Fibrom uterin (23)
Raspunsuri - Pagina 6
Gina36 spune:
arinna sper din tot sufletul ca Avalon sa aiba dreptate si sa fie sarcina. Toate eforturile tale vor fi finalizate cu izbanda, un bebe sanatos si frumos! Ai incredere in tine si lupta in continuare! Iti tin pumnii!!!!!!!!!!
Fetelor va salut pe toate! Lyly nu ai mai aparut! Sper ce esti bine!
Va doresc sa veniti doar cu vesti minunate!
lyly_mar spune:
Gina,am fost plecata la mama si acolo nu am internet. Sunt bine,CM mi-a venit normal si in a 2 luna, cu scurgeri normale,dar cu cheaguri.Sper ca este normal,atata timp cat mai este fibromul mare
Te astpet sa imi spui cand te programezi la embolizare.Bafta!
Arinna,,imi pare rau ca treci prin atatea incercari,sper ca avalon are dreptate si o sa fie bine!
Sa ai putere si sa te intareasca DD.Te aspteptam cu vesti!
pupici la toate fetele si sa da DD sa veniti numai cu vesti bune
Bluel spune:
Arinna, tinem pumnii, gandeste pozitiv, de data asta trebuie sa fie un mic luptator pe acolo...
Asa mi-am zis si eu, deja aveam in mana testul de sarcina cu 2 liniute, dar aveam ceva dureri si tot asteptam sa imi vina cm-ul (desi eu nu avusesem niciodata dureri la ciclu), nu puteam crede ca e o sarcina normala si am tot asteptat si am ajuns la doctor in 8 saptamani , cand l-am si vazut pe mormoloc. Sigur, tu trebuie sa monitorizezi bine situatia avand in vedere istoricul tau, dar, nu te gandi nici o clipa la ceva rau. Gandeste-te doar ca ce va fi, va fi, stiu ca pare ceva simplist, dar merge la psihic
Oricum, tot ma enerveaza sistemul medical de acolo + nu pot intelege cum doctorii te lasa in continuare sa ramai insarcinata natural, avand un risc destul de mare pt. extrauterina, nu-i intereseaza? si frigul
arinna spune:
Buna fetelor,
Va multumesc mult pentru incurajari si sfaturi, eram asa suparata, am avut si o migrena dimineata de cum am deschis ochii- mi-au revenit dupa 4 luni de pauza din cauza stresului,curentului si pt ca am intrerupt aspirina cu care le preveneam, inca am dureri de cap si stare de rau desi a trecut o zi intreaga . Mi-am simtit mult mai bine cand am gasit azi mesajele voastre
Avalon, ai fost tare draguta ca ai intervenit pentru mine.Sper sa ramai printre noi de acum si sa ne spui mai multe despre voiFelicitari pentru bebelusi, din cate vad avem doua mamici de gemeni aici
Ieri dupa masa, desi la pamant, mi-am facut si eu oarecum "lectiile" in ce priveste hcg ca nu se mai putea cu atatea variante ale medicilor; de acum trebuie sa fiu mereu cu un pas inaintea lor ca sa stau linistita dar acum a fost prea din scurt ca sa fiu la curent.M-ar interesa mult sa-mi dai valorile si pentru restul zilelor pentru ca momentan sunt chiar "acolo", la 20 zile - stiu aproape sigur data conceptiei, 24 mai, iar prima zi a ultimului ciclu a fost 8 mai.Pe 8 iunie(luni) m-am prezentat la medic pt ca pe 7 am avut testul pozitiv, pe 5 trebuia sa am din nou CM si nu a fost iar pe 6 noaptea au inceput sangerarile, au devenit din ce in ce mai puternice iar acum sunt niste urme insa tot am o tensiune in partea dreapta, nu durere propriu zisa.Cand am avut hcg 61 eram deci in ziua 15 a conceptiei iar cand am avut 215 eram in ziua 18 - oarecum aproape de datele primite de la tine-valorile medii.Luni, cand repet hcg as as fi in ziua 22 de la conceptie dar deja in saptamana a 6-a de sarcina ( in eventualitatea unuei extrauterine am citit ca nu trebuie sa depasesti 6 saptamani, sa nu bata inima, sa fie hcg mic si sa nu aiba mai mult de 3,5 cm ca sa poata fi stopata cu methotrexat si sa nu ajung la operatie din nou; cu cat e mai mare cu atat e si socul psihic mai mare, data trecuta am fost tare afectata, e foarte deprimant sa il scoti numai pentru ca s-a prins gresit, era destul de avansat, ii batea si inima).Cred ca o sa am emotii mari iarasi.
