Burtici fericite de septembrie-octombrie (62)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Neata fetelor!

Biaz, La multi ani baietelului tau!!!!Si sa fie si bebe din burtica sanatos si frumos ca si copilasul pe care il ai si de care te bucuri in fiecare zi!

Liliana, si Elenuta LA MULTI ANI!!!Si sa aveti bebelusi sanatosi!!!

Legat de spaga in spitale...da si mie de multye ori imi era si imi e rusine sa dau...nu ma prea pricep, dar am incercat odata si am vazut ca nu au nici o jena sa accepte banii. Am noroc cu sotul meu care e mai tupeist si le baga el in buzunar "dreptul".

KIKI 21+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna ziua si de la noi,

sa va spun si eu ce mai stiu din experienta mea de mamica de 2 ani aproape! Apropos, Bia, sa iti traiasca Busiciul, abia astept sa vad si eu bucuria si surpriza in ochisorii Alessiei cand ii vom face ziua la 2 anisori! sa iti traiasca baiatul inca odata!

Suzeta, noi am avut de silicon. Mie mi se pare mult mai frumoasa dar exceptand criteriile estetice, trebuie sa va uitati la forma, sa fie ortodontica, este mai important decat sa fie o anumita culoare. Plus ca la latex poate face alergii, sunt dese, si se rupe usor, ceea ce nu e ceea ce iti doresti cand e in gurita copilului. Siliconul este mult mai rezistent. Dar oricum diferenta nu este uriasa intre cele doua, tot suzeta se cheama.

Biberonul, din plastic sau sticla, noi am avut din plastic de la Nuk intai si de la Avent ulterior si cu Avent am ramas. Este o diferenta extraordinara intre tetinele de la Avent si aletele, cum curge laptele/apa/ceaiul prin ele, ce supapa au pentru a ajuta bebele sa nu inghita aer si mai ales sa nu se inece. O sa vedeti ca in primele saptamani/luni se ineaca foarte des, si la san si la bibi, si o sa vreti sa fie o tetina cat mai de ajutor alaturi de sperietura de rigoare.
Cat despre plastic...s-au discutat atat de multe, ideea era ca este posibil sa fie nociv doar la temperaturi ffff mari ceea ce nu e cazul la biberoane. Insa nu stii niciodata, poate se descopera mai tarziu ca de fapt e cu totul altceva, ce sa zic? Eu nu prea as folosit sticla desi probabil ca e una incasabila ca mi-e groaza sa ma gandesc ca le arunca bb-ii pe gresie/asfalt etc.

Sterilizator am avut si eu si am. Orice vrei sa sterilizezi e f bine, e ca un aparat de facut mancare la abur , eu aveam unul nu f scump (dar nici nu trebuie pt ca pui apa si face abur, atata tot, si se opreste singur in 15 min) dar este pt 8 biberoane, suzete, capace, etc, cu tavita pt accesorii.

Caruciorul trebuie obligatoriu sa se intinda la orizontala perfect daca nu are landou, sa fie usor de manevrat, de ridicat si de impins. In rest nu e f important. Caruciorul greu e greu oriunde, si sa il impingi si sa treci borduri si traversari cu linii de tramvai, si sa il pliezi sa il bagi in masina, etc.

Cam atat tin minte...revin.

Clau 22+ si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Mersi Danuta! Eu intrebam de Taco. Vad ca tu ai fost mai hotarata decat mine si l-ai si cumparat (eu sunt balanta si pana ma hotarasc la ceva....dureaza). L-ai incercat sa vezi cum merge pe trotuarele noastre? Ca eu de asta nu prea mi-am dat seama la targ! Oricum vad ca si Ioanei tot asta i-a placut. Chicco si mie mi s-a parut f scump!

23+ cu

nazdravanul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Anadomnica, felicitari pt . Sa fie sanatoasa si ea si parintii.

Anamaria, iti multumesc pt grija. Analizele la medicul de familie le-am facut joia trecuta. Astept sa iau rezultatele joia asta. Sper sa iasa ok. Oricum, am inceput sa iau elevit pt ca dr mea mi-a zis ca nu e normal ca nu am luat nici un kg pana acum in sarcina.
Daca vor iesi nasoale rau, cu siguranta ajung si la un internist. Astept sa vad cum ajung azi acasa, pt ca la mine la munca e cam greu cu medicalul. Sper sa nu fie nevoie.

