Dulceata de capsuni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

mirela 68 multumesc pentru reteta!
Am facut si eu dulceata asa cum o faci tu si a iesit super,super buna!Multumesc mult!!!!!
cred ca folosind kg/kg ar fi iesit prea dulce ,intradevar.Asa a iesit super ok!

Mii de multumiri!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

si eu am luat 0 lada de capsune(4 kg)

eu fac cama asa:o farfurie adanca de fructe si 1/2 kg de zahar,las de seara pana dimineata cu zaharul,apoi o parte din capsune le blenduiesc, un pic, ca sa formez baza(ptru clatite..)ne plac mai mult stil gem in care se gasete si cate un fruct intreg...decat dulceata traditionala in care toate fructele sunt intregi.le pun la fiert pana da in clocot,apoi opresc focul,iar mai dau drumul la foc dupa ce s-au "stamparat" ...asa nu scade mult si cu temperatutr pe care o pastreaza in fructe se sterilizeaza..si nu este nevoie sa pui (conservant,aspirina9 nu iese tare ,este tocmai buna sa o ungi pe paine,pastreaza culoaraea frumoasa.


fetelor carora le-a iesit dulceata tare,adaugati un pic de apa si apoi fierbeti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

aseara am facut si noi dulceata de capsuni..
am avut o ladita de capsuni [5kg] si am facut in felul urmator..
capsunile le-am spalat, le-am rupt coditele si le-am taiat in 2.
Separat am folosit 1kg zahar la 1kg capsuni si a iesit excelent!
Adica, am pus 5kg zahar si 5 cani de apa si am pus la foc , s-a facut un sirop, acolo am adaugat capsunile si am mestecat in compozitie sa nu se prinda de oala pana s-a ingrosat.
Am pus in borcane si am dat la cuptor borcanele cam 40 min.
Acum sunt in cuptor inca, le las sa se raceasca, apoi le pun si eu in camara.

Pofta mare!


Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

17+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Fetele care ati facut dulceata dupa reteta Mirelei, ati lasat sa fiarba fix doua ore? Nu de alta da' eu sigur n-as sti cand sa ma opresc, sa nu fie nici prea tare nici prea moale. As incerca maine da' cum fac pentru prima data, mi-e sa n-o dau in bara.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Oare cat timp mai dureaza capsunile?
Am inteles ca maxim 2 saptamani.E adevarata ,ca eu tare as mai face un rand.Am facut si dulceata de cirese albe a iesit o nebunie.Parca-s bobite de aur iar gustul e bestial.Azi am cumparat pt.a doua tura de dulceata de cirese albe.Capsunile am inteles ca se termina.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Dulceata de cirese albe cum ai facut-o, Monica? Ai folosit aceleasi cantitati ca la capsuni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

am scos samburii si la 1,300 kg de cirese albe am pus 1 kg zahar.
Le-am lasat 2-3 ore nu mai mult cu zaharul,apoi le-am pus pe foc (la foc iute) si am tot luat spuma.Mai tarzior cand se leaga siropul(mai spre final) am pus un plic de zahar vanilat din acela mic si zeama de la o lamaie.Am mai lasat sa fiarba pana devin ciresele aurii , le-am luat apoi de foc si le-am lasat la racit.Cand se raceste dulceata se pune in borcane.va anunt cu jale ca 2 s-au terminat.
Nu trebuie fiarta f.mult pentru ca mai zemoasa e mai buna.Azi am facut inca o tura si din pacate am camlasat-o si e cam legata,dar ce sa fac mai intai?am facut si compot si dulceata ,am pus si cirese la congelator...asta e.la gust e bestiala.
Daca n-am fost explicita ,te rog intreaba-ma ca nu-i nici o problema.
spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Multumesc pt explicatii, Monica . O sa incerc si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Monica,reteta ta merge si cu cirese normale?M-a "fericit"cineva cu o traista si mi-e mila de ele ca numaidecat se strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Dulceata de cirese eu stiu sa o fac asa:1kg fructe fara samburi +1kg zahar le las pana a doua zi.se pun pe foc mic si cand se leaga siropulse pune zeama de la o lamaie.Se mai fierbe .Cand e gata se pune fierbinte in borcane si borcanele se aseaza acoperite cu paturi cu gura in jos pana a doua zi.

eu as face in locul tau si ceva compot.am facut cateva borcane si 2 le-au atacat.A iesit super bun si compotul de cirese care se face f.simplu:in borcane de 800 g se pun cirese pana la jumatate,se umplu cu apa borcanele pana la guler(nu pana sus,pline ochi).Apoi intr-un vas separat se trece apa din borcane si se pune pe foc impreuna cu 2 linguri cu varf cu zahar/borcan.Deci daca avem 5 borcane ,dupa ce trecem apa in alt vas punem si 10 linguri cu varf de zahar.Lasam sa se topeasca zaharul ,nu e neaparat sa fiarba,punem la loc siropul obtinut in fiecare borcan ,inchidem bine cu capac .Pe fundul unei oale punem ziare si asezam borcanele cu ziare intre ele pentru ca la fiert sa nu se sparga.Adaugam apa pana la 1/2 sau chiar 3/4 din inaltimea borcanului si punem pe foc.Se lasa la fiert 40-50 minute,dupa care se lasa sa se racesca acolo in oala .Trebuie verificat dupa ce s-au racit ,intorcand borcanele cu gura in jos ca pe langa capac sa nu picure nici un strop de compot,altfel compotul nu va tine pt,ca intra aer.Eu am patit sa picure si la borcane noi,noute.

Apoi poti pune cirese la congelator fara samburi.Iarna sunt bune la orice dulce.

Mergi la inceput