Sunt suparata ca mi-au dat sa fac 2 eco intravaginal- si am asteptat 9 si 6 ore pt ele desi ar fi trebuit sa stie ca pana in saptamana 6 sau cum spui tu, pana la 1000 hcg nu se vede sarcina( nici macar endovaginal). Apoi, trebuiau sa-mi dea hcg la 48 de ore, si se vedea clar cresterea sau descresterea( ei mi-au dat luni, joi si iar luni, cum i-a venit fiecaruia).Era logic si simplu( daca stiam dinainte le sugeram eu,am talentul sa ii fac sa ma asculte dar trebuie sa imi fac temele)Luni, cine stie cine imi va interpreta rezultatele, o sa-i spun ca pana vineri nu mai vreau eco - sa aiba timp sa cresca. Incerc sa raman pozitiva pana luni, sa imi revin dupa aceasta saptamana grea.
Multumesc inca o data pentru sfaturi si astept sa ne mai povestesti despre tine cand ai timp.Nu-mi vine sa cred prin cate fiv-uri ai trecut, eu din prima IA m-am umplut de chisturi la sani si poate tot atunci au crescut si fibroamele din nou.Pana la urma bine ca a fost cu succes, ma bucur mult pentru tine
Gina,Kiki, multumesc ca sunteti mereu alaturi de mine.
Ninia,,multumesc, sa speram ca asa este,ca este
Lyly,ma bucr ca ai revenit si ca esti bine.Chiar incercari...abia astept sa treaca si ziua de maine,sper ca luni rezultatul va fi suficient de relevant.
Bluel,asa zic si eu , nu mai am cum sa schimb ceea ce este deja, doar sa sper ca va fi totusi bine.Frigul in spital e cumplit,(e mai bine iarna ca intra caldura) e si curent pt ca e aer conditionat suflat pe sus in multe locuri si lor le e cald, sunt si multi foarte grasi, nu stiu ce sa mai zic, care-i motivul, si prin case tin frig iarna, citisem undeva ca pe bb trevuie sa-l culci la 19 grade sau mai putin, oricum niste ciudatenii, pai eu daca nu am 25 de grade nu dorm si ma trezesc oricum indispusa, cu dureri de cap si nas infundat.Fetele umbla in slapi de cum s-a topit prima zapada ca cica nu racesti de la frig- probabil eu sunt exceptie.De ramas insarcinata ma lasa pentru ca, natural sau nu ( cu Inseminare artificiala) ar fi aceeasi situatie, nimeni nu stie unde se implanteaza.Nu stiu cum e la FIV dar oricum nu as face din cauza tratamentului hormonal si e si extraordinar de scump aici, zeci de mii de dolari.Daca sunt trompele si ovarele cat de cat ok nu cred ca se recomanda, Avalon trebuie ca stie in ce conditii se face FIV
Sorinake, imi pare rau ca nu am avut raspuns pentru tine, in conditii mai bune as fi cautat pe net poate te ajutam cu ceva dar acum am fost daramata- orcium de nodul endometrial nu am auzit in cazul fibroamelor, poate endometriozic dar e cu totul altceva.
kiki_cri spune:
Arinna, ma bucur tare ca ne ti la curent cu starea ta. Doamne ajuta pe maine sa afli vesti bune!Suntem aici alaturi de tine
KIKI 24+ si
sorinake spune:
arrina, tinem pumnii si ne rugam sa fie totul bine!
http://tt.lilypie.com/IiZQp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
Avalon spune:
Arinna, am uitat sa-ti spun (desi vad ca stii, si deci vin doar sa confirm) ca in cazul extrauterinei, betahcg creste mult mai lent, avea un articol Tununaru dar nu-l mai gasesc... parca scria ca in cazul SEU betahcg creste cam cu 1/3 la 2 zile...
