Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (49)
Raspunsuri - Pagina 11
CriPOD spune:
eumada, de ce faci si tu la fel, doar ca pe partea celalata?
Si n-are rost, ca e una sau alta, natural sau cezariana, sunt considerente medicale si n-are sens sa discutam ca nu prea e de ales, de ce sa se creeze mustrari de constiinta mamei, in ambele cazuri dr vor stii ce-i mai bine pt mama SI copil si cu asta basta. Da, pt cazurile de cezariana "electiva", pui in balanta, dar nu cred ca-i cazul, si daca e, alea-s minoritare masiv. Oricum statisticile tale, cu suferinte la copii nascuti intr-un fel sau altul, is cel putin la fel de, scuze, irelevante. No offence!
Iaca vine-un sol de pace...
![]()
Si va anunt cu pipota mare de tot, am terminat cu cumparaturile absolut necesare!!! Pai unde credeati c-am disparut?
Dupa ce saptamana trecuta mi-a zis nenea dr ca batem 2.5 kg la 32 de spatamani, am stat si m-am socotit ca in curand nu va mai avea loc pepitul si-ar fi bine sa fiu eu pregatita. Asa ca am bagat mare! Mi-am facut si valiza, am spalat hainutele, totu-i pregatit, de-acum doar mofturi.
Alina, Motana, mi-am luat si un wrap "adevarat", un ellaroo, dar e pt cand mai creste, in prima faza il am pe cel facut de mine. Dupa ce-am vazut alte chestii "adevarate" elastice, am ajuns la concluzia ca al meu e chiar top.
Dar si ellaroo e total!
Cel mai greu mi s-a parut cu carutul, ca mi-am pus atatea conditii... sa fie cu suspensie si cu roti mari si moi si de la nou nascut la copil mare, sa fie cu maner reversibil si sa nu aiba scoica. Greu de tot... Dar l-am gasit.
Cel mai ardent mi s-a parut sa iau scaunelul de masina. Aici nu iti da voie din spital decat cu scaunel certificat. Si cum NU vreau scoica, da' am mai zis asta, nu?
, iar da-i si sapa, sa gasesti un scaunel convertibil in care sa stea un nou-nascut bine. Dar l-am gasit.
Mare noroc pe capul meu cu bebe ala de jucarie, e exact cat un nou-nascut su daca va imaginati ca mi-a fost jena sa ma duc cu el la incercat de scunele si-alte de-alea, va inselati.![]()
Acu' ca le am astea, m-am linistit. Maruntisurile le-am luat toate, a fost ceva de alergat si ales, mai ales la creme si lotiuni (sa fie cat mai de fara aia si ailalta), but I'm ready.
Ba avem si jucarii, ca era musai.
Nu intru in detalii cu plangeri, ca nu mai termin azi... probleme de respiratie, acid, nu pot sa dorm, etc, etc, prezente toate, gramada. Dar cum in primul trim greata era semn ca e totul ok, o iau ca atare si gata. Bebe ma impinge in toate directiile, aproape ma bully deja, deci totu-i super.
Lucialu, acu' vreo doua luni ziceam eu exact de cadita aia, cred c-am pus si link (cand i-a cumparat fie-mea girafa sophie lui pepit. Atat de mult i-a placut fetei ca de-atunci ma tampeste sa o luam, aici ii zice "european style baby spa". Doar ca eu sustin in continuare ca n-am nevoie de cadita, ca o chiuveta o sa fie super perfecta pana e pregatit de vana mare. Oricum, daca va invinge fie-mea, asta o s-o iau si eu. Pe undeva ma ingrijoreaza capul, ca e tare greut la un nou-nascut si gravitatia asta nu ajuta. Precum vezi capul e deasupra apei si cred ca trebuie sa-l sustii tu bine, dar altfel e super. Ma mai ingrijoreaza stabilitatea ei. Pt filozofia mea ar functiona the best: incerc sa evit sa acumulez bucati mari de plastic pt treburi pe terment scurt de dragul planetei
(vezi scoica, cadita) si sa ma descurc cu alternative, macar asta as putea s-o folosesc la altceva dupa prin casa. Desi daca ma gandesc mai bine... de ce n-as folosi o oala simpla? Nah, cine sa ma mai inteleaga si pe mine. Bine c-am luat io esentialul, restul mai videm. Daca ti-o iei, baga neste fidbec, ca poate ma convingi. Pana atunci, uite www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=2875250" target="_blank">aici ce zi unii care au cumparat-o, eu n-am citit...
