Pestisorul auriu

Pestisorul auriu | Autor: columbiana

Link direct la acest mesaj

Am cautat un subiect despre acvarii si pesti, unul singur exista dar ne-activ, sin pacate;
I-am cumparat lui fiul meu acvariu, patru pestisori rosii si doi deja au murit; am pregatit acvariul exact conform instructiunilor (are un chit cu substante cu care am pregatit apa, i-am hranit de 2-3 ori pe zi cit poate fiul meu sa ia cu doua degete mincare, are filtru de oxigenare), nu stiu ce am gresit si unde;
Ce fel de pesti pot sa cumpar pentru incepatori, mai rezistenti?

Mersi pentru orice sfaturi, opinii!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Nimeni cu acvariu?

Intre timp a mai ramas un singur pestisor in acvariu; Concluzia mea este ca nu au mincat (le0am dat probabil prea multa mincare) si fulgii aceia ramasi in apa au intoxicat-o;
Are cineva vreo metoda de hranire care nu imprastie toata mincarea prin apa de acvariu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

buna! am gasit ceva pt tine:
Cum sa hraniti un pestisor auriu
Este amuzant cum o procedura simpla - hranirea pestelui - se poate realiza prost. Pentru masuri de hranire corecte luati in considerare urmatoarele.

Pasi
Cumparati mancarea potrivita pentru pestele dvs. Pestisorii aurii au nevoie de proteine si de o varietate mare de vitamine si carbohidrati, asa ca alegeti o mancare bogata in elemente nutritive, facuta special pentru astfel de pesti. Folositi mancare sub forma de fulgi sau mancare ce pluteste. Cereti la magazin recomandari pentru tipul de peste pe care il aveti.
Puteti sa ii dati si mici gustari, cum ar fi legume cu frunze (spanac si salata) sau mancare vie (creveti de mare si larve de tantari), pentru a diversifica mancarea.
Dati de mancare pestelui o data pe zi, adaugand mancare cate putin. In general cantitatea de mancare trebuie sa fie egala cu cea pe care o consuma pestele in interval de doua minute.(Variati aceasta cantitate pentru pesti mai mari). Tineti minte sa puneti cate putin.
Dupa sesiunea de hranire, indepartati mancarea suplimentara pentru a evita poluarea apei.
Puteti folosi un inel de hranit, care se ataseaza de laterala acvariului si permite un control mai bun reducand astfel riscul de a turna prea multa mancare.
Sfaturi
Daca veti fi plecat mai mult de un weekend, cumparati un dispozitiv automat de hranire.
Atentie
Daca dati prea mult de mancare pestisorului, veti polua apa punand in pericol viata pestelui. Aveti grija.
inca ceva:
Nu,nu..in nici un caz sa nu pui plante artificiale. Pestilor nu le place asa ceva...lor le trebuie plante naturale..ca si cum ar trai in libertate. Pestisorii se mai hranesc din acele plante..in afara de viermi si racusori.
Sa aiba foarte multa lumina naturala...este bine si pentru plante..care astfel isi desfasoara fotosinteza in conditzii normale..este bine si pentru pestisori. Lumina artificiala este suparatoare ..pentru toata lumea...dar mai ales pentru sensibilii pestisori.

Daca ai acvariu asa mare...recomandarea mea este sa-l populezi si cu cateva broscutze testoase. Ar fi binevenite !

Despre pompa de aer..nu stiu ce sa spun..ai totusi grija sa fie bine reglata..si sa bage aer suficient.
Sper sa te ajute!
pupici la gagici!!!

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

multumesc mult!

concluzionesc ca le-am dat prea multa mincare, n-am curatat resturile si a intoxicat apa; si avem si plante artificale, ca erau in dotarea acvariului cind l-am cumparat; mai mult vad ca incepe parca sa faca alge, am vazut niste firisoare verzi prin apa, desi am tratat-o ca la carte! Fiul meu aproape plinge cind trce pe linga acvariu si ma tot trimite sa cumpar alti pesti! uof !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

ai mai facut ceva cu pestisorii?

vroiam sa-ti zic ca si noi ne-am apucat recent de acvaristica..:)

Pestisorii rosii sunt SIFO si nu maninca mai des decat o data pe zi...Deci cam cat ia baietelul intre 2 degetele ..o data pe zi..la 4 pesti e suficient!

Si la Sifo mai trebe sa ai mai multi masculi decat femele sau macar numar egal..ca daca ai 3 masculi si femela..va fi f haituita de masculi si cu shanse de inbolnavire mari!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Ana, la inceput asa se intampla, mor pestii, si nu au legatura cu mancarea care se imprastie prin apa, aia e normal. eu i-am luat puiuti prima data (tot goldfish, care ar trebui sa fie ok si pentru voi) si nu au rezistat schimbarii de la acvariul de la magazin la ala de-acasa. nu conteaza ca faci totul ca la carte, ei sunt prea sensibili si fragili si nu se adapteaza toti cu succes. asa ca mie mi-a venit ideea sa aleg ceva mai maricei asa si sa stii ca traiesc si-acuma bine merci, au deja juma de an de viata. de fapt, sunt obezi de-a dreptul, ca-i hraneste sonia si mai scapa si juma de borcan in acvariu. da, pot muri de la mancare prea multa, dar nu e obligatoriu. din ce zici tu, cred ca trebuie sa cureti acvariul si gata, sunt convinsa ca va supravietui cel ramas, dar i-ar trebui o pereche. am auzit ca daca pui si-un melc din ala de apa, face curatenie naturala.

ce stiu eu ca e important, in caz ca te duci dupa alti pesti: cand ii aduci in punguta de la magazin, tine punguta in acvariu 15-20 de minute, sa se poata obisnui treptat cu temperatura noua si abia dupa aceea ii lansezi la apa.

apa, cand o schimbi, trebuie sa ai grija sa fie declorinata, e o solutie speciala pentru asta.

Mergi la inceput

p.s. daca iei goldfish, temperatura optima in incapere e intre 68-78 grade F. tu ai acvariu cu termostat?

si nu uita de filtru, o data pe luna la unele, depinde...

Mergi la inceput

Conchita, Ligia, mersi! nici n-am mai intrat pe aici, nu credeam ca mai primesc raspunsuri;

intre timp pestisorul ramas a murit si el, am golit acvariul, spalat tot ce era in el (pietricele, planta artificiala) si e gol pentru ca am o perioada mai incarcata si n-am avut timp sa reiau operatiunea, dar copilul tot intreaba cind cumparam alti pesti; zilele astea am sa o iau de la capat;

Conchita, nu am termostat pentru ca vinzatoarea de la animalerie mi-a spus ca pentru acesti pesti nu am nevoie; intre timp venise caldura si cum acvariul era in living unde e cald si multa lumina cred ca si apa a fost prea incalzita; am sa iau si termostat;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
Conchita, nu am termostat pentru ca vinzatoarea de la animalerie mi-a spus ca pentru acesti pesti nu am nevoie; intre timp venise caldura si cum acvariul era in living unde e cald si multa lumina cred ca si apa a fost prea incalzita; am sa iau si termostat;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

vanzatoarea are dreptate. pentru goldfish nu iti trebuie termostat, nici eu nu am. te intrebasem doar ca sa mai mentionez ca, in cazul asta, trebuie sa urmaresti temperatura din casa. daca iei termostat, am impresia ca merg doar pesti tropicali in acvariu...

Mergi la inceput