine ca am reusit sa pun totul la punct pentru botez in numai 1 zi!
Am vorbit cu preotul din Voronet, am gasit pensiunea unde vom sta, am facut meniul si... din 26 psna in 28 iunie ne petrecem!
Aaa, si as vrea tare sa va rog sa imi ziceti si mie cum sa fac o invitatie de botez on-line... Am vazut la voi una foaarte faina, dar evident ca nu mai stiu la cine!

Mami de Briseis cu rochita si fundita, 16 aprilie 2009
gia
aris26 spune:
salutare mamici
off aseara nu am mai apucat sa multumesc nimanui. asa ca va multumesc acum pt cuvintele frumoase

am avut o noapte de coshmar,parc a simtit ca a plecat ta-su si am raa singuri. a plans de la 19 la 2 noaptea,a adormit doar pana la 5, s-a trezit iar la 6.45,dupa aia la 8.30 si la 11 gata. ma rupt seara asta. mai ales ca in ultima perioada dormea 7-8 ore legat.parca niciodata nu a avut dureri timp de 11 ore. mi se rupea sufletul.sper sa avem mai mult noroc la noapte.
shasa -
la bals in cadrul institutului e un centru de vaccinare,acolo le gasesti. intreaba portarul sa te indrume.
gaza - pediatra mea mi-a spus ca un copil alaptat trebuie sa ia intre 500 si 750gr/luna. si oricum cresterea in prima luna se calculeaza de la cea mai mca greutate nu de la cea de la nahtere. daca vri sa vb cu pediatra mea eu ti-o recomand e o tipa f dragutza,cam spartana nu se panicheaza ushor,raspunde la teefon la orice ora din zi si din noapte si nici nu mi se pare ca cere multi bani,mai ale ca vine acasa si la mine aici nici pizza nu vine
poti sa intri pe site: pediasan punct ro
chatonel - merci pt parola. e o dulce dragoanca
mai incarca si tu poze noi
25 martie 2009