Continuu cu valorile si sper din tot sufletul ca te incadrezi in continuare:
in ziua 19 de la conceptie beta hcg:
-min 111
-med 303
-max 758
in ziua 20 de la conceptie beta hcg:
-min 135
-med 522
-max 1690
in ziua 21 de la conceptie beta hcg:
-min 185
-med 1061
-max 4130
in ziua 22 de la conceptie beta hcg:
-min 324
-med 1287
-max 3279
in ziua 23 de la conceptie beta hcg:
-min 506
-med 2034
-max 4660
in ziua 24 de la conceptie beta hcg:
-min 540
-med 2637
-max 10000
Dupa cum am zis, saculetul gestational se poate vedea (dar doar el) la 5 saptamani la eco cu songa intravaginala si arata ca un balon cu conturul alb dar interiorul negru.
Tot la eco cu sonda intravaginala, la 6 saptamani si 3-4 zile de sarcina se pot vedea si sacul Yolk (vezicula vitelina), care apare in interiorul saculetului gestational si arata ca un cerculet alb (ca o aura). Tot la aceasta varsta a sarcinii se vede deja butonul embrionar (embrionul) in saculetul gestational si are dimensiunea de 3-4 mm care inregistreaza activitate cardiaca.
La mine la prima eco la 5 saptamani nu s-a vazut decat un saculet gestational, celalalt l-am vazut abia la urmatoarea eco si diferenta dintre bebici a fost mereu de o zi, desi au fost introdusi in aceeasi zi in uter si aveau acelasi stadiu de dezvoltare, se pare ca unul s-a implantat cu o zi mai tarziu.
Promit sa pun, cand ajung acasa si un link cu poze eco pentru sarcini timpurii, ca sa-ti faci o idee cum ar trebui sa arate.
Tin pumnii sa fie bine bebele tau, Arinna, si pup toate fetele de aici
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 16+
nicolae68 spune:
Am fost astazi la spitalul Universitar,am vorbit cu d-l doctor Dorobat,mi-a dat acceptul pentru embolizare d-nul doctor ginecolog Pruna si am facut programare pentru marti 23iunie pentru interventie.A ramas sa mai dau un telefon luni sa nu intervina ceva neprevazut,sper ca nu,astazi am fost 3 fete si a ramas doar una.Nu face decat o singura interventie pe zi.
kiki_cri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nicolae68 Am fost astazi la spitalul Universitar,am vorbit cu d-l doctor Dorobat,mi-a dat acceptul pentru embolizare d-nul doctor ginecolog Pruna si am facut programare pentru marti 23iunie pentru interventie.A ramas sa mai dau un telefon luni sa nu intervina ceva neprevazut,sper ca nu,astazi am fost 3 fete si a ramas doar una.Nu face decat o singura interventie pe zi. |
Bafta la embolizare!
KIKI 24+ si
Gina36 spune:
Buna dragele mele!
arinna sunt in continuare alaturi de tine si te sustin! Va fi bine! ai sa vezi! Daca bebele este deja in burtica ta, va rezista si fi cu siguranta un mare luptator! Iti tin pumnii in continuare!
lyly bine ai revenit! Chiar ma intrebam ce s-a intamplat cu tine, stiind ca ai facut embolizarea acum o luna si ceva. Am reusit in sfarsit sa imi fac programare la clinica pentru embolizare, pentru ziua de vineri - 19 iunie. Mi-a cerut sa fac o serie de analize la sange sa ma prezint cu ele acolo!(uree, creatinina, glicemie, INR, hemoleucograma) Tu ai facut?
Am emotii dar sper sa trec cu bine. Dupa interventie sangerezi ca la ciclu? ca nu mai stiu... A uitasem sa va spun ca il cazeaza si pe sotul meu cu mine noaptea ! la banii astia......... Oricum tot ce doresc este sa scap odata de cosmarul asta!
Va pup pe toate! si sa veniti cu vesti minunate!