M-am uitat si eu la carucioarele voastre, sunt foarte dragute dar mi se par foarte mari. Eu stau la et 2 intr-un bloc cu 4 etaje si fara lift, nu stiu inca ce carucior sa iau. Dat fiind ca sunt obligata sa fac cezariana, nu stiu cine imi va cara ditamai caruciorul. Totusi, tinand cont ca vom naste in toamna, nu cred ca il voi scoate foarte des cu caruciorul afara. Nu stiu. Am atatea idei in cap incat mi se pare ca nici un carucior nu e potrivit pt ce pretentii am eu.

Dar mai am timp sa ma hotarasc.

Auzindu-va pe voi cele care ati ajuns la BE, acum imi pare rau ca nu m-am strofoc sa ajung si eu. Poate ca vor mai fi ocazii totusi.

Monica 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamaria1979

Biaz 29 pentru analiza de incompatibilitate a grupelor sanguine nu este necesar sa stai nemancata ca nu este influentat rezultatul. Mie mi s-a recoltat sangele la cabinetul doctoritei pe la 11.00 si au trimis proba la Institutul de Hematologie dar sincer nu stiu care este programul acestora.

Multumesc. Incerc sa aflu cat mai multe fiindca Institutul e foarte departe de mine si nu as vrea sa ma duc pe degeaba.

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Ioanna, Elle multumesc mult de detaliile de carucior!

anamaria ce patut ai?

Clau acum am citit si sfaturile tale. Multumim mult!

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui santorini

Mersi Danuta! Eu intrebam de Taco. Vad ca tu ai fost mai hotarata decat mine si l-ai si cumparat (eu sunt balanta si pana ma hotarasc la ceva....dureaza). L-ai incercat sa vezi cum merge pe trotuarele noastre? Ca eu de asta nu prea mi-am dat seama la targ! Oricum vad ca si Ioanei tot asta i-a placut. Chicco si mie mi s-a parut f scump!

23+ cu

nazdravanul meu

L-a carat sotul....ca pliat se cara pe 2 roti. Eu l-m incercat doar la baby expo..pe acolo. Asta cu un milion mai scump (de cca. 12 mil ) are rotile mai flexibile. Oricum, e fain si pe noi ne-a convins.

Ce am inteles de la ei e ca mai au unul..pe la 15 mil..si mai smecher la suspensii...dar noi avem un buget pt carucior si patut si vrem sa ne incadram in el. Plus ca nici nu-l aveau expus (si noi am fost joi la expozitie, in prima zi).

Oricum, de la alte mamici am ptimit sfatul ca sa cumpar carut cu roti cat mai mari...si Tako are rotile mari.

Dana 23+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Ellenuta, si eu cred ca nu trebuie zdruncinat copilul in primele luni. Am carat si eu in brate caruciorul de m-am spetit. Uneori ma mai ajuta cate un vecin. Si eu as alege un carucior usor si nu foarte mare, chiar daca astea arata atat de frumos. Din nefericire (sau din fericire!) de ambele dati am primit carucioare de imprumut de la prieteni/rude, asa ca nu am ce mofturi sa fac. Voi folosi ceea ce am.

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

neata fetele
Discutia voastra cu spagile mi-a adus aminte de cea mai mare problema a mea cu sistemul sanitar. Eu nu le plang deloc de mila medicilor de familie si nici ginecologilor (cel putin nu celor la care ajungem noi). Ma gandesc mai cu ingaduinta la asistente medicale si infirmiere, dar numai daca se poarta civilizat.
Si pentru ca mi s-a trezit paranoia, vreau sa rog fetele care nasc la particular in Bucuresti sa-mi explice si mie cat costa si cum se procedeaza. Eu (probabil voi fi blamata, dar asta e) voi renunta la recoltarea de celule stem in favoarea nasterii la o clinica particulara. (probabil, inca nu m-am hotarat). Bani pentru amandoua clar n-am.

Acum ca am zis-o pe asta, va urez o zi de luni cat mai usoara.

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 17+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Bia, biberoane de sticla am gasit atat la Chicco cat si Nuk.
La treaba cu aruncatul biberonului si spart nu m-am gandit. DAr la faza asta vom ajunge cand vom da si ceiuc si va tine bebe biberonul in mana deci mai ne gandim oricum pana pe al 4-6 luni in colo

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 23+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput