Dulceata de capsuni
Va rog mult ,cum faceti voi dulceata de capsuni?
Maine dimineata fug in piata si tare as face cateva borcanele.
Va rog ,cine are o reteta buna?
Raspunsuri
mirela68 spune:
Simplu...
Aseara, am curatat 4 kg de capsuni, pe cele care erau mai mari le-am taiat in 2 sau in 4 si le-am pus impreuna cu 2 kg de zahar intr-o oala. Le-am lasat asa pana azi dimineata, cand le-am pus la foc mic. Am mai pus zeama de la o lamaie mare si am lasat la fiert cam 2 ore.
La sfarsit am zdrobit o aspirina, pe care am pus-o in oala cu dulceata, apoi asa calda in borcane.
Iar acum cele 10 borcane de dulceata sunt in camara
guzelnico spune:
Mirela, e f simpla reteta ta, multumim. Si eu intentionez sa fac zilele acestea.
Intrebare: de ce pui aspirina?
guzelnico spune:
Multumesc pt raspuns, Mirela.
Dar daca iese buna dulceata, s-ar putea sa n-am ce pastra.
Am am facut acum vreo 3 ani si cred ca am lasat-o prea mult sa fiarba. Dupa ce am pus-o in borcane si s-a racit, s-a intarit destul de tare. Culoarea era f frumoasa. Nu-mi amintesc precis dar cred ca o am "pastrata" si acum. Mai pot face ceva s-o dreg?
michela09 spune:
Guzelnico acelasi lucru am patit si eu anul trecut cu dulceata de capsuni, am fiert-o prea mult si s-a cam intarit in borcane. Si pt. ca imi era tare ciuda ca se duce pe apa sambetei si munca mea si dulceata, mi-a venit idee sa procedez ca la mierea zaharisita, astfel ca de cate ori deschideam un borcan de dulceata il puneam la bell marin, pana continutul devenea destul de lichid. Merita sa incerci!
Mihaela
guzelnico spune:
Michela, super idee. Voi incerca trucul. Banuiesc ca va fi calduta, asa ca pot spune participantilor la micul-dejun ca tocmai am facut dulceata...
Bratu Monica spune:
Colega mea de servici mi-a spus azi ca trebuie sa pun zahar si fructe kg/kg.+zeama de lamaie si atat.
Voi ce parere aveti despre ideea ei cu 1kg capsuni +1 kg zahar?Iese oare prea dulce?Ea sustine ca e reteta ideala pentru orice dulceata.
Eu nu m-am apucat s-o fac pt.c-am avut ceva probleme cu copila ,dar nu las sa treaca sezonul fara sa prestez o tura.Ideea cu aspirina n-o stiam deloc dar sunt gata s-o aplic.N-are ce sa stice.
Multumesc mult!
guzelnico spune:
Spune-i sa-ti aduca un borcanel de dulceata facuta de ea.
Si mie mi se pare cam lesinator de dulce kg/kg. Prefer reteta Mirelei: zahar pe jumatate din cantitatea de fructe. Poate la visine ar merge kg/kg ca sunt acrisoare dar capsunile sunt deja dulci.
Succes!
mary_710 spune:
Reteta mea de dulceata de capsuni este asemanatoare cu a voastra.Curat capsunile de codite,si le pun intru-n lighean,de obicei le pun de seara pe dimineata.In functie de cantitatea de capsuni(1kg capsuni si1/2kg zahar)pun zaharul peste capsuni si il las asa.Pana dimineata se topeste.Dimineata o pun la foc si o fierb pina ce am impresia ca este suficient de tare.Eu iau putina dulceata si o pun la rece sa vad cum este.Iar dupa ce o pun in borcane,o bag putin in cuptorul de la aragaz.Folosesc si eu conservant.
Lorikay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela68 Simplu... Aseara, am curatat 4 kg de capsuni, pe cele care erau mai mari le-am taiat in 2 sau in 4 si le-am pus impreuna cu 2 kg de zahar intr-o oala. Le-am lasat asa pana azi dimineata, cand le-am pus la foc mic. Am mai pus zeama de la o lamaie mare si am lasat la fiert cam 2 ore. La sfarsit am zdrobit o aspirina, pe care am pus-o in oala cu dulceata, apoi asa calda in borcane. Iar acum cele 10 borcane de dulceata sunt in camara MiReLa |
Tocmai ti-am folosit reteta. A iesit o super dulceata. Sper sa si reziste.