Calendarul gradinarului vesel :-)) 8

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr
Nu ma pot hotari intre Satsuma Mandarin Semi-Dwarf si Pixie Tangerine. Care sunt mai dulci si mai zemoase?

Carmen, uite ti-am gasit un raspuns pe gardenweb.com, o tanti stie ambele citrice si zice ca dintre Satsuma Mandarin Semi-Dwarf si Pixie Tangerine prefera ... Owari Satsuma dwarf tangerine.

"I have an Owari Satsuma dwarf tangerine. I don't remember when I planted it, but well over 20 years ago. The fruit is always exceptional and when it bears the crop is heavy. Occasionally is does miss a year. It is highest on my list of recommended citrus.
I also grow a Pixie tangerine. It is not a dwarf and I don't know if it is available on dwarf rootstock. It is also seedless. The unique thing about Pixie is the season. I'm picking ripe fruit now (May). I don't consider the quality to be quite as high as the Satsuma but it still has excellent flavor. It is not as rich of a flavor as the Satsuma, sort of blending toward a Valencia orange but still definitely a tangerine. For some unknown reason, about 10% of the fruit develops puffy and poorly flavored. It is still extremely desirable because I can enjoy fresh tangerines when they are just a memory for most other people."
http://forums2.gardenweb.com/forums/load/fruit/msg010126081684.html

Mult succes si te invidiez ca esti in "tari" mai calde .

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007

Graduation, finally

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Eu ud rosiile o zi da, una nu, seara. Sut cam la 10 cm aprox diatanta una de alta, cand le-am pus mi s-a parut chiar tare departate, dar acum sunt pline de frunze si sunt ca si cum ar fi una in alta. Flori nu au aparut decat in varf, nici gand pe undeva pe la mijloc. Iar cele 2 gognele mici aparute sunt tot in varf. Sa le ud zilnic, sa mai scot 1-2 fire sa le raresc?

Aici sunt rosiile la inceput cand le-am plantat.

http://home-and-garden.webshots.com/photo/2459157610068309377pjnVUz

Si aici sunt rosiile acum la aproape 1 luna.

http://home-and-garden.webshots.com/photo/2226443180068309377IjwmWx
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2154095300068309377mBAeEC

Eu acum imi dau seama ca de fapt nu e nici o luna de cand le-am plantat, abia peste acteva zile se face o luna. Sa mai am rabdare, e oare prea devreme sa ma ingrijorez ca nu e rod?

Daniela, felicitari si multa sanatate si fericire alaturi de micul gradinar!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

4 anisori...uraaa!

Carmen, mie mi se par foarte "crowded" rosiile tale. Ele se pun cam la 60-70 cm distanta una de alta. Le-am avut si eu prea apropiate anul trecut. Cind le plantezi ele sint mititele si ti se pare aiurea sa le pui la distanta, dar asa trebuie. Poti sa le mai copilesti, sa primeasca mai mult soare si sa faca mai multe rosii. Ele n-au facut flori decit in virf pentru ca in rest n-a patruns soarele suficient.
De udat e mai bine sa o faci dimineata si pe cit posibil sa nu uzi frunzele.
Arata bine si sanatoase altfel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui petra

Ramona, nu sunt sigura dar cred ca mi-au iesit 2 fire de nu-ma-uita.

La toti numai bine!

Au iesit? Tot doua fire de lacramioare am si eu. Sper sa fi ramas ceva radacina si din celelalte, vedem noi la primavara. Astea doua au frunze si acum.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Ramona, tare rau imi pare de munca ta!
La mine gradina merge bine, dar e ingrozitor de multa treaba! Rosiile din solar sunt mari, asa le e soiul, au deja trei etaje de gogonele,iar cele puse mai tarziu afara sunt inflorite, cam 70 de fire in total. Castraveti mancam deja, ceapa si salata s-au dus jumate si ar trebui sa replantez. Ardei sunt infloriti, am vazut un ardei micut azi. Dovleceii sunt mari, am sapte cred, sunt plini de flori si roade. Culegem zmeura zilnic, coacazele sunt o parte facute dulceata deja si am inceput azi sa culegem si visinele, ca avem trei visini. De fapt patru, dar al patrulea e mic de tot si pana anul asta cand a facut trei visine, l-am crezut cires!Asta e partea roz a povestii!
Partea mai putin roz e ca zilnic scot buruieni de undeva, sap, ud , ingras, culeg sau curat ceva.

