*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (53)*
Raspunsuri - Pagina 7
futuremother spune:
lauramiron te pup, merci de incurajare. mananc destul de sanatos , mai ales de cand am primul copil, dar sunt lucruri la care nu pot renunta ... chiftelute, maioneza ...
mama de Raisa Maria si Rares Florin
Otiliav spune:
Neata!
Hai ca azi sunt bine dispusa. Fac ordine la toalele mele si intru in toate din ultimii 5-6 ani pe cand sotul a sarit cu 3 marimi de la nunta , a pus 16 kilograme de atunci. Nici acum nu-i gras cu 75 de kg la 1.80 m dar el nu mai intra in nimic.
Futuremother, cheia succesului este sa-i convingi pe toti din casa ca e bine sa manance sanatos. Ai mei s-au obisnuit acum cu ceva carne pe grill plus salata si atat. Pe Ana am corupt-o si la salata verde cu ton si porumb dar ieri ma intreba de ce nu mai fac chiftelute, e pedpsita ?
Maioneza, salata boeuf, chiftele n-am facut de 4 luni. Simt ca pe mine ma ajuta mult sa nu consum cartof si orez.
Eu sunt o fericita. Elisa mea iubeste carutul asta, de cand s-a nascut doarme foarte bine in landou. Ieri a dormit 2,5 ore in parc in conditiile in care eram in mijlocul copiilor la un loc de joaca cu nisip si tobogan, o galagie de zile mari.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
Mirtha spune:
Salautare mamici !
Multumesc pentru gandurile bune. Sunt mai bine , cu dopuri de vata in urechi imbibate din plin in rivanol dar ceva mai putin inflamate canalele. Sanatate va doresc si voua !
Iza multe lunite voioase si sanatoase lui Raphael!
Otilia nu cred ca sotul mai stie cite apeluri nepreluate are pt. ca in perioada asta e cam vraiste cu telefonul .Trebuie sa ne ridicam epava din service si il suna cind Service-ul , cind Leasing-l cand Asigurariile ...si uite asa ajunge uneori sa isi mai si inchida mobilul.
Brie da mai este un Cozonacel nebotezat - Eva. O sa o botezam exact cand vom simti ca a venit momentul. Sa simt acea liniste si impacare sufleteasca. Cita vreme nu am tragere de inima nu o botez chit va alerga parintele dupa ea ... Multumesc pentru reteta de budinca .
Deci cu aerul conditionat asa procedati...Trebuie sa il punem si noi in functiune. In camera Evei sunt 27-28 gr. Aparatul este montat pe hol , jetul nu este directionat spre intrarea niciuneia dintre camere asa ca in pricipiu sper sa fie bine.
Futuremother noi nu dam Fe. Am un set de analize prescrise de pediatra dar nu reusesc sa ajung la recoltat cu Eva. Pina nu vedem rezultatul nu dam decit Vigantoletten.
Apropos de bagajul bebelusului , ce ziceti incercam un bagaj de concediu ? Pe mine ma tot streseaza un soi de trusa medicala , ce ar cam trebui sa am in bagaj pentru a interveni in caz de temperatura, rana , diaree etc.
Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
Mirtha spune:
Otilia daca te-ai hotarit atunci sa stapinesti sanatoasa rochia. La fel ca tine am ceva probleme cu hainele in zona sanilor. Dar in genral hainele masura 44 imi vin bine. Prin exceptie , in functie de producator , mai intru si in cite un 42.
Alra uite link : www.yokko.ro . In ce perioada vii in tara ?
Alina mama de Eva Ioana
BraveGirl spune:
Deci...fi-mea a papat la 13.50 35-40g de piure de dovlecel si carotf facut cu laptic de la mine. Apoi evident a bagat tzitzi. M-am necajit tare cd am vazut ca nu vrea sa pape piure. La 15 ne-am asezat noi la masa si ea in scaunelul ei se bucura ca poate ii pica si ei ceva. Asa ca i-am dat 65g (adica jumatate) borcanel de la Hipp de morcov si cartof. A papat vesela. Apoi m-am dus sa o schimb ca pleca cu tati si ce credeti? Ati ghicit...a bagat iar tzitzi la greu.
eu nu inteleg de ce mai cere tzitzi. chiar nu se satura????
In alta ordine de idei, eu nu prea ma stresez cu bagajul. Ii iau doar Panadol, Hidrasec, creme de soare, de dupa soare, vigantoletten, si cam atat. Nu plec pe coclauri, asa ca doamne fereste, dc e ceva, exista dr. Avand in vedere ca inca nu merge nu mai iau diverse pt eventualele julituri, busituri, bataturi si altele. Asta e parerea mea. Sunt curioasa voi ce v-ati gandit sa luati.
E clar ca eu sunt relaxata, chiar dc sunt la primul bebe. Cred ca la bebe 2 nu mai iau nimic
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
BraveGirl spune:
Tot eu...se vede ca sunt singura, asa ca ma dau pe net.
E prea repede dc ii bag din seara asta cerealele, avand in vedere ca avem o saptamana de cand am inceput cu legumele? As vrea pana plecam sa aiba masa de seara cereale, poate poate doarme si ea mai bine, dc e satula. Desi data trecuta cd i-am dat nu a fost nici o diferenta.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
bertha spune:
Eli, n-am mai citit nimic de cand l-am vazut pe Dimitrie cel Balacios, am si fugit sa-ti spun cat de frumsel si dragalas e. M-am grabit sa-ti raspund si referitor la miscarea capului, pt ca si eu m-am confruntat cu asta cand era Darius mic. Cand avea cam un an si jumatate a racit puternic si, in urma acelei raceli, a ramas cu o miscare asemanatoare a capului. Soacra mea (asist la pediatrie) mi-a zis ca poate fi legat de urechi, asa ca l-am dus la ORL si dr mi-a confirmat ca are cateva picaturi f fine de apa pe timpan, totul legat de acea raceala. Ne-a prescris niste picaturi pt urechi si in cateva zile a uitat de scuturatul capului.
