Autistii...de linga noi

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariavi67 spune:

Am citit si eu articolul si studiul. Aste e varianta in engleza: http://www.bbc.co.uk/news/health-21029593

Eu l-as privi cu prudenta. Mi se pare riscant sa dai sperante false parintilor. E asa cum zice Ana, cand cresc invata logic cum sa se poarte ceea ce nu inseamna ca le-a trecut. Articolul nu e prea clar dupa parerea mea insa in studiu se prcizeaza clar ca acei copii care au facut obiectul studiului chiar daca nu se mai incadreaza la autism tot au dificultati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Autismul nu se vindeca, simptomele se sterg din cauza ca autistii invata sa se adapteze, sa socializeze si sa iasa mai putin in evidenta.

Fiica-mea la 2-3 ani urla non-stop si se tavalea pe jos, era foarte greu sa comunici sau sa faci ceva cu ea. Acum la 10 ani trece foarte usor neobservata. Trebuie sa o cunosti foarte bine sa observi problemele ei. Altfel pare un copil normal, mai nepoliticoasa si rasfatata (din cauza tonului vocii si a felului direct de-a spune lucrurilor pe nume), dar nu atrage atentia ca fiind autista.

Sotul meu este un exemplu de cum se poate 'ascunde' un autist. Micile scapari pe care le are sunt in general puse pe seama diferentelor culturale , idee pe care a incurajat-o la colegii lui. Se descurca atat de bine incat pana si eu uit cateodata ce dificultati are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Multumesc Ana..si eu ma bucur ca este mai bine, parca abia acum incep sa se vada cu adevarat toti anii de terapie, ore si ore cat a muncit copilul asta
Ma bucur si pentru mama lui care era distrusa anul trecut, nu mai stia incotro s-o apuce..si uite ca a gasit solutia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Pentru mamicile interesate :

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) in parteneriat cu OMV Petrom Tara lui Andrei si MySafeKid organizeaza o serie de 5 cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism. Aceste cursuri fac parte dintr-un proiect educational si informativ avand ca subiect central siguranta copiilor cu autism.
Cursurile se vor desfasura in zilele de vineri la urmatoarele date: 1 martie, 15 martie, 29 martie, 12 aprilie si 26 aprilie.

Durata unui curs este de 3 ore, intre 16:00-19:00.

Mai multe informatii pe http://www.re-start.ro/index.php/restart-cariera/cursuri-formare-profesionala/2146-cursuri-gratuite-pentru-parintii-copiilor-cu-autism

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aipaploiesti spune:

Nou! Asociatia pentru Interventie precoce in Autism (A.I.P.A.) isi desfasoara acum activitatea si in orasul Ploiesti, oferind servicii de interventie comportamentala (A.B.A.) pentru copiii si adultii cu autism sau alte tulburari de dezvoltare. Asociatia, infiintata in 2006 in Bucuresti, ofera clientilor:
- evaluare psihologica;
- analiza comportamentala aplicata (A.B.A.);
- stabilirea planului de interventie personalizat;
- formarea si coordonarea echipelor pentru lucrul la domiciliu;
- stimulare cognitive;
- logopedie;
- art-terapie
- si alte interventii menite sa imbunatateasca viata persoanelor cu deficiente, dar si a familiilor acestora. Pentru mai multe detalii accesati site-ul www.autismploiesti.ro

Mergi la inceput