Pene colorate... cate putin din toate!

Bravo, ma bucur ca au iesit toate bune. Am avut si noi mici "succesuri", dar una peste alta nu-i un an grozav. Au venit caldurile cele mari, o tinem tot pe la 40 de grade. Sint fierte toate plantele, degeaba le ud eu.
S-au intors omizile cele mari si mi-au mai distrus din rosii si ardei. Unii erau imensi, numai buni sa se coaca si acum au inceput sa se strice. Am gasit zilele trecute o omida imensa, zici ca era un sarpe mai mic!
Asta e, asa patesc in fiecare an, ca asta-i clima locului. Cu omizile astea nu m-am mai intilnit pina acum, e surpriza de anul asta. Incep sa apara castravetii, nu stiu de ce le-a luat atit de mult.

Mergi la inceput

Carmen, am auzit strigarea si am venit!
Krissy si Bee bine ati venit. Inca mai am de citit din urma si de admirat poze.
Georgeta, felicitari pentru gradina.
Sa ma vait din nou ca tot n-a rasarit canna. Obsesia mea!
Carmen, te-ai hotarit la pomisori? Vezi si cit de inalti cresc, eu am ales pitici sau semi-pitici si tot au crescut cam inalti. Daca vrei umbra mai multa sau esti dispusa sa tot aduci scara ca sa culegi fructele e OK sa iei si pom obisnuit.
La noi e prea frig pentru citrice, deci la astea nu ma pricep.
Sint cu ochii pe smochinele alea, nu se mai coc odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ramona, cu vremea chiar ca nu te poti pune! La noi a plouat in fiecare zi ca la tropice... Am tot cules visine, zmeura si coacaze si facuram o adevarata industrie cu dulceata. Legumele-s ok, dar v-am zis ca anul asta am ajutat un pic si cu chimia. Promit sa vin repede cu poze proaspete!
Tala, Liviana ce va mai fac gradinile? Georgeta, mai ai sarpele?

Mergi la inceput

Eu inca ma incapatinez sa nu folosesc chimicale. Sa vad cit rezist! Ma gindesc ca din alea sint si la magazin, macar astea putine cite or fi, sa fie sanatoase.
Oricum, la clima asta e greu sa obtii rezultate de orice fel. Eu mai incerc!

Mergi la inceput

Pt Ramona si cine mai e interesat de agricultura ecologica, urmatorul link:
http://www.fnae.ro/
La "legislatie", mai incolo un pic daca aveti rabdare e o anexa cu un un tabel cu ingrasamintele si pesticidele permise. Ca nici agricultura ecologica nu se face chiar la noroc. Deci am gasit acolo ca lecitina ar fi fungicid, ca sulfatul de cupru e admis (sub control), ca extractul de Nicotiana tabacum(asta o fi tutun?) e folosit ca insecticid, ca si extractul de crisantema si, ca sa vezi, gelatina, iar uleiurile de in, menta, chimen sunt atat insecticide cat si fungicide.Inainte sa uit ... si lecitina e fungicid!
Asta a fost pt atatarea curiozitatii, cititi si voi tabelul si poate gasiti pe-acolo prin strainataturi si detalii privind modul de administrare, ca io inca n-am gasit...

Mergi la inceput

Folosesc si eu din astea, dar nu functioneaza la fel de bine ca si chimicalele. Adica nu sint la fel de eficiente.
Nicotiana aia e regina noptii mai!
Mai e bun si uleiul de citrice, sint tot felul de produse si retete online. Eu inca invat, poate de aia nici nu am asa succes deocamdata.
Multumesc pentru link, o sa-l studiez.

Mergi la inceput

Ca sa vezi, regina noptii!
Mama facea un fel de macerat de tutun ca insecticid si am zis ca ala o fi! Si cum folosesti uleiurile alea, Ramona?

Mergi la inceput