Inainte sa ma duc, in cazul in care a ajuns cineva cu cititul pana aici si nu s-a plictisit... La multi ani tuturor celor pe care le-am arata cat am fost inactiva, m-am bucurta de toate vestile bune de pe la controale si v-am citit din umbra cu interes. Am avut si-un mic accident cu masina, fara alte urmari decat tabla, asa ca pe langa shoppingul meu (around
) am mai avut si-asta cu asigurarea pe cap.
Va pup si va urmaresc cu drag in continuare!
Mai viu!
P.S. Va zisei ca patul/bazinetul sunt tot la mofturi deocamdata, haha?![]()
CriPOD spune:
Tulai cat am scris!
Da' mai am ceva...
Motana, da, iti ziceam eu, gerber are nuk, de-aia am luat si eu o suzeta sa am in jur in caz de forta majora la inceput. Sticluta mi-am luat si de-aia, tot de forta majora, e de sticla chicco, precum la astilalti doi, e traditie la noi.![]()
Patricia, am vrut sa zic... nu pune la suflet, mie mi-a zis cineva apropiat ceva si mai urat, da' urat de tot cand am ramas cu fie-mea, si aveam 26 de ani, era al doilea copil.
Acu' cred ca m-ar defiinta sa traiesc in ro. Si aici mai trebuie sa lucrez la atitudine cand vin intrebari care incep cu: a fost un accident? trecand prin: ceilalti doi au alt tata?
si se termina cu: deca asta-i baiat, mai aveti doua fete?
Dar e nepretuita mutra lor cand eu raspund cu nu la toate intrebarile si dupa vreo douaj de incercari nu mai ai "motive". La inceput ma enervam. Sotul meu se enerveaza si acum la aia cu "accidentul", ca in vremurile noastre in conditiile de aici si cu educatia noastra cineva ne poate jigni cu asemenea intrebare. Culmea, 99% sunt romani cei care lanseaza ipoteze. Io-i las, ca am ani multi de luptat cu idei de genul asta. De fapt cand i-am spus mamei mele proprii si personale i-am zis: daca n-ai nimic bun de spus nu spune nimic, dar daca te scapi, inchid si te mai sun cand gasesti ceva bun de zis.
A functionat perfect, desi a avut niste ezitari. A trebuit sa tin cont de mediul in care traieste, nu poate fi imuna la prejudecati.
Dar la tine, eu chiar nu inteleg ce-i de comentat si de facut fetze palide... lasa-leeeeeeeee ca le lipseste o doagaaaa 
elenada spune:
Hello
Azi am schimbat si noi prefixul. Avem 30 de saptamani.
Ieri mi-am luat rezultatul de la analize si toate au iesit foarte bune. Bebeii sunt bine placentele la fel. Toate bune si frumoase.
Ieri am facut si o doza unica de dexametazona asa preventiv in caz de ceva desi nu sunt semne de ingrijorare ca bebeii ar avea un gand sa iasa mai repede. Nu au ordin de evacuare decat la 38 de saptamani. Nu de alta dar eu nu am nici un bagaj de spital pregatit.
Pupici tutror si zmeurei sanatosi si grasunei va doresc.
elena
+30
Ana Maria &
Matei Stefan AMR 8 sapt
Burtica mea la 28 sapt
Lucrusoare bebelusi
Camera piticilor
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
pooh spune:
Neata burtici!Gata cu cafeluta???Eu am dormit azi nopate mai bine,am deschis toate geamurile din casa,era racoare,sotul tremura langa mine,dar treaba lui
.Vad ca sunt fete harnicute care si-au pregatit deja bagajul de spital....Eu am scos doar trollerul,e in camera si ma impedic de el,in rest n-am facut nimic.......Ma gandeam sa impachetez azi macar lucrurile mele si sa confectionez niste tampoane din vata si fasa sterila.....Insa cum se fac?Helpppppp!!!Ce marime sa aiba?Ca un tampon normal?Cand am nascut-o pe Timea am primit din spital si ne-au lasat si cu tampoane normale....asa ca habar n-am
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
34+
AMR 6 Sapt.
micaalsa spune:
Motana, da eu mi-am luat deja cadita, urmeaza sa o primesc ca mi-e pe drum
Daca mai vrea cineva, mai am una disponibila ![]()
Ti-as trimite eu una dar cred ca o sa coste mai mult decat cadita insasi, transportul de aici la tine
. Dar cum de nu o gasesti in Mexic? Oare din State nu livreaza le voi? Amazonul de ex. Vezi incearca, m-as mira sa nu poti face comanda online la ea direct de la americani.
