Calendarul gradinarului vesel :-)) 8
Raspunsuri - Pagina 17
martie spune:
Asta nu ar fi nici o problema pentru mine, ca absolut toate plantele pe care le am pe terasa, iarna trebuiesc adapostite in casa, deci oricum bag ghivecele in casa, nu ar ingheta.
Deja am schimbat o parte din ghivece si le-am pus pamant special pentru gazon, ca n-am fost atenta cand am cumparat, eu ma uitam numai dupa sacul cel mai mare de pamant si cand l-am gasit am sarit pe el, l-am si luat. Abia acasa am vazut ce scria pe el, ma si miram ce ieftin l-am gasit..
So, la cactusi pamant de gazon, la cercelusi la fel...![]()
Carmenbr spune:
Sambata am avut petrecera de casaa noua. Ramona
, nu te-am uitat cu pozele, in week-end promit sa le pun.
Am primit 3 orhidee si habar nu am cum sa le ingrijesc. Voi aveti? Stiti ceva tipuri cum sa am grija de ele? Lumina, caldura, apa?
Multumesc mult!
4 anisori...uraaa!
Tala spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Carmenbr Sambata am avut petrecera de casaa noua. Ramona ![]() Am primit 3 orhidee si habar nu am cum sa le ingrijesc. Voi aveti? Stiti ceva tipuri cum sa am grija de ele? Lumina, caldura, apa? Multumesc mult! Carmen & Ericutz (15.06.2004) Ajutati-o pe Diana! eu stiu ca le trebuie lumina (dar nu directa sa le arda) si in nici un caz sa le schimbi ghiveciul - ele traiesc daca au lumina la radacini (banuiesc ca asa le-ai primit, in ghiveci transparent). De apa nu prea stiu, in mod sigur stiu fetele... www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii! 4 anisori...uraaa! |
Bucurie!
Ramona J spune:
Felicitari Carmen, ati reusit sa le faceti pe toate intr-un timp record. Unde zici ca-s pozele?![]()
Adi, ti-am admirat paradisul.
Vad ca si voi ati avut furtuna serioasa. Bietul meu pom, e tot ciuntit! Cred ca asteptam pina la toamna sa-l schimbam, deocamdata au venit caldurile infernale. Azi fierbea aerul, nu m-as mira sa fi fost 40 de grade. La opt jumate seara erau 37. Bietele mele plante!
LiMus, dupa cit timp zici ca rasare canna?
Nu vrea deloc, am pus zece bulbi si ma tot uit zilnic la locul ala, pina ma dor ochii.
Gladiolele au rasarit toate, vad ca zilnic apare si cite o cala, sint tare frumusele - din cele cu frunze verde cu alb. Sint curioasa ce culori sint florile, una a inflorit deja si e galbena. Sotul meu zice ca e atit de frumoasa ca or veni mexicanii sa le fure si sa le puna in buchet.![]()
Alina
. Tare mi-as dori si eu o gainusa, daca tin bine minte nu avem voie sa tinem asa ceva. Am un manual mare cu toate regulile... Mi-ar prinde bine niste oua de casa, plus ca as mai scapa de multimea de creaturi care colcaie peste tot. Doua gaini ar face treaba buna intr-o zi doua, ce s-ar mai ingrasa!![]()
Am studiat variantele de pomi si pina la urma cred ca o sa pun Chinese Pistachio. Pare destul de frumos si e potrivit pentru conditiile de aici.
P&ANA spune:
VA salut !
M-am distrat cu serbarile , ne-am luat diplome , ne-am sarbatorit
si nu am lucrat nimic in gradina
...
Gainusele ,fara cocos (canta prea tare si pote ca deranjeaza vecinii)
le tin intr-un capat al curtii in cotet dar au si spatiu destul de generos . Evident ,stau inchise din primavara pana la toamna.Nu imi ocupa prea mult timp. Primesc boabe de porumb si le pun mai multe ,apa si resturile vegetale de la noi: ceapa,rosii coji de dovleac etc..
Sincer , le cresc pt. copii ,sa manance un ou proaspat si fara chimicale iar gustul carnii de gaina crescuta in "batatura"
este incomparabil.
Tre'sa fug ,revin !
lbelciug spune:
Alina, e de apreciat efortul tau de a creste gaini pt oua eco si carne.
Banuiesc ca nu e usor deloc sa le ingrijesti. Cu smulsul penelor/jumulitul cum te descurci atunci cand tai una pt mancare? Eu la faza asta recunosc ca nu m-as descurca pt ca n-as avea rabdare.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
b.nica spune:
Am si eu gladiole rasarite.Au iesit asa de repede ca nu-mi venea sa cred cand le-am vazut itiindu-se.Le-am pus tarziu si cam fortat, ca le-am primit cadou cu Ranunculus la ultima comanda.
Cel mai mult ma impresioneaza cei 4 bulbi pe care i-am avut in gradina acum 2 ani si pe care am uitat sa-i scot si care anul trecut,dupa ce au supravietuit iernii, au inflorit;de data asta i-am scos si i-am plantat acum 3 saptamani si acum sunt rasariti.
Pot sa va spun ca sunt incantata de experimentul meu cu apa de ploaie;acum cand pe caldurile care au fost am vazut ce repede se consuma apa din 2 butoaie de cate 200 litri,mi-am dat seama de ce imi vin facturi asa mari de la apa "lu' peste".
olympia spune:
Salutari la gradinari!
Rosiile mele au inceput sa lege, fasolea sa urce, castravetii sa rodeasca, dovleceii sa-nfloreasca, coacazele si visinele sa se coaca, zmeura si capsuni mancam deja zilnic, deocamdata doar cate un castronel. Trandafirii si caprifoiul sunt de vis, au inflorit de vreo doua zile si crinii portocalii.
Salvia e mare si inalta, cu boboci, am un leustean gigant...
Astept cu nerabdare craitele si garofitele ca am facut tarziu rasaduri din seminte. Daliile sunt inalte, inca n-au imbobocit.
Gata, m-am laudat destul. ![]()
De fapt n-am vreun mare merit, gradina are legile ei. Vad ca merii si prunii au cam luat o pauza anul asta, unii au fructe putine, altii deloc!
Pene colorate... cate putin din toate!