Compot am facut deja,singura diferenta e ca eu il sterilizez la cuptor,am o tava mai inaltuta in care pun borcanele si apa cam 3/4 din tava .Aseara am lasat cam 40 min la 200 gr(pana am vazut ca fierbe continutul in borcane,apoi cam 20 min la 120 grade,si dimineata le-am scos.Unul singur curgea,insa folosesc la compot capace vechi(de obicei cele cumparate in anul precedent din comert,care se deschid fara interventii mecanice).La preparatele mai valoroase(cele pt care dau bani pe ingrediente sau imi solicita mai mult timp sau mai multa munca)cumpar capace.
Merci pt raspuns.
Dintr-un car incarcat am ramas cu...........am avut un castron mare de cirese,dupa curatare si scos samburi am ramas cu un castron mediu(incap in el cam 3 l lichid)am pus zahar si le-am lasat peste noapte si dimineata cand sa le pun la fiert,castronul meu mai putin de trei sferturi (cu lichid cu tot).Dupa o ora si jumatate de fiert(foc iute)am produs 2 borcanele de 400 ml gem....
Sper macar ca nu l-am legat prea tare si poate fi scos din borcan...
scuzati-ma, sunt total offtopic insa tocmai citeam la acest topic si am vazut mizeria lui Clover. Avertisment foarte serios!
Multumim
pentru ca a fost semnalizata de ceva vreme aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138920
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
am o intrebare- de ce se pune zeama de lamiie in dulceata de cirese ii da alt gust? se pune si in cea de visine?