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
31+
cu
Teodora
Nasterea printesei
adrianafedorca spune:
neata
am reusit de-am dormit sieu pana pe la 10, dar tot ma doare capul 
si mi-e pofta de mor de pepene , tb neaparat sa ma duc la piata
nici eu n-am bagajul gata, nici macar n-am inceput sa-l fac de lene, am inceput sa le starng in dulap pe toate , oricum bebe mai are de asteptat putin ca eu inca n-am terminat de calcat pt ea si inca n-am gasit nimic de imbracat de scos din spital asa ca mai are de stat, sper pana la 38-39 de saptamani sa fiu si eu gata![]()
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
33+
Anastasia Ioana
AMR 6 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
adrianafedorca spune:
azi am facut 34 de saptamani ...Doamne ce putin mai e

_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
34+
Anastasia Ioana
AMR 5 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
blanca000 spune:
Buna fetele,
Am fost si noi ieri la eco..si nu mi-a placut deloc de dna dr care mi-a facut. Eu stiam ca merg la dr Andreea Munteanu dar a fost dr Loredana Dragomir. Acum nu stiu daca a fost ea de vina sau bebita mea care se agita intruna. Se misca burta mea ca la curse, in toate partile..de nu a putut dna dr sa vada pe acolo.Chiar zicea ca nu o lasa domnisoare sa isi faca treaba.
Oricum a vazut ca nu avem circulara de cordon, ca avem pasarica
, ca toate membrele au 3 segmente, ca avem 1750g la 31 sapt si 2 zile (in grafic zic eu..nu f grasuna), ca toate sunt la locul lor...
Eu stiam de dilatatia aceea la rinichiut si am rugat-o sa verifice, mi-a zis ca inca e dar e minima si sa nu imi fac probleme..insa pe hartie a trecut "bilateral"..oare sa fie la amnadoi rinichi dilatatie acum? Uf.....si am rugat-o sa imi zica valorile arterelor uterine si nimic..mi-a zis doar c ala ombilicala e f bine.
Adevarul ca bebita misca rau de tot...si nu a putut sa o prinda f bine ..cu greu a masurat. De poza de fatzuca ce sa mai zic era cu mana pe acolo ca de obcei..pudica fata mea. Asa ca nu as vazut gurita si nasucul..dar l-am vazut alta data asa ca stau linisitita.
Aaaa..si statea cu o talpica la caput...
.
Oricum, maine pe la 15:30 merg la dr meu gineco sa ii zic ca nu mi-a placut de dr asta..si ca sunt nelamurita si chiar sperita de rinichiutii aia..ma duc la el sa ma plang si sa ma linisteasca. Uffff...
s32
Eva
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
siacob spune:
neata
...nici neuronul nostru gravid nu prea mai functioneaza...si io am scris ieri ca am programare la dr azi...cand colo este maine ![]()
![]()
...norocul nostru este ca scriem si am renuntat sa ne bazam pe memorie...
legat de hainutele pentru bebe...eu mai am ceva cumparaturi de facut si m-am cam blocat cand am vazut in magazine ca exista marimi diferite pt new born si 0-3 luni...cu riscul de a parea dusa....voi ce marimi ati cumparat pentru spital?
32+
adrianafedorca spune:
elenada felicitari pt cele 30 de saptamani, Doamne ajuta sa stea zmeuricile cat mai mult la mami in burtica 
crisarh La multi ani!!!

siacob eu am luat 0-3 luni, cele new born sunt prea mici, adica ar fi bune de ei la inceput dar gandeste-te ca le speli si intra la apa, poti sa iei asa 1-2 body-uri si o salopetica ...dar mai multe n-as lua
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
34+
Anastasia Ioana
AMR 5 saptamani