Nu cred sa fie cazul vostru, nu vreau sa te sperii (oricum, nu a fost grav si uitasem pana nu l-am vazut pe Balacel), dar am zis sa povestesc, poate ajuta cuiva candva.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Mirtha spune:
Nu, nu e devreme din punctul meu de vedere. Puteai sa mergi inca prima saptamana cu 2 mese pentru ca ati inceput dive mai tirziu.
Eu am avut tot ca tine prima saptamana o masa - legumele la ora 10 , apoi a doua saptamana doua mese fructele la ora 10 si legumele la 14 .Iar a treia saptamana biscuiti cu lapte seara undeva intre 20,30 - 21.
Oricum pe aici , prin cele mai multe scheme , vei gasi ca la 6 luni se ajunge la 6 mese din care 2 lapte restul solide.
Sunt scheme unde se sta cam 3-5 zile cu 1 masa apoi se trece la introducerea celei de-a doua mese. Depinde ff. mult de luna in care ai inceput dive.
In timp , cand va minca mai mult si se va si obisnui cu mincarea solida , vei observa ca nu mai suge atit de mult si treptat - treptat renunta singura la supt dupa mesele consistente cele de 200 - 250 g. La inceput nu se simte nicio diferenta. Maninca dar nu prea stiu ce e aia , ce e cu ei...sunt setati tot pe tzsss.Fie-mea cind vede tzsss o ia in brate .Asa simplu : o imbratiseaza cu ambele maini si se incolaceste in jurul ei. Iar seara ii canta serenade : a-aa-aaaa.Canta cu tzsssu in gura.
In timp vor mai si intelege cum sta treaba cu mincarea solida si vor sti sa perceapa senzatia de satietate data de solide. La noi a durat ca 3 saptamani pina sa isi diminueze cantitatea supta .Dar regurgita la greu laptic dupa masa.
Eu ma cam stresez cu bagajul de concediu. Eva va avea 10 luni cind plecam in concediu si chiar daca nu va merge in picioare sigur pe undeva prin apropierea procesului va fi .Posibil sa fie mai energica si mai mobila decit este acum. Si chiar vreau un minim de trusa ca sa pot inerveni pina ajung la medic. Sunt usor mai stresata cind e vorba de ea .
Probabil Panadol, compresa sterila , un antibiotic suspensie , termometru , spirt , vata , rivanol , tetraciclina sau betadina , claritin , smecta , bandaj pt. julituri, crema solara . Cam atit vizualizez acum. Dar e posibil sa mai gasesc pe parcurs de adaugat.
Edit - Uite aici la 5,2 luni cred , nu mai stiu excat data , dar pe undeva pe acolo. http://good-times.webshots.com/photo/2239855730104281140OqEtmy
N-ai zice ca avea vreo intenti serioasa cu dive si nici acum nu e mai putin lipita de tzsss.
Citat: |
citat din mesajul lui BraveGirl Tot eu...se vede ca sunt singura, asa ca ma dau pe net. E prea repede dc ii bag din seara asta cerealele, avand in vedere ca avem o saptamana de cand am inceput cu legumele? As vrea pana plecam sa aiba masa de seara cereale, poate poate doarme si ea mai bine, dc e satula. Desi data trecuta cd i-am dat nu a fost nici o diferenta. ========== Corina Mamica de Arianna Maria Albumul meu POZE CU PRINTESA |
Alina mama de Eva Ioana
diamisha spune:
...eu as lua si supozitoare cu Novocalmin pentru febra mare, apa oxigenata mai degraba decat spirt, supozitoare cu glicerina, crema de dupa soare...
...unde plecati in concediu?...noi nu am reusit sa ne hotaram...oscilam intre Belek/Antalya, la un resort exceptional pentru copii, din cate am auzit, si Sardinia, unde se poate scufunda Claudiu...Sardinia ma atrage f mult, mai ales ca au bagat charter anul asta si se simplifica mult drumul, insa hotelul unde as prefera sa stam nu este atat de dezvoltat pe partea asta cu copiii...
citat din mesajul lui Mirtha
Probabil Panadol, compresa sterila , un antibiotic suspensie , termometru , spirt , vata , rivanol , tetraciclina sau betadina , claritin , smecta , bandaj pt. julituri, crema solara . Cam atit vizualizez acum. Dar e posibil sa mai gasesc pe parcurs de adaugat.
Corina, si eu zic ca e ok sa-i bagi cereale...si fiica-mea a mancat dovlecel astazi...si i-a placut foarte mult...usor-usor va inlocui mesele de zi cu mancarea solida si o sa incepi sa cari muuuuult mai multe in concediu...cand nu mai e mancarea exclusiv la purtator, se complica lucrurile...cand am plecat la mare, in aprilie, am facut o lista mare, cuprinzatoare, eram convinsa ca luasem tot...in Constanta mi-am dat seama ca uitasem un lucru esential - incalzitorul de mancare -, asa ca m-am oprit la prima farmacie si am cumparat unul...
Diana, de Sonia (